استفاده از ماسک، شستن دست ها و تمیز کردن سطوح لمس شده به طور مرتب از روش هایی هستند که خطر ابتلا به ویروس کرونا و گسترش آن را کاهش می دهند. در حالی که همه ما در مورد تمیز کردن سطوح نهایت احتیاط را رعایت می کنیم، اما باید در تمیز کردن برخی از سطوح احتیاط بیشتری بکنیم. یک مطالعه جدید توسط موسسه فناوری هند انجام شده که نشان می دهد ویروس کرونا مدت زمان کمتری روی کاغذ و لباس نسبت به سطوح غیر قابل نفوذ مانند پلاستیک و شیشه زنده می ماند. عفونت ویروس کرونا به راحتی از طریق قطرات تنفسی سرشار از ویروس منتقل می شود که با افتادن روی سطوح می تواند به عنوان منبعی برای شیوع عفونت باشد.
این مطالعه در مجله “Physics of Fluids” منتشر شده است. برای این مطالعه، محققان خشک شدن قطرات را روی سطوح غیر قابل نفوذ و متخلخل مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. کارشناسان دریافتند قطرات برای مدت زمان بسیار کمتری روی سطوح متخلخل باقی می مانند و این امر باعث می شود این موارد برای عفونت بستر مطلوبی نباشند، همچنین این مطالعه نشان می دهد ویروس می تواند 4 روز روی شیشه و 7 روز روی پلاستیک و فولاد ضدزنگ زنده بماند. با این حال، ویروس به ترتیب فقط 3 ساعت و 2 روز روی کاغذ و پارچه زنده می ماند.
بیشتربخوانیم:آیا استفاده از 2 ماسک برای محافظت از کرونا مفید است؟
توصیه کارشناسان
بر اساس این مطالعه توصیه می شود مبلمان در بیمارستان ها و مطب ها ساخته شده از مواد نفوذ ناپذیر مانند شیشه، فولاد ضد زنگ یا چوب چند لایه با مواد متخلخل مانند پارچه پوشانده شوند تا خطر آلودگی هنگام لمس کاهش یابد، همچنین پیشنهاد می شود صندلی ها در مکان های عمومی مانند مراکز خرید، رستوران ها و ایستگاه های راه آهن و انتظار برای فرودگاه با پارچه پوشانده شود تا از گسترش عفونت جلوگیری کند. علاوه بر این، مشخص شد 99.9 درصد محتوای قطرات در هر 2 سطح غیر قابل نفوذ و متخلخل در چند دقیقه اول تبخیر می شوند. لایه نازک باقیمانده روی قطعات جامد در معرض جایی که ویروس هنوز می تواند زنده بماند، باقی می ماند. تبخیر لایه نازک باقیمانده در مقایسه با سطوح غیر قابل نفوذ در مورد سطوح متخلخل بسیار سریع تر است. این امر باعث می شود افراد سطوحی مانند پلاستیک و فولاد را بیشتر تمیز کنند.
بیشتربخوانیم:آیا کرونا به چشم آسیب می رساند؟
مترجم: الهه زارعی