با وجود اینکه هنوز فصل تابستان فرا نرسیده، اما دمای هوا در حال افزایش است. البته گرم شدن هوا نباید بهانه ای برای کنار گذاشتن ورزش باشد بلکه با می توان با رعایت برخی نکات حتی در این فصل نیز در فضای باز به فعالیت بدنی خود ادامه دهید. در صورت عدم مراقبت ورزش و تعریق زیاد منجر به گرمازدگی، حالت تهوع، سردرد و کم آبی بدن می شود. اگر برای مدت طولانی در هوای گرم باشید سیستم خنک کننده طبیعی بدن از کار می افتد که منجر به خستگی و گرمازدگی می شود. در نظر داشته باشید فقط نوشیدن آب کافی نیست زیرا بدن نه تنها در اثر ورزش آب بلکه الکترولیت و نمک را نیز از طریق عرق از دست می دهد. الکترولیت ها مواد معدنی هستند که به تنظیم و کنترل تعادل مایعات در بدن کمک می کنند.
الکترولیت ها شامل پتاسیم، سدیم، کلرید، فسفر، منیزیم و کلسیم هستند. عدم تعادل الکترولیت ها در موارد شدید منجر به گرفتگی عضلات، کشیدگی، ضعف، آریتمی قلب، فلج و حتی مرگ در اثر ایست قلبی می شود. به گزارش تایمزسوفاندیا، در اینجا نکاتی توضیح داده شده که با رعایت آنها می توانید با خیال راحت در تابستان هم ورزش کنید.
در این زمان از روز ورزش نکنید
از ساعت 10 صبح تا 3 بعدازظهر که گرمترین زمان روز است از ورزش کردن خودداری کنید. بهترین زمان برای ورزش در طول تابستان صبح زود است. اگر نمی توانید صبح زود بیدار شوید بعد از غروب آفتاب ورزش کنید. بررسی پیش بینی آب و هوا به شما کمک می کند در صورت آلودگی هوا در خانه ورزش کنید.
لباس های گشاد و رنگ روشن بپوشید
در فصل تابستان پوشیدن لباس های رنگ های تیره گرما را جذب می کنند در حالی که لباس های رنگ روشن گرما را منعکس می کنند. پوشیدن لباس تنگ هم باعث گرم شدن بدن و ناراحتی و مشکل تنفسی می شود، بنابراین لباس های گشاد بپوشید تا هوای بیشتری روی پوست جریان یابد و خود را خنک نگه دارید. پنبه بهترین نوع پارچه برای انتخاب در صورتی است که در خارج از خانه ورزش می کنید زیرا عرق را به خوبی جذب می کند.
بیشتر بخوانید:هر روز حمام نکنید!
ضدآفتاب را فراموش نکنید
تابستان، زمستان یا فصل ابری فرقی ندارد اگر در خارج از خانه ورزش می کنید همیشه باید ضدآفتاب حداقل با 30 SPF یا بالاتر استفاده کنید. عدم استفاده از ضدآفتاب ضمن منجر شدن به آفتاب سوختگی خطر پیری زودرس و سرطان پوست را نیز افزایش می دهد. برای کاهش خطر قرار گرفتن در معرض آفتاب لباس کامل بپوشید.
یک بطری آب به همراه داشته باشید
قبل از اینکه برای ورزش بیرون بروید حداقل 2 لیوان آب بنوشید. یک بطری آب نیز به همراه داشته باشید و بین جلسه ورزش به نوشیدن آب ادامه دهید. بعد از اتمام تمرین آب بیشتری بنوشید. الکترولیت ها را با میوه ها و سبزی ها و نه نوشیدنی های ورزشی که سرشار از کالری است جایگزین کنید.
بیشتر بخوانید:رژیم لاغری آنلاین منحصر به فرد به همراه پشتیبانی
علائم هشدار دهنده را جدی بگیرید
تا حدی ورزش نکنید که احساس سرگیجه، ضعف یا حالت تهوع کنید. به بدن خود گوش کنید و اگر چنین علائم و نشانه هایی را مشاهده کردید بلافاصله ورزش را متوقف کنید. ضربان سریع قلب، سرگیجه، ضعف، سرگیجه، سردرد، گرفتگی عضلات و استفراغ را نباید نادیده گرفت. اگر یک یا چند تا از این علائم رخ داد بنشینید، آب بنوشید و مقداری میوه یا میان وعده مغذی بخورید.
مترجم: الهه زارعی