تاکنون در این زمینه فقط چند صد مورد در سراسر جهان شناسایی شده است، اما بر اساس اظهارات کارشناسان، شواهد کافی وجود دارد که نشان می دهد ابتلای مجدد یک تهدید کاملا واقعی است و ما باید از احیای ویروس کشنده فرار کنیم.
ایمنی کم، پاسخ آنتی بادی مخروطی و افزایش حساسیت به عفونت های مزمن را فراموش نکنید. آسیب پذیری زیادی پس از ابتلا به ویروس کووید-19 حتی از نوع خفیف آن وجود دارد. مشخص شده است افرادی که به چند ابتلایی مبتلا هستند بیشترین خطر را دارند. به علاوه، کشف جهش های عفونی جدیدتر باعث نگرانی بیشتر شده است. در حال حاضر مطالعات جدید نشان می دهند افراد مبتلا به نوعی بیماری از قبل ممکن است برای مدت طولانی در برابر ویروس محافظت نشوند.
چرا ابتلای مجدد اتفاق می افتد؟
بیشتربخوانیم:آیا باید در خانه ماسک بزنیم؟
ماندگاری آنتی بادی در بدن چه مدت است؟
بدن فرد پس از ابتلا آنتی بادی می سازد که به بدن کمک می کند در آینده پاسخ دفاعی خوبی داشته باشد. با این حال، با توجه به ماهیت غیر قابل پیش بینی بیماری همه گیر، دشوار است که بدانید آنتی بادی ها چه مدت دوام می آورند و از شما محافظت می کنند. از آنچه تا این لحظه تصور می شود آنتی بادی ها پس از عفونت و بهبودی برای مدت 3 تا 6 ماه در بدن باقی می مانند و پس از مدتی کمرنگ می شوند.
با توجه به شواهدی که تاکنون به دست آمده وجود آنتی بادی ها نیز ممکن است کاهش یابد یا بسته به نوع شدت عفونت و بیماری از قبل در بدن باقی بمانند.
مطالعه ای که توسط پی جی ای واقع در چندی گر انجام شده نشان می دهد به ویژه بیماران مبتلا به دیابت بیش از یک بار در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند. محققان دریافتند افرادی که از دیابت نوع 2 رنج می برند یا بیماران دیابتی آلوده به نوع خفیف ویروس پس از ابتلا آنتی بادی کافی ندارند و از این رو در معرض خطر بیشتری قرار می گیرند.
به همین ترتیب ممکن است افرادی که دارای ایمنی پایینی هستند پاسخ آنتی بادی مختل شده داشته باشند که این امر باعث می شود ویروس کرونا بتواند دوباره به آنها حمله کند. در بعضی موارد ممکن است افراد به طور کلی آنتی بادی تولید نکنند. تجزیه و تحلیل موارد انجام شده بین آوریل و ژوئیه نشان می دهد بیماران مبتلا به دیابت بیشتر از سایر بیماران در معرض خطر عوارض جانبی و ابتلای مجدد قرار دارند.
ما از پزشکان خواستیم تا ابتلای دوباره به ویروس و راه های جلوگیری از عفونت مجدد را برای ما توضیح دهند: دکتر اس.ان اراویندا، مشاور و متخصص داخلی بیمارستان استر آر وی اذعان می دارد بیشتر از بیماری همزمانی، اقدامات احتیاطی است که خطر ابتلا به ویروس کرونا و میزان ایمنی شما را تعیین می کند. وی با اضافه کردن اینکه پرسنل درمان و خط مقدم بیشترین خطر را دارند، می گوید: سیستم ایمنی بدن بسته به قدرت و میزان بار ویروسی که در معرض آن قرار گرفته اند، همچنین بیماری های دیگر برای هر فرد آلوده به ویروس کرونا واکنش متفاوتی نشان می دهد. در موارد نادر افراد می توانند از طریق آلوده شدن مجدد به بدن بیشترین ویروس را متحمل شوند. بسیاری از این موارد به پاسخ ایمنی بدن شما بستگی دارد. اگر ایمنی بدن را به خطر انداخته اید اطمینان حاصل کنید تنها مسائلی که باعث می شود شما ایمنی ایجاد نکنید رعایت نکردن فاصله و ماسک نزدن است، بنابراین رعایت اصول بهداشتی حتی پس از بهبودی از عفونت بسیار حائز اهمیت است. اقدامات احتیاطی شما را برای مدت طولانی تری ایمن نگه می دارد در حالی که واکسیناسیون ما را به دستیابی به مصونیت گله ای نزدیک می کند.
