تخت بیمارستانی با فراهم کردن امکانات لازم برای راحتی و امنیت بیماران، نقش به سزایی در بهتر طی شدن دوران نقاهت آنها دارد. بیماران بیشتر زمان خود را بر روی تخت ها گذرانده و ایجاد شرایط مناسب برای آن ها جزء مسائل ضروری است.
تخت های بیمارستانی دارای ویژگی هایی می باشند که موجب تمایز آن ها و تخت های معمولی می شود. این تخت ها طراحی های مخصوص به خود را داشته و دارای انواع مختلفی هستند که آنها را مناسب برای استفاده در بخش های مختلف مراکز درمانی خواهد کرد. تفاوت های تخت بیمارستانی با تخت معمولی، این نوع تخت ها رو برای استراحت بیماران مناسب تر خواهد کرد.
تخت های بیمارستانی به طور معمول دارای چند شکن می باشند. وجود شکن در تخت باعث می شود که بیمار بتواند به راحتی در نواحی مختلف تخت تغییر وضعیت ایجاد کند. تغییر وضعیت ها یا بهتر بگوییم تغییر موقعیت شکن ها در تخت بستری به دو صورت برقی و مکانیکی صورت می گیرد. در تخت های بیمارستانی مکانیکی تغییر وضعیت توسط هندل های دستی و در تخت های بیمارستانی برقی به صورت الکتریکی و توسط کنترل پنل های نصب شده بر روی بدنه تخت صورت می پذیرد.
از دیگر ویژگی های تخت های بیمارستانی می توان به حفاظ های جانبی نصب شده در دو طرف تخت اشاره کرد. این ریل ها از جنس فلز درجه یک تولید گردیده و با اتصالات مناسب در دوطرف تخت ها نصب شده اند و سبب جلوگیری از افتادن بیمار می شوند.
انواع تخت بیمارستانی
تخت بیمارستانی دارای مدل های متفاوتی بوده که با توجه به امکانات و نوع کاربردشان تقسیم بندی می شوند. به طور کلی می توان تخت های بیمارستانی را به دو مدل تخت بیمارستانی مکانیکی و تخت بیمارستانی برقی تقسیم بندی نمود. در تخت های بیمارستانی مکانیکی تغییر وضعیت شکن ها توسط جک های مکانیکی و به کمک اهرم ها صورت می گیرد. اما در تخت برقی تغییر وضعیت توسط موتور برقی ضد آب و تنها با فشردن یک دکمه صورت می پذیرد.
تخت های مکانیکی و برقی به 3 دسته کلی تقسیم می شوند:
- تخت بیمارستانی تک شکن
- تخت بیمارستانی دو شکن
- تخت بیمارستانی سه شکن
تخت بیمارستانی تک شکن
تخت بیمارستانی تک شکن جزء پرکاربردترین تخت های بیمارستانی می باشد. تخت بیمارستانی تک شکن تنها قادر به تغییر موقعیت در ناحیه سر بیمار بوده و مناسب برای بیمارانی می باشند که نیاز به مدت زمان بستری طولانی ندارند.
تخت بیمارستانی دو شکن
تخت بیمارستانی دو شکن احساس آرامش و راحتی بیشتری در بیمار ایجاد می کند. در تخت های بیمارستانی دو شکن علاوه بر ایجاد تغییر وضعیت در ناحیه سر بیمار، امکان تغییر وضعیت در قسمت پای بیمار نیز امکان پذیر می باشد. این نوع تخت ها برای بیمارانی که از ناحیه پا دچار آسیب دیدگی شده اند مناسب می باشند.
تخت بیمارستانی سه شکن
تخت بیمارستانی سه شکن جزء پیشرفته ترین تخت های بیمارستانی بوده و برای بیماران بدحالی که نیاز به مراقبت و بستری طولانی مدت دارند مورد استفاده قرار می گیرند. این مدل از تخت های بیمارستانی قابلیت تغییر وضعیت در ناحیه سر، پا و کمر بیمار را دارند. در مدل تخت برقی، این تغییر وضعیت توسط موتورهای ضد آب و در مدل مکانیکی توسط هندل های دستی صورت می پذیرد. در این مدل از تخت های بیمارستانی علاوه بر تغییر وضعیت شکن در نواحی مختلف، قابلیت تنظیم ارتفاع کلی تخت نیز امکان پذیر می باشد.
