سرطان ولوو، نوعی سرطان در ناحیه سطح خارجی اندام تناسلی زنان است. ولو، ناحیه ای از پوست است که مجرای ادرار و واژن از جمله کلیتور و لابیا را احاطه کرده است. سرطان ولوو به طور معمول به صورت یک توده یا زخم در ناحیه ولو ایجاد می شود که اغلب با خارش همراه است. اگرچه ای نوع سرطان ممکن است در هر سنی رخ دهد، ام به طور معمول سرطان ولو در افراد میانسال بیشتر مشاهده می شود. درمان سرطان ولوو به طور معمول شامل جراحی برای از بین بردن سرطان و مقدار کمی از بافت سالم اطراف است.
به گزارش مایوکلینیک، برخی اوقات جراحی سرطان ولوو نیاز به برداشتن کل ولو دارد، بنابراین با تشخیص هرچه زودتر سرطان احتمال جراحی وسیع کاهش می یابد.
علائم سرطان ولوو
علائم و نشانه های سرطان ولوو شامل موارد زیر است:
خارشی که از بین نمی رود
درد و حساسیت
خونریزی که ناشی از قاعدگی نیست
تغییرات پوست مانند تغییر رنگ یا ضخیم شدن
توده، برجستگی های زگیل مانند یا زخم باز (زخم)
چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟
در صورت مشاهده علائم مداوم و برطرف نشدن آنها باید به پزشک زنان مراجعه کنید.
علل بروز سرطان ولوو
هنوز به طور دقیق مشخص نیست چه عواملی باعث بروز سرطان ولوو می شوند. به طور کلی پزشکان می دانند سرطان از زمانی شروع می شود که سلول تغییراتی (جهش) در دی ان ای خود ایجاد کند. دی ان ای حاوی دستورالعمل هایی است که به سلول می گوید چه کاری باید انجام دهد. جهش ها به سلول می گویند به سرعت رشد و تقسیم شوند. سلول و فرزندان آن زمانی زندگی می کنند که سلول های طبیعی دیگر از بین بروند. سلول های تجمع یافته توموری را تشکیل می دهند که ممکن است سرطانی باشد به بافت نزدیک حمله کرده و به سایر قسمت های بدن نیز گسترش یابد.
انواع سرطان ولوو
نوع سلولی که سرطان ولوو در آن آغاز می شود به پزشک در برنامه ریزی برای موثرترین درمان کمک می کند. متداول ترین انواع سرطان ولوو عبارتند از:
کارسینوم سلول سنگفرشی ولور. این سرطان در سلول های نازک و مسطح شروع می شود که سطح ولو را پوشانده است و بیشتر سرطان های ولو کارسینوم سلول سنگفرشی هستند.
ملانوم ولو. این سرطان از سلول های رنگدانه ساز موجود در پوست ولو شروع می شود.
بیشتر بخوانید:علائم سرطان رحم چیست؟
عوامل خطر برای بروز سرطان ولوو
اگرچه علت دقیق بروز سرطان ولو هنوز مشخص نیست، اما به