چه جوشانده هایی در فصل زمستان بنوشيم؟

 

در فصل سرد زمستان هيچ چيز دلچسب تر از لم دادن روي كاناپه گرم و نرم و نوشيدن يك فنجان جوشانده داغ نيست. اما چه جوشانده هايي براي مقابله با بيماريهاي اين فصل مناسب ترند؟

 

جوشانده آویشن

 اگر زكام هستيد، سرفه مي كنيد و يا گلو درد داريد جوشانده آويشن بنوشيد.

آويشن باعث از بين رفتن عفونتهاي بيني و گلو مي شود كه در فصل سرما بسيار رايج هستند. دم كردن آويشن تازه بهتر از استفاده از تي بگ آويشن است. در صورتيكه از تي بگ آويشن استفاده مي كنيد مراقب باشيد مدت زيادي در آب جوش نماند.

 

طرز تهيه : ۵ گرم از گياه آويشن (برگ، گل و شاخه) را به مدت ۵ دقيقه در آب جوش دم كنيد.

 

جوشانده گیاه پنیرک

 جوشانده گياه پنيرك براي مقابله با بيماري برونشيت يا التهاب لوله هاي برونش مفيد است.

 

به دليل طعم بسيار ملايمي كه دارد، گياه پنيرك تسكين دهنده و آرامش بخش است. اين گياه براي آرام كردن انواع سرفه نيز مناسب است.

طرز تهيه :  ۵ گرم از گل گياه پنيرك را در يك فنجان آب بريزيد و بگذاريد ۵ دقيقه بجوشد. سپس از صافي عبور دهيد.

 

جوشانده زنجبیل

 

 جوشانده زنجبيل عفونتها را از بين مي برد.

زنجبيل گياهي نيرو بخش است كه در مبارزه عليه ويروسها به شهرت جهاني رسيده است. بعلاوه، طعم تند و سوزاننده اين گياه باعث افزايش حرارت بدن مي شود.

طرز تهيه : يك برش نازك زنجبيل (تقريبا به قطر ۱ سانت) را در يك فنجان آب جوش ريخته و بگذاريد به مدت ۵ دقيقه دم بكشد.

 

جوشانده بابونه

 

جوشانده بابونه براي التهاب عفوني سيستم گوارش و روده ها مفيد است.

علاوه بر خواص آرام بخشش، بابونه براي تسكين عفونت روده نيز مفيد بوده و قادر است ميزان تهوع و اسپاسم روده را كاهش دهد.

طرز تهيه : ۵ گرم بابونه را در يك فنجان آب جوش ريخته و بگذاريد ۱٠ دقيقه دم بكشد.

 

جوشانده استوقدوس

 

 براي مقابله با افسردگي جوشانده استوقدوس و نعنا فلفلي بنوشيد.

معمولا برخي از افراد در فصل زمستان دچار افسردگي مي شوند. اگر مشكل افسردگي فصلي شما به حدي جدي است كه ناچار هستيد به پزشك مراجعه كنيد، يك فنجان جوشانده استو قدوس و نعنا فلفلي شما را ريلكس و آرام خواهد كرد. از تركيب اين دوگياه يك آرام بخش قوي بدست مي آوريد كه خواب آور هم هست. تجربه ثابت كرده كه داشتن خواب كافي يكي از راهكار هاي كاهش دهنده افسردگي است.

 

طرز تهيه : يك قاشق چايخوري از مخلوط استو قدوس و نعنا فلفلي را در فنجان ريخته و بگذاريد ۱٠ الي ۱۵ دقيفه دم بكشد.

 

و سخن آخر …..

جوشانده ها را با عسل شيرين كنيد. اين آنتي اكسيدان و آنتي باكتري برگ برنده ديگري در فنجان شما خواهد بود. بهتر است يك برش ليمو ترش نيز به جوشانده خود اضافه كنيد چرا كه ويتامين ث موجود در آن براي سلامتي بسيار مفيد است.

منبع : www.e-sante.fr

مترجم : خانم آزاده پيله وريان

این مطلب به صورت اختصاصی برای مجله پزشکی دکتر سلام ترجمه شده است و استفاده از آن فقط با ذکر سایت دکتر سلام و نام مترجم مجاز می باشد.