استفاده از تخت های بیمارستانی در منزل
در صورتی که یکی از عزیزانتان در منزل در حال گذراندن دوران نقاهت بیماری می باشد شاید انتخاب و خرید تخت بیمارستانی تصمیم درستی باشد. استراحت بیماران بر روی تخت های معمولی مشکلاتی را در بر خواهد داشت. از مشکلات تخت های معمولی می توان به عدم امکان جا به جایی بیمار و تغییر موقعیت آن ها و همینطور عدم امکان تضمین امنیت آن ها (از نظر افتادن از روی تخت) اشاره نمود. استفاده از تخت بیمارستانی برای منزل دوران نقاهت را برای بیماران و همچنین پرستاران راحت تر خواهد نمود. علاوه بر آن وجود ریل های جانبی نصب شده در دو طرف ان ها سبب آرامش خاطر و حفظ امنیت بیماران می گردد.
امروزه با توجه به هزینه های گزاف بیمارستان ها و شیوع ویروس کرونا، افراد بسیاری ترجیح می دهند بیمارانشان را در منزل بستری نمایند. بستری بیماران در منزل علاوه بر کاهش هزینه ها، نگرانی های ناشی از ابتلا به بیماری های واگیردار را کاهش می دهد.
نکات مهم خرید تخت بیمارستانی
- تخت بیمارستانی باید دارای طراحی مناسب و به روز بوده و از تمامی استانداردهای جهانی پیروی نماید. این تخت ها باید به گونه ای طراحی گردند که تحمل وزن بیمار را داشته و قابل تنظیم در حالت های مختلف باشند.
- در زمان خرید تخت بیمارستانی باید نسبت به نیاز بیمار و مدت زمان استفاده، تخت را انتخاب کنید. انواع تخت های بیمارستانی امکان انتخاب گسترده ای را فراهم کرده اند. همان طور که در قبل گفته شد تخت های بیمارستانی شکن دار با توجه به میزان شکنشان، امکان تغییر وضعیت در نواحی مختلف را دارند. به طور مثال تخت های تک شکن تنها قادر به تغییر وضعیت در قسمت پشتی و در تخت های دو شکن قابلیت تنظیم در قسمت پشتی و زانویی تخت های سه شکن در بین قسمت های پشتی و زانویی هم امکان تغییر وضعیت دارند. تخت سه شکن منجر به راحتی بیشتری برای بیماران می شود که همین امر باعث می شود برخی ترجیح دهند برای بیمار سالمند خود نیز تخت بیمارستانی سه شکن برقی را خریداری کنند.
- در هنگام خرید تخت یکی از عوامل مهم چرخ ها هستند. زیرا در جا به جایی تخت ها نقش زیادی دارند.
- توجه داشته باشید که تخت ها دارای حفاظ های کناری باشند تا بتوانند امنیت بیمار را ضمانت کنند. این حفاظ ها می بایست به راحتی جابجا شوند.
- در صورتی که ارتفاع تخت قابل تنظیم باشد، بیمار یا همراهان وی برای پایین آمدن یا بالا رفتن از تخت مشکلات کمتری تجربه خواهند کرد.
- قابلیت ضدعفونی و شستشوی تخت و بهره گیری از موتور ضد آب نیز عامل موثری است که منجر به استریل کردن راحت تر تخت بیمارستانی خواهد شد.
تجهیزات پزشکی و تخت بیمارستانی صحرائی با سابقه بیش از ۱۵ سال، تولیدکننده انواع تخت بیمارستانی، تجهیزات اتاق عمل و اورژانس، تخت ژنیکولوژی، تخت ماساژ، تخت CPR، انواع ترالی بیمارستانی و … بوده و لیفتینگ بیمارستانی به طور کامل توسط این مجموعه انجام می شود. تولید تخت بیمارستانی برقی و مکانیکی استاندارد در انواع تک شکن، دو شکن و سه شکن با جنس ABS و فلز توسط انجام می شود. این تخت ها مناسب برای استفاده در بیمارستان ها و مراکز درمانی و همچنین مناسب استفاده در منزل می باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر، مشاوره رایگان و اطلاع از قیمت تخت بیمارستانی با شماره های ۰۲۱۶۶۴۱۰۷۹۶- ۰۲۱۶۶۱۷۴۹۰۴ و ۰۹۱۰۲۲۲۵۱۵۳ تماس حاصل کنید.