وقتی سطح هموگلوبین خون کاهش می یابد احتمال می رود باعث خستگی، ضعف، تنگی نفس و سردرد شود و اگر سطح آن به طور قابل توجهی کاهش یابد حتی ممکن است بیماری کم خونی تشخیص داده شود. کم خونی یکی از بزرگ ترین دلایل نگرانی در بسیاری از کشورها است که افراد بسیاری از آن رنج می برند. در اینجا غذاهایی برای افزایش هموگلوبین خون به شما معرفی می شود.
به گزارش ان دی تی وی، هموگلوبین یک پروتئین غنی از آهن است که در گلبول های قرمز خون وجود دارد. توجه به سلامتی جسم و روح در این زندگی مدرن و سریع مسئله ای عادی است. به لطف سبک زندگی بی تحرک، استرس زا و پر از اضطرابی که ما را در خود غرق کرده یکی از شایع ترین شرایطی که انسان ها با آن دست و پنجه نرم می کنند کمبود هموگلوبین است. هموگلوبین یک پروتئین غنی از آهن است که در گلبول های قرمز خون وجود دارد و وظیفه حمل اکسیژن به بدن را برعهده دارد.

بیشتربخوانیم:راهکار هایی طلایی برای افزایش میزان هموگلوبین خون

هموگلوبین در بدن چگونه کار می کند؟

وظیفه اصلی گلبول های قرمز انتقال اکسیژن از ریه ها به سلول های بدن است. گلبول قرمز خون حاوی پروتئینی به نام هموگلوبین است که وظیفه حمل اکسیژن را برای اطمینان از عملکرد خوب سلول های زنده بر عهده دارد. گفته می شود 97 درصد اکسیژن منتقل شده توسط خون از ریه ها از طریق هموگلوبین و سه درصد دیگر توسط پلاسما حل می شود.

چه مقدار هموگلوبین برای انسان بالغ لازم است؟

بر اساس اظهارت متخصصان تغذیه در حالت ایده آل یک مرد به 13.5 تا 17.5 گرم در دسی لیتر و یک زن به 12.0 تا 15.5 گرم در هر دسی لیتر هموگلوبین نیاز دارد که به نظر طبیعی است. در مورد کودکان نیز دامنه آن ممکن است با توجه به سن و جنسیت آنها متفاوت باشد. به منظور کنترل هموگلوبین و اطمینان از عملکرد خوب سلول های بدن برخی از غذاهایی را که ممکن است به افزایش هموگلوبین کمک کنند پیشنهاد می کنیم. مصرف غذاهای غنی از آهن، اسید فولیک و ویتامین B12 به حفظ سطح هموگلوبین خون کمک می کند. از منابع غذایی که باید در رژیم غذایی گنجانده شوند می توان به گوشت قرمز، ماهی، مرغ، تخم مرغ، لوبیا، عدس و سبزیجات برگ سبز اشاره کرد. همچنین غذاهای حاوی ویتامین C باعث افزایش جذب آهن در بدن می شود که بیشتر در میوه های تازه و سبزیجات مانند گواوا، فلفل دلمه ای، توت، پرتقال، گوجه فرنگی و جوانه ها دیده می شود.

بیشتربخوانیم:غلیظ شدن خون چه نشانه هایی دارد؟

غذاهای غنی از ویتامین C را مصرف کنید

آهن نمی تواند به طور کامل توسط بدن جذب شود به همین دلیل به محیطی نیاز دارد تا بتواند به خوبی آن را جذب کند. از این رو اینجاست که نقش ویتامین C در بدن برجسته تر می شود. پرتقال، لیمو، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی، گریپ فروت و توت را بیشتر مصرف کنید زیرا از نظر ویتامین C فوق العاده غنی هستند. بر اساس اعلام شورای اقدام ملی علیه کم خونی، کمبود آهن یکی از مهمترین دلایل پایین آمدن سطح هموگلوبین است.

کمک های غذایی توصیه شده برای تامین آهن عبارتند از:

 


برای مردان بزرگسال 19 تا 50 سال هشت میلی گرم است. در حالی که برای زنان بالغ 19 تا 50 سال 18 میلی گرم است، بنابراین مهم است که غذاهای غنی از آهن مانند سبزیجات برگ سبز، جگر، توفو، اسفناج، تخم مرغ، غلات کامل، حبوبات و لوبیا، گوشت، ماهی و میوه های خشک را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
اسیدفولیک یکی از ویتامین های گروه B برای ساخت سلول های قرمز خون در بدن ضروری است. کمبود آن احتمال می رود منجر به کاهش سطح هموگلوبین شود. بیشتر از سبزیجات برگ سبز، جوانه، لوبیای خشک، بادام زمینی، موز، کلم بروکلی و جگر استفاده کنید.

بیشتربخوانیم:30 توصیه طلایی برای تصفیه و پاکسازی خون

ارتباط بین انار و هموگلوبین خون

انار منبع غنی از کلسیم و آهن به همراه پروتئین، کربوهیدرات و فیبر است. انار به لطف ارزش غذایی استثنایی که دارد یکی از بهترین مواد غذایی برای افزایش هموگلوبین محسوب می شود. روزانه آب انار بنوشید تا اطمینان حاصل کنید که سطح هموگلوبین شما در حد استاندارد است.

ارتباط بین خرما و هموگلوبین خون

این میوه خشک بسیار شیرین سرشار از انرژی و فوق العاده مغذی است. خرما منابع کافی از آهن را برای بدن فراهم می کند که سطح هموگلوبین را در خون افزایش می دهد. با این حال، بیشتر پزشکان توصیه می کنند بیماران مبتلا به دیابت به دلیل داشتن مقدار زیاد قند از خوردن خرما خودداری کنند.

ارتباط چغندر و هموگلوبین خون

چغندر یکی از بهترین راه های افزایش سطح هموگلوبین به شمار می آید، این ماده نه تنها آهن بالایی دارد بلکه حاوی اسیدفولیک همراه با پتاسیم و فیبر هم است. برای اطمینان از تعداد کافی گلبول های قرمز خون هر روز آب چغندر بنوشید.

بیشتربخوانیم:درباره فاکتور های RH چه می دانید؟ وظایف آنها چیست؟

ارتباط بین حبوبات و هموگلوبین خون

حبوبات مانند عدس، بادام زمینی، نخود فرنگی و لوبیا نیز می توانند به میزان قابل توجهی در افزایش سطح هموگلوبین کمک کنند. محتوای آهن و اسید فولیک آنها به تقویت تولید سلول های قرمز خون در بدن کمک می کند.

ارتباط بین دانه کدو تنبل و هموگلوبین خون

 

دانه های کدو تنبل حدود هشت میلی گرم آهن را به همراه مقدار کافی کلسیم، منیزیم و منگنز برای بدن تامین می کنند، می توانید آنها را روی سالادها یا در اسموتی های خود استفاده کنید.

ارتباط بین هندوانه و هموگلوبین خون

هندوانه یکی از بهترین میوه هایی است که به دلیل دارا بودن آهن و ویتامین C باعث می شود روند جذب آهن بهتر و سریع تر شود و به افزایش هموگلوبین نیز کمک می کند.

مترجم: الهه زارعی