دکتر پرادیپ رانگاپا، مشاور ارشد بخش مراقبت های ویژه بیمارستان ارجاع کلمبیا آسیا یشوانت پور نیز معتقد است 6 تا 12 ماه پس از عفونت ویروسی برای فرد مهمترین زمان است و افزود عفونت مجدد حتی اگر نادر باشد، اما باز اتفاق می افتد.
وی همچنین اضافه می کند بیمارانی که به عفونت بدون علامت مبتلا شدند بیشتر در معرض خطر ابتلای مجدد قرار دارند. عفونت مجدد در بیماران با نقص سیستم ایمنی نیز شایع تر است. بیماران بدون علامت که به ویروس کرونا مبتلا شده اند دارای سطح پایین آنتی بادی هستند، بنابراین نسبت به عفونت مجدد آسیب پذیرتر می شوند.
چه چیزی خطر ابتلا به عفونت مجدد ویروس کرونا را افزایش می دهد؟
بر اساس اظهارات پزشکان یکی از بزرگ ترین دلایل خطر بالاتر عفونت مجدد در حال حاضر ایمنی بد و پایین است. اتخاذ مراحل پیشگیرانه حتی پس از بهبودی نیز مهم است زیرا پاسخ ایمنی بدن شما را در معرض خطر عفونت مجدد قرار می دهد. وی اضافه می کند: کاهش ایمنی یا پاسخ ایمنی سازگار ناکافی یکی از بزرگ ترین عوامل ایجاد کننده عفونت مجدد است.
کم توجهی به دوره نقاهت و عدم مصرف داروها به طور کامل می توانند یک پرچم قرمز باشند. نه تنها طی کردن یک دوره درمانی خوب می تواند به مقابله با برخی از علائم طولانی مدت پس از ویروس کرونا کمک کند بلکه مولتی ویتامین ها و مکمل ها نیز از عملکرد حیاتی پشتیبانی می کنند. درمان می تواند تا دو ماه ادامه داشته باشد، بنابراین مطمئن شوید آن را با پشتکار دنبال می کنید. برخی دیگر از مراحل مراقبت از خود در مقابل ویروس کرونا وجود دارد که بیماران برای حمایت از بهبودی خود باید انجام دهند.
استفاده از ماسک حتی بعد از واکسن زدن نیز باید ادامه یابد زیرا تا تولید پاسخ آنتی بادی در بدن خطر انتقال ویروس وجود دارد، بنابراین استفاده از ماسک از فرد مسری محافظت و از انتقال ویروس های تنفسی دیگر نیز جلوگیری می کنند.
واکسن ها تا چه حد به ما کمک می کنند؟
سرعت واکسیناسیون در جهان در حال افزایش است که به توقف انتشار و انتقال ویروس کمک می کنند، همچنین برخی بر این باورند واکسن ها نه تنها از افرادی که به ویروس مبتلا نشده اند بلکه از افرادی که در معرض خطر ابتلای مجدد قرار دارند نیز محافظت می کند.
دکتر راندیپ گلوریا، مدیر تمام موسسه های علوم پزشکی هند قصد دارد در مصاحبه ای در مورد مزایای ایمن سازی در مقیاس گسترده در برابر انتقال و عفونت مجدد ویروس کرونا که شایعات زیادی پیرامون آن آغاز شده، هفته آینده 13 ژانویه در هند صحبت کند.
وی ادامه داد: حتی اگر فردی از ویروس کرونا بهبود یافته باشد هنوز هم می تواند از واکسیناسیون بهره مند شود. شواهدی در بیماران بستری در بیمارستان وجود دارد که نشان می دهد در برخی افراد عفونت در حدی بوده که پاسخ ایمنی بدن از بین رفته و حافظه ایمنی در برابر ویروس به طور موثر ایجاد نشده است.
در حالی که مقامات شروع به ترسیم و جمع آوری داده های افرادی می کنند که نیاز به واکسیناسیون با اولویت دارند، برخی دلایل وجود دارند که نشان می دهند حتی بیماران مبتلا به ویروس کرونا که بهبود یافته اند نیز باید واکسینه شوند.