فندق یک مغز درختی بومی نیمه شرقی آمریکای شمالی است، درختان فندق نسبتا آسان پرورش می یابند و طی 4 تا 6 سال از زمان کاشت شروع به تولید آجیل می کنند. میوه این درخت نسبتا کوچک تقریبا به اندازه یک سنگ مرمر بزرگ و گرد است. فندق تازه ترد است، اما می تواند به صورت خمیر خامه ای خرد شود طعم غنی دارد که هنوز هم در دستور العمل های برخی محصولات از جمله شکلات طعم پررنگ و قابل توجه ای دارد.
فواید سلامتی فندق
به گزارش وب ام دی، فندق علاوه بر اینکه منبع انرژی سریع و آسان پروتئین گیاهی محسوب می شود فواید مختلف هم برای سلامتی دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می شود.
فندق سلامت قلب را بهبود می بخشد
فندق منبع اسیدهای چرب امگا3 محسوب می شود، امگا3 دارای یکسری فواید برای قلب است و تحقیقات نشان می دهد خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد. علاوه بر محتوای امگا3، فندق دارای آنتی اکسیدان هایی است که بدن را از استرس اکسیداتیو محافظت می کند که می تواند به بهبود فشار خون بالا کمک کند. همچنین حاوی مقادیر زیادی ترکیبات فنلی هستند که با کاهش کلسترول و التهاب به قلب شما کمک می کنند تا سالم بماند.
بیشتر بخوانید: درباره کالری فندق چه میدانید ؟
فندق خطر سرطان را کاهش می دهد
استرس اکسیداتیو ممکن است خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را افزایش دهد. سوپراکسید منگنز دیسموتاز، یکی از آنزیم های آنتی اکسیدان موجود در فندق به کاهش استرس اکسیداتیو کمک می کند و ممکن است به شما در کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند. همچنین فندق حاوی ویتامین E است که به محافظت از سلول ها در برابر انواع آسیب های سلولی که منجر به سرطان می شود نیز کمک می کند.
فندق منبع اصلی پروآنتوسیانیدین، ترکیبات شیمیایی هستند که تصور می شود به کاهش خطر سرطان کمک می کنند. آنها در آزمایش روی حیوانات از انواع خاصی از سرطان پیشگیری و حتی در معالجه آنها نیز نقش داشتند. برای بررسی اینکه آیا همان نتایج در مورد انسان صدق می کند یا خیر مطالعات بیشتری لازم است، اما یافته های اولیه امیدوار کننده است.
نقش فندق در تغذیه
فندق منبع انرژی فاقد کلسترول است و مملو از چربی های سالم از جمله امگا3 که می تواند برای قلب شما مفید باشد، است. همچنین فندق دارای مواد مغذی از جمله ویتامین E، تیامین، منیزیم، مس، منگنز، ویتامین B6، فولات، فسفر، پتاسیم و روی است.
یک وعده شامل 10 عدد فندق حاوی موارد زیر است:
کالری: 88
چربی: 9 گرم
کلسترول: 0 میلی گرم
سدیم: 0 میلی گرم
کربوهیدرات ها: 2 گرم
فیبر: 1 گرم
شکر: 1 گرم
پروتئین: 2 گرم
آجیل ها تا 80 درصد چربی دارند، در حالی که بیشتر چربی های فندق چربی های اشباع نشده هستند که می تواند به میزان متوسط برای شما مفید باشد چربی ها در هر گرم حدود دو برابر کربوهیدرات یا پروتئین دارند.
اگر یک مشت فندق به عنوان میان وعده می خورید به سرعت به کالری های مصرفی اضافه می شود به همین دلیل مهم است که مراقب میزان خوردن خود باشید. همچنین لازم به یادآوری است اگر می خواهید فندق را فقط بخاطر فواید آن برای سلامتی بخورید باید از فندق های پوشیده از شکلات یا نمک دور شوید و آنها را تا جایی که ممکن است به شکل تازه مصرف کنید.
روش مصرف فندق
فندق تازه را می توان به صورت خام مصرف کرد. با این حال، برای اینکه واقعا از افزودن فندق به رژیم غذایی خود بهره مند شوید می توانید این مغز آجیلی را در پخت و پز خود بگنجانید. عطر و طعم پررنگ آن وقتی با سایر غذاهای خوش طعم پخته می شود بسیار برجسته است، به ویژه هنگامی که با شکلات، انجیر، آلو، موز و کارامل ترکیب می شوند.
مترجم: الهه زارعی