کبد چرب تحت عنوان استئاتوز کبدی نیز شناخته می شود. این اتفاق زمانی روی می دهد که در کبد چربی ایجاد شود. وجود مقادیر اندک چربی در کبد طبیعی است، اما مقدار زیادتر می تواند برای سلامتی مشکل ایجاد کند.

کبد دومین ارگان بزرگ بدن است. این بخش به پردازش مواد مغذی حاصل از مواد غذایی و نوشیدنی ها کمک می کند و مواد مضر خون را فیلتر می کند. چربی زیاد کبد می تواند باعث التهاب کبد شود و به نوبه ی خود می تواند به کبد آسیب رسانده و اسکار ایجاد کند. در موارد شدید، این اسکار می تواند نارسایی کبد را در پی داشته باشد.

در بسیاری از موارد کبد چرب با علائم قابل توجهی همراه نیست. اما ممکن است احساس خستگی کرده و یا احساس ناراحتی یا درد در سمت راست بالای شکم داشته باشید.

بیماری کبد چرب در برخی از افراد مبتلا عوارضی مانند اسکار کبدی ایجاد می کنند. اسکار کبد به عنوان فیبروز شناخته شده است. فیبروز شدید کبدی به سیروز موسوم است. سیروز ممکن است با بروز علائمی مانند موارد زیر همراه باشد.

از دست دادن اشتها، کاهش وزن،ضعف،خستگی،خونریزی از بینی،خارش پوست،زردی پوست و چشم،درد شکم، تورم پاها.

علل ایجاد کبد چرب چیست؟

کارشناسان دقیقاً نمی دانند که چرا بعضی از افراد چربی را در کبد تجمع می کنند ، در حالی که  در بعضی افراد این اتفاق نمی افتد. به طور مشابه ، درک محدودی در مورد این که چرا در برخی از کبدهای چرب التهاب ایجاد می شود که به سمت سیروز پیش می رود ، وجود دارد.

کبد چرب زمانی رخ می دهد که چربی زیادی در بدن تولید شود و یا متابولیزه چربی به اندازه کافی صورت نگیرد. چربی اضافی در سلول های کبدی ذخیره شده و در آن ها تجمع می یابد و باعث بیماری کبد چرب می شود.

 

    • مصرف الکل و مشروبات الکلی
    • مصرف مواد غذایی چرب
    • اضافه وزن
    • نداشتن فعالیت بدنی سالم یعنی همان ورزش و تحرک مفید
    • سوء تغذیه و فشارخون بالا

بارداری

مصرف داروهایی مثل آسپرین، تتراسایکلین ، استامینوفن

علائم و نشانه های کبد چرب چیست؟

  • احساس خستگی و بی حالی مداوم
  • کاهش وزن و اشتها
  • حالت تهوع
  • ضعف عمومی
  • درد در مرکز و یا سمت راست بخش بالای شکم
  • سردرگمی، مشکل در تمرکز
  • گیجی
  • تمایل به خونریزی راحت تر و سریع

توصیه هایی برای پیشگیری از ابتلا به کبد چرب

از آنجا که بیماری کبد چرب از جمله بیماری های خاموش و بی نشانه است، پیشگیری از ابتلا به آن از جمله استفاده از:

  • داروهایی که مقاومت به انسولین را درمان می کنند.
  • داشتن رژیم غذایی مناسب به خصوص رژیم غذایی حاوی میوه ها و سبزیجات و غذاهای کم چرب
  • مصرف سیر و پیاز, چغندر, کلم و..
  • مصرف آب لیموترش در آب داغ البته این روش برای افرادی که مشکل معده دارند توصیه نمی شود
  • کاهش وزن
  • خودداری از مصرف خودسرانه دارو در زمان هر نوع بیماری
  • مصرف ویتامین E البته به اندازه و با مشورت با پزشک
  • ترک مواد مخدر
  • ورزش
  • خودداری از مصرف مواد غذایی فریز شده ، زود پز شده ، ترشیجات ، رب ، سس ها ،نمک زیاد،چای پر رنگ ، فست فودها ،آب همراه غذا، روغن های سرخ کردنی – لبنیات پر چرب و..

راه درمان کبد چرب چیست؟

درمان فوری کبد چرب با روش های طبیعی و استفاده از میوه ها، مزایایی نسبت به مصرف داروها دارد که اصلی ترین آنها تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش مقاومت در برابر بیماری هاست.

زیرا این بیماری معمولا زمانی خود را نمایان می کند که ذرات چربی ، بخش زیادی از سلول های کبدی را درگیر خود کرده اند. کبد چرب پس از درگیر کردن کبد با علائمی مانند ضعف، خستگی و احساس سنگینی و فشار در ناحیه فوقانی و راست شکم بروز می کند.

در صورت بروز عارضه جانبی ممکن است پزشک معالج درمان های دیگری را توصیه کند. به عنوان مثال، برای درمان سیروز ممکن است موارد زیر تجویز شود:

  • تغییر سبک زندگی
  • داروها
  • عمل جراحی

درمان با قرص گیاهی لیوردین کمپلکس

 

 

 

موارد مصرف:

– بهبود کبد چرب

– تقویت کننده اعمال کبد

– پیشگیری کننده از آسیب های کبدی

-کمک درمان بیماری های التهابی مزمن کبد

:اجزا و مواد مؤثره

هر قرص لیوردین کمپلکس حاوی:

عصاره خارمریم   (standardized base on 210mg silymarin) (Silybum marianum Fruit Extract mg300)

عصاره قاصدک  (Taraxacum officinale root Extract mg 100)

عصاره کنگر فرنگی (Cynara scolymus Leaf Extract mg50)

عصاره زردچوبه  (Curcuma longa Rhizome Extract mg 25)

عصاره زنجبیل  (Zingiber officinale Rhizome mg25)

عصاره فلفل سیاه (Piper nigrum Fruit Extract 5 mg)

 

اثرات درمانی و فارماکولوژی:

قرص لیوردین کمپلکس از چندین گیاه با خاصیت حفاظت سیستم کبدی تشکیل شده است. گیاه خارمریم دارای خواص حفاظت کبد، آنتی اکسیدان، ضد التهاب و آنتی تومور است. همچنین قابلیت مهار پراکسیداسیون کبدی، تحریک بیوسنتز پروتئین و تسریع بازسازی کبد را دارا است. سیلی مارین (Silymarin) یک ترکیب فعال فارماکولوژیک میوه این گیاه است. خارمریم در درمان مسمومیت های کبدی ناشی از سمـوم متابولیک مانند الکل و سموم قارچ آمانیتـا، اختـلالات کبدی پس از هپاتیت ، نارسـایی های مزمـن کبدی توأم با تخریب سلولی مانند سیروز کبدی، کبد چرب و بیماری های کبدی خفیف مورد مصرف قرار می گیرد.

اثر ضد سمیت کبدی ترکیبات فلاوونولیگنان های حاصل از میوه های گیاه خارمریم کاملا تأیید شده است. از نظر مکانیسـم اثر، سیـلی ماریـن سبب ممانعـت از اتصـال سموم به رسپتورهای سلـول های کبدی و غیرقابل نفـوذ کردن سلـول های مزبور نسبت به سموم کبدی مـی گـردد. گیاه آرتیشو یا کنگر فرنگی دارای خواص آنتی اکسیدانی و حفاظت کبد می باشد. همچنین چندین مطالعه قابلیت مهار بیوسنتز کلسترول و در نتیجه خواص هیپولیپیدمیک این گیاه را ثابت کرده اند. کمیسیون E آلمان، ریشه قاصدک را برای رفع اختلالات کبد و کیسه صفرا تأیید نموده است. این گیاهان در تحریک ترشح صفرا مفید هستند. زردچوبه نیز دارای خواص حفاظت کبد، آنتی اکسیدانی، کلرتیک (افزایش ترشح صفرا) می باشد. فلفل سیاه و زنجبیل جهت افزایش جذب ترکیبات به این فرآورده اضافه شده اند. همچنین زنجبیل دارای خواص آنتی اکسیدانی می باشد.

دستور مصرف:

روزانه یک تا دو بار هر بار یک قرص

تداخلات دارویی:

خارمریم مقدار مترونیدازول و متابولیت فعال آن را کاهش می دهد،از این رو همراه با متروندازول استفاده نگردد. به دلیل احتمال افزایش پتاسیم، در مصرف این فرآورده همراه با داروهای کاهش دهنده فشار خون، که باعث افزایش پتاسیم می شوند.

مانند: آمیلورید، اسپیرونولاکتون و تریامترن، با احتیاط و با مشورت با پزشک مصرف شود. با آنتی کوآگولانتها، آنتی پلاکتها، هپارین های سبک و عوامل ترومبولیتیک و فلوروکینولون ها تداخل دارد. (با فاصله از آنتی بیوتیک های فلوروکینولینی مانند سیپروفلوکساسین ، افلوکساسین، لووفلوکساسین و موکسی فلوکساسین مصرف شود).

عوارض جانبی:

ممکن است در موارد نادر تعریق شدید، کرامپ شکمی، تهوع و استفراغ، بی حالی، افزایش پتاسیم خون واسهال دیده شود. حساسیت به هر یک از اجزای موجود در فرآورده ممکن است دیده شود. موارد منع مصرف: در صورت حساسیت به هر یک از اجزای فرآورده، از مصرف قرص لیوردین کمپلکس خودداری شود. در صورت وجود سنگهای کیسه صفرا، انسداد مجـاری صـفراوی، آمپیم کیسه صفرا، ایلئوس، درافراد مبتلا به زخم های گوارشـی و هیپراسیدیته (ترشح اسید زیاد) و افراد مستعد خونریزی با مشورت پزشک مصرف شود.

در مصرف بارداری و شیردهی:

ایمنی مصرف این فرآورده طی دوران بارداری و شیردهی ثابت نشده است.

شرايط نگهداری :

در دمای کم تر از 30 درجه سانتی گراد، دور از نور و رطوبت نگهداری شود.

بزودی بسته بندی 30 عددی این فرآورده در جهت سهولت مصرف و افزایش رضایت مشتری تولید و در بازار توزیع خواهد شد.

شماره ثبت دارو : (IRC)

2979115032280372

REFERENCES:

1- PDR for Herbal Medicines, (2008), 182-183, 337-340, 365-370, 864-867

2- Martindale the Complete Drug Reference, (2014), 1844, 2218, 2472 -2473, 2507-2508

3- The Review of Natural Products, 8th Ed. (2014), 125-129, 536-538, 1217-1224

4- Herbal Medicines, 4th Ed. (2013), 66-70, 234-236, 343-348, 507-512, 716-719