همه افرادی که نگران مسائل مربوط به اضافه وزن هستند اصطلاح متابولیسم به گوش شان خورده است. در حقیقت، مقالات مختلفی وجود دارد که در مورد راه های تقویت متابولیسم و کاهش وزن توضیحاتی ارائه می دهند، اما واقعا متابولیسم چیست و آیا می توانید روند آن را تغییر دهید؟ به گزارش تایمزسوفاندیا، در اینجا در مورد متابولیسم و 4 افسانه رایج مرتبط با آن توضیح می دهیم.
متابولیسم چیست؟
متابولیسم ترکیبی از دو فرآیند کاتابولیسم و آنابولیسم است:
کاتابولیسم: فرآیندی است که باعث تجزیه و شکستن ترکیبات یا مولکول های موجود در غذا برای آزادسازی انرژی می شود که این انرژی برای سوخت رسانی به بدن برای تمام حرکات مورد استفاده قرار می گیرد.
آنابولیسم: آنابولیسم ساخت مولکول ها و ترکیبات پیچیده از ترکیبات ساده تر است. این فرآیند به طور معمول به انرژی نیاز دارد و به بدن اجازه می دهد ضمن حفظ سلول های قدیمی سلول های جدید بسازد.
وزن شما بیشتر نتیجه کاتابولیسم منهای آنابولیسم است یعنی مقدار غذایی که می خورید منهای انرژی که بدن استفاده می کند. در حال حاضر متابولیسم را بهتر می شناسیم در اینجا چند افسانه رایج مرتبط با آن آورده شده که به توضیح آنها می پردازیم.
باور غلط: متابولیسم نمی تواند تغییر کند
واقعیت: اگرچه ژنتیک نقش اصلی در تعیین میزان متابولیسم را بازی می کند، اما می توانید با افزایش توده عضلانی بدون چربی متابولیسم خود را افزایش دهید. عضلات از نظر متابولیکی فعال هستند به این معنی که افرادی که از نظر عضلانی بدن لاغری دارند در مقایسه با افرادی که چربی بیشتری دارند انرژی بیشتری برای عملکرد آنها مورد نیاز است. با افزایش سن توده عضلانی کاهش می یابد که منجر به کم شدن سرعت متابولیسم می شود که با ورزش های قدرتی می توانید این مورد را تغییر دهید.
باور غلط: غذا خوردن در اواخر شب سوخت و ساز بدن را کند می کند
واقعیت: هیچ مدرکی دال بر تایید این تصور وجود ندارد که غذا خوردن بعد از ساعت 8 شب منجر به افزایش وزن می شود. خوردن وعده های غذایی منظم در فواصل زمانی مناسب می تواند ضمن جلوگیری از پرخوری این عادت شما را متوقف کند. هنگامی که حین تماشای تلویزیون غذا می خورید این کار را بدون فکر انجام می دهید و متوجه نمی شوید سیر شده اید یا خیر.
باور غلط: کنار گذاشتن وعده های غذایی و داشتن رژیم کم کالری باعث کاهش وزن می شود
واقعیت: یک رژیم غذایی بسیار کم کالری می تواند نتیجه معکوس دهد. محدود کردن کالری بدن را وادار می کند که با کالری کمتری کارهای بیشتری انجام دهد. هنگامی که کالری خیلی کمتری دریافت می کنید بدن ضمن سازگار شدن با کالری محدود شده، کالری کمتری را برای انجام همان کار استفاده می کند.
باور غلط: چای سبز و فلفل چیلی سوخت و ساز بدن را تقویت می کنند
واقعیت: هیچ ماده غذایی جادویی وجود ندارد که بتواند سوخت و ساز بدن را تقویت کند. مطالعات نشان داده است چای سبز و فلفل چیلی می توانند متابولیسم را تقویت کنند، اما فقط به طور موقت و بسیار هم قابل توجه نیست. مسیر کاهش وزن و سبک زندگی سالم شامل خوردن یک وعده غذایی متعادل با غذای سرشار از مواد مغذی موجود در آن است.
مترجم: الهه زارعی