low_carb_diet11

برپایه پژوهش جدید منتشر شده در مجله  Nutrition ، خط نخست پیشگیری و کنترل دیابت نوع 1و2 رعایت  اصول  غذایی کم کربوهیدرات است. محققان بر این باورند به دلیل ناتوانی در پیشگیری با همه گیر شدن بیماری دیابت، احتیاج  به ارزیابی مجدد دستور تغذیه ای اجباری به نظر می رسد.

دانشمندان به عدم موفقیت رژیم های غذایی کم چرب در بهبود چاقی، خطر بیماریهای قلبی و عروقی و سلامت کلی افراد اشاره می کنند و با توجه به گزارش های مکرر درباره ی عوارض جانبی داروهای کنترل دیابت، نتیجه گیری نمودند که باید توجه ویژه ای به روش تغذیه ای این بیماران کرد.

در این تحقیق جدید که توسط محققین دانشگاه آلاباما و موسسات دیگر تحقیقاتی انجام گردید به بیماران مبتلا به دیابت نوع 1و2 توصیه شده است که از رژیم های کم کربوهیدرات برای کنترل بیماریشان تبعیت کنند.

در این مقاله به 12 نکته ی مهم و شواهدی دال بر موثر بودن رژیم کم کربوهیدرات در درمان دیابت نوع2  به عنوان خط اول درمان و استفاده از این رژیم همراه با تزریق انسولین برای درمان بیماران مبتلا به دیابت نوع1 اشاره شده است.

این مطالعه توسط کنسرسیومی متشکل از 26 پزشک و محقق تغذیه انجام گردید، آنها به موفقیت مستمر رژیم های کم کربوهیدرات در درمان دیابت و سندرم متابولیک بدون عوارض جانبی قابل توجه اشاره می کنند.

به گفته ی پرفسور Barbara Gower: دیابت یک بیماری عدم تحمل کربوهیدرات است بهمین علت کاهش مصرف کربوهیدرات درمان واضحی برای این بیماری است.

قبل از کشف انسولین، روش استاندارد درمان دیابت، رعایت رژیم کم کربوهیدرات بود و نتایج بسیار خوبی از این روش در بسیاری از موسسات بدست آمده است.

نویسندگان مقاله می گویند بازنگری منابع پزشکی و تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان می دهد که رژیم کم کربوهیدرات بطرز قابل اعتمادی موجب کاهش قند خون می شود (خصوصیات اصلی دیابت) و در عین حال رعایت این رژیم سبب کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی می گردد.

12 نکته ی زیر که با مطالعات بالینی حمایت شده اند، نشان می دهند که رعایت رژیم کم کربوهیدرات باید به عنوان خط اولین درمان دیابت مد نظر قرار گیرد:

·        در طول مدت شیوع اپیدمیک چاقی و دیابت نوع 2، افزایش کالری دریافتی تقریبا بطور کامل به دلیل افزایش مصرف کربوهیدرات ها بوده است.

·        کسب مزایای محدودیت مصرف کربوهیدرات رژیم غذایی الزاماٌ نیاز به کاهش وزن ندارد.

·        اگرچه کاهش وزن برای کسب مزایای رژیم غذایی کم کربوهیدرات الزامی نیست اما هیچ مداخله ی تغذیه ای بهتر از محدودیت مصرف کربوهیدرات ها سبب کاهش وزن نمی شود.

·        پایبندی به رژیم های کم کربوهیدرات توسط افراد مبتلا به دیابت نوع2 حداقل به اندازه ی پایبندی به سایر مداخلات تغذیه ای مفید بوده است و غالباٌ به طور قابل توجهی بهتر شده است.

·        جایگزینی کربوهیدرات ها با پروتئین معمولاٌ سودمند است.

·        چربی کل و اشباع در مواد غذایی با خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی ارتباطی ندارد.

·        میزان اسیدهای چرب اشباع موجود در پلاسما بوسیله ی محدودیت مصرف کربوهیدرات ها بهتر از کنترل مصرف چربی در رژیم غذایی کنترل می شود.

·        بهترین پیش بینی کننده ی عوارض میکرووسکولار و تا حد کمتری عوارض ماکرووسکولار در بیماران مبتلا به دیابت نوع  2 کنترل گلایسمیک یا کنترل هموگلوبینA1C  است.

·        کاهش مصرف کربوهیدرات ها موثرین روش برای کاهش تری گلیسریدها و افزایش لیپوپروتئین با دانسیته ی بالا است.

·        بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 که از رژیم های غذایی کم کربوهیدرات تبعیت می کنند غالباٌ از مصرف داروهای ضد دیابت بی نیاز می شوند و افراد مبتلا به دیابت نوع 1 معمولاٌ به انسولین کمتری نیاز دارند.

·        کاهش شدید قندخون از طریق محدودیت مصرف کربوهیدرات ها در رژیم غذایی هیچ عارضه ی جانبی قابل مقایسه ای با تأثیرات درمان فشرده با دارو ندارد.

پرفسورFeinman  نویسنده ی ارشد این مقاله می گوید: ما سعی کرده ایم به وضوح و با کمترین مباحثه استدلالهای مبتنی بر شواهد علمی را برای حرکت بسوی رعایت رژیم کم کربوهیدرات ارائه دهیم، در اینجا ما با یک رویکرد مثبت و نگاهی به آینده خواستار تغییر در رژیم غذایی مناسب این افراد هستیم. پارادایم رژیم کم چرب به عنوان یک ایده ی مهم بیولوژیکی مرده است. دیابت بیماری بیش از حد جدیی است و نباید بروی ایده های قدیمی در مورد آن پافشاری نمود.

نویسندگان هشدار می دهند که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که تحت درمان با دارو هستند و یا دوز استانداردی از انسولین را تزریق می کنند بدون مشورت پزشک دوز داروی خود را هنگام رعایت رژیم کم کربوهیدرات تغییر ندهند. این موضوع بسیار مهم است که دوز دارو با رژیم کم کربوهیدرات مطابقت یابد در غیر اینصورت فرد دچار کاهش قند خون شدید شده و با خطرات جدی مواجه می شود.

منبع-http://diabetestma.org