ADHD یا اختلال کم توجهی بیش فعالی یک بیماری مزمن که میلیون ها کودک را تحت تاثیر قرار می دهد که تا بزرگسالی با آن دست و پنجه نرم می کنند. اختلال کم توجهی بیش فعالی در گروه بیماری های روانی قرار می گیرد که باعث بروز رفتارهای بیش فعال و تکانشی بیش از حد می شود. تمرکز روی یک کار برای افرادی که از اختلال بیش فعالی رنج می برند سخت است زیرا به دلیل بیش فعال بودن احتمال می رود رفتارهای تکانشی از خود نشان دهند که این امر باعث کاهش عزت نفس، روابط آشفته و عملکر ضعیف آنها می شود.
اختلال کم توجهی بیش فعالی یک بیماری مادام العمر است که حتی در صورت عدم درمان قطعی، اما با اقدامات مناسب و مدیریت علائم با افزایش سن کاهش می یابد. تشخیص و درمان به موقع از جمله داروها و مداخلات رفتاری می تواند تفاوت زیادی ایجاد کند. با این حال، در صورت عدم درمان اختلال کم توجهی بیش فعالی زندگی شخصی و شغلی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد.
به گزارش تایمزسوفاندیا، در اینجا مواردی ذکر شده است که در صورت عدم درمان آن رخ می دهد.
عدم تمرکز
عدم تمرکز مشکل اساسی در مبتلایان به اختلال کم توجهی بیش فعالی است. افرادی که از این بیماری رنج می برند تمرکز روی یک کار خاص برایشان سخت است و اغلب آن را ناتمام می گذارند. در این اختلال افراد در به پایان رساندن کارهای روزمره حتی پیش پاافتاده مانند تمیز کردن، پرداخت قبض ها و کارهای دیگر نیز مشکل دارند.
بی توجهی
کودکان مبتلا به اختلال کم توجهی بیش فعالی نمی توانند در کلاس بی حرکت بنشینند و به طور معمول نا آرام ترین کودک در کلاس هستند که اغلب با کم توجهی نیز همراه است. افراد مبتلا به بیش فعالی همیشه خیال پردازی می کنند و حضور در آن لحظه برایشان سخت است. اختلال کم توجهی بیش فعالی در دختران بیشتر از پسران است و به مرور زمان می تواند به زندگی فردی و حرفه ای شخص آسیب وارد کند.
بیشتر بخوانید:بیش فعالی در دختران و پسران چه فرق هایی دارد
رفتارهای تکانشی یا بی پروا
برخی اوقات همه ما رفتارهای بی پروایی از خود نشان می دهیم و حتی ممکن است تکانشی عمل کنیم، اما در مورد افراد مبتلا به این نوع اختلال اغلب موارد از کنترل خارج می شوند که حتی می تواند نتایج خطرناکی داشته باشد. افراد مبتلا به کم توجهی بیش فعالی بر احساسات خود كنترلی ندارند و غالبا بی پروا رفتار می كنند و تصمیماتی تكانشی می گیرند كه برای زندگی شخصی یا شغلی آنها خوب نیست.
مسائل مربوط به رابطه
نه تنها زندگی حرفه ای بلکه زندگی شخصی مبتلایان به اختلال کم توجهی بیش فعالی نیز تحت تاثیر قرار می گیرد این بدان معنا نیست که آنها قادر به ایجاد یا تعامل با دیگران نیستند بلکه مهارت های ارتباطی آنها ممکن است عالی باشد، اما نمی توانند آن را حفظ کنند.
بی ثباتی شغلی
جابجایی مشاغل برای همه ما طبیعی است، اما در صورت ابتلا به اختلال کم توجهی بیش فعالی بیش از حد این اتفاق رخ می دهد. افرادی که با این شرایط روحی دست و پنجه نرم می کنند سخت می توانند به یک شغل بچسبند و اغلب با یک شغل مشکل دارند، بنابراین آنها به طور مرتب شغل خود را عوض می کنند.
مترجم: الهه زارعی