علائم فتق دیسک
بیشتربخوانیم:عوامل موثر در بروز درد کمر
درد دست یا پا: اگر فتق دیسک در پایین کمر شما باشد به طور معمول بیشترین درد را در باسن، ران و ساق پا احساس خواهید کرد ممکن است در قسمتی از پا نیز درد احساس کنید. اگر فتق دیسک در گردن شما باشد به طور معمول بیشترین درد را در شانه و بازو دارید. این درد ممکن است هنگام سرفه، عطسه یا حرکت در موقعیت های خاص به بازو یا پای شما شلیک شود، درد اغلب به صورت تیز یا سوزاننده توصیف می شود.
بیشتربخوانیم:رفع کمردرد بدون دارو
بیشتربخوانیم:برای درد دست چه ورزش هایی موثر است؟
بی حسی یا سوزن سوزن شدن: افرادی که فتق دیسک دارند اغلب در قسمت بدن که توسط اعصاب آسیب دیده بی حس می شود یا بی حسی یا سوزن سوزن شدن را تجربه می کنند.
ضعف: ماهیچه هایی که توسط اعصاب آسیب دیده کار می کنند ضعیف می شوند که این امر می تواند باعث لنگان لنگان راه رفتن شود یا بر توانایی شما در بلند کردن یا نگه داشتن وسایل تاثیر بگذارد.
می توانید بدون علائم نیز فتق دیسک داشته باشید شاید ندانید که آن را دارید مگر اینکه از طریق تصویربرداری نشان داده شود.
چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟
بیشتربخوانیم:فتق چیست ؟ انواع فتق در زنان و مردان
علل بروز فتق دیسک
اغلب افراد نمی توانند علت فتق دیسک خود را متوجه شوند. گاهی اوقات استفاده از عضلات پشت به جای عضلات پا و ران برای بلند کردن اجسام سنگین می تواند منجر به فتق دیسک شود، همچنین چرخش ناگهانی و چرخش هنگام بلند کردن اجسام هم می تواند از علل ایجاد آن باشد به ندرت می توان از یک رویداد آسیب زا مانند سقوط یا ضربه به پشت برای ایجاد آن نام برد.
عوامل خطر فتق دیسک
عواملی که می توانند خطر ابتلا به فتق دیسک را افزایش دهند عبارتند از:
وزن: اضافه وزن بدن باعث ایجاد فشار اضافی روی دیسک های کمرتان می شود.
اشتغال: افرادی که دارای مشاغل سخت هستند بیشتر در معرض خطر مشکلات مربوط به کمر قرار دارند. بلند کردن، کشیدن، فشار دادن، خم شدن به پهلو و پیچ خوردن مکرر نیز می تواند خطر ابتلا به فتق دیسک را افزایش دهد.
ژنتیک: برخی از افراد زمینه ایجاد فتق دیسک را به ارث می برند.
سیگار کشیدن: تصور می شود سیگار کشیدن اکسیژن رسانی به دیسک را کاهش می دهد و باعث ایجاد آسیب به آن می شود.
عوارض فتق دیسک
اگر موارد زیر را دارید:
بدتر شدن علائم: درد، بی حسی یا ضعف می تواند تا حدی افزایش یابد که فعالیت های روزمره شما را مختل کند.
اختلال عملکرد مثانه یا روده: سندرم دم اسب حتی می تواند باعث بی اختیاری یا مشکل ادرار شود.
بیهوشی زین: این از دست دادن احساس تدریجی مناطقی را که می توانند زین را لمس کنند تحت تاثیر قرار می دهد ران داخلی ، پشت پاها و اطراف راست روده یا رکتوم.
جلوگیری از فتق دیسک
ورزش:تقویت عضلات تنه باعث ثبات و حمایت از ستون فقرات می شود.
حالت خوب را حفظ کنید: این باعث کاهش فشار روی ستون فقرات و دیسک های شما می شود. کمرتان را صاف نگه دارید به ویژه هنگام نشستن طولانی مدت. اشیای سنگین را به درستی بلند کنید و سعی کنید پاها نه پشت بیشتر کارها را انجام دهید.
وزن مناسب داشته باشی: اضافه وزن فشار بیشتری به ستون فقرات و دیسک وارد می کند و باعث می شود آنها بیشتر در معرض فتق قرار بگیرند.
ترک سیگار: استفاده از هر نوع محصول دخانیات را قطع کنید.