از همان دوران کودکی به ما گفته شده است شکلات برای سلامتی مضر است و با آکنه، چاقی، فشار خون بالا، بیماری عروق کرونر، پوسیدگی دندان و دیابت مرتبط است که باعث می شود قبل از خوردن یک تکه از آن مردد شویم. علیرغم شهرت بد آن برای سلامتی فوایدی دارد که دانستن آنها باعث تغییر باورهای غلط می شود.
شکلات از دانه های درخت گرمسیری درخت تئوبروما کاکائو تهیه می شود که یکی از بهترین منابع آنتی اکسیدان کره زمین محسوب می شود. مطالعات متنوعی که تا به امروز انجام شده است از مزایای سلامتی دانه های کاکائو که حاوی ترکیبات فنلی بیولوژیکی فعال است، حکایت می کند. به گزارش تایمزسوفاندیا، ما چند فایده ناشی از خوردن شکلات را به شما می گوییم، بنابراین دفعه بعد می توانید بدون احساس گناه از خوردن شکلات لذت ببرید.
شکلات مقوی است
شکلات بسیار مغذی است به ویژه شکلات تلخ با محتوای کاکائو بالا زیرا سرشار از مواد معدنی و حاوی مقدار کافی فیبر محلول است. شکلات تلخ در واقع یکی از بهترین منابع روی به شمار می آید ماده مغذی مسئول فعال سازی حدود 300 آنزیم در بدن و تقویت متابولیسم. علاوه بر این، شکلات غنی از آهن، منیزیم، مس، منگنز، پتاسیم، فسفر و سلنیوم است، اما باید به دلیل وجود چربی اشباع و غیر اشباع شده باید در حد متوسط مصرف شود.
شکلات فشار خون را کاهش می دهد
محتوای فلاوانول موجود در شکلات می تواند اندوتلیوم، غشای داخلی عروق را تحریک کند که منجر به تولید اکسید نیتریک می شود، ترکیبی که مسئول ارسال سیگنال ها به شریان ها برای شل شدن است که باعث کاهش مقاومت در برابر جریان خون و فشار خون می شود.
شکلات خطر حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد
نه تنها فشار خون را کاهش می دهد بلکه کاکائو دارای خواصی برای کاهش خطر حمله قلبی و سکته مغزی است. این امر می تواند به کاهش سطح LDL یا کلسترول بد خون کمک کند که یکی از عوامل موثر بر بروز سکته مغزی و بیماری های قلبی است. دو مطالعه سوئدی تایید کرده است مصرف 19 تا 30 گرم شکلات در روز می تواند نارسایی قلبی را کاهش دهد. با این حال، افراد باید بدانند با مصرف بیش از حد شکلات فواید آن افزایش نمی یابد پس تعادل را در خوردن شکلات رعایت کنید.
شکلات باعث تسکین التهاب می شود
التهاب مزمن و طولانی مدت در بدن می تواند مسئول چندین بیماری مزمن باشد. یک راه آسان برای کاهش التهاب مصرف شکلات است. کاکائو اثر ضد التهابی دارد که می تواند به دفع بیماری های مزمن و حفظ سلامتی شما کمک کند، همچنین یک مطالعه نشان می دهد کاکائو می تواند با تنطیم ترکیب باکتریایی روده پاسخ ضد التهابی را تحریک می کند.
شکلات از پوست در برابر آفتاب محافظت می کند
شکلات نه تنها برای سلامتی بلکه برای پوست نیز مفید است. ترکیب زیست فعال موجود در شکلات می تواند از شما در برابر آسیب های خورشید محافظت کند، جریان خون در پوست را بهبود بخشد و آن را مرطوب نگه دارد. در حقیقت، تصور رایج در مورد ایجاد آکنه با خوردن شکلات نیز نادرست است.
شکلات عملکرد مغز را بهبود می بخشد
اگر به دنبال راهکارهایی برای بهبود عملکرد شناختی خود هستید با شکلات آشتی کنید. محتوای فلاوانول موجود در شکلات با بهبود عملکرد مغز مرتبط است. بر اساس مطالعه ای که روی افراد سالم انجام شده مصرف شکلات به مدت 5 روز متوالی می تواند به بهبود جریان خون در مغز کمک کند. این امر ممکن است برای افراد مسنی که دچار نقص ذهنی هستند مفیدتر باشد. مطالعات نشان می دهد کاکائو می تواند در صورت بیماری های نورودژنراتیو مانند آلزایمر و پارکینسون گزینه های مفیدی باشد.
شکلات باعث بهبود خلق و خو می شود
اغلب افراد در روزهای بد برای حال بهتر شکلات می خورند، یک دلیل علمی پشت آن نهفته است. شکلات هورمون احساس خوب سروتونین و دوپامین را تنظیم می کند که این هورمون ها می توانند روحیه را بالا ببرند و انرژی به فرد ببخشند. بر اساس بررسی 8 مطالعه روی شکلات که در “Journal Nutrition Reviews “ منتشر شده است به لطف فلاونول های قدرتمند موجود در آن خوردن شکلات به تقویت روحیه و شناخت شما کمک می کند، همچنین برای افرادی که از افسردگی رنج می برند نیز گزینه مفیدی است.
شکلات علائم دیابت نوع 2 را بهبود می بخشد
قند و دیابت با هم مطابقت ندارند، اما شکلات متفاوت است. مطالعات نشان می دهد خوردن شکلات تلخ در حد متوسط می تواند به کاهش علائم دیابت نوع 2 کمک کند. برخی مطالعات نشان داده است مصرف بیشتر فلاونوئیدها می تواند خطر ابتلا به این بیماری را در درجه اول کاهش دهد. علاوه بر این، کاکائو غنی از فلاوانول می تواند حساسیت به انسولین را کاهش دهد، سطح قند خون را بهبود بخشد و التهاب را در افراد مبتلا به دیابت و غیر دیابتی ها کاهش دهد.
بیشتر بخوانید: چه مقدار آب در طول روز باید نوشید؟
سالم ترین گزینه ها
3 نوع مختلف شکلات شیری، تلخ و سفید وجود دارد.
شکلات شیری: بیشترین نوع شکلات شناخته شده است که حاوی شیر، کاکائو و شکر است. درصد کاکائو و شیر آن در مناطق مختلف متفاوت است.
شکلات تلخ: شکلات تلخ نزدیک ترین شکل به کاکائو خالص است که طعم آن تلخ است. از این نوع شکلات بیشتر برای تهیه دسر و کیک استفاده می شود.
شکلات سفید: این نوع شکلات حاوی مقدار قابل توجهی شیر و شکر اضافه شده است. فقط حاوی کره کاکائو است که به شکلات شکل سفید رنگ می دهد.
کاکائو ماده اصلی موجود در شکلات است که مسئول تمام مزایای سلامتی آن است. از این رو از بین همه شکلات ها تلخ سالم ترین نوع آن است زیرا حاوی قند نیست و بیشترین مقدار کاکائو را در خود دارد.
چه مقدار شکلات در روز می توان خورد؟
مصرف زیاد هر چیزی برای سلامتی مضر است چه سبزی ها و چه شکلات، بنابراین فرد نباید در روز بیش از 30 تا 60 گرم شکلات بخورد. مصرف بیش از حد شکلات میزان کالری روزانه شما را افزایش می دهد که منجر به افزایش وزن و سایر موارد می شود، یک شکلات تلخ به وزن 40 گرم حاوی 190 کالری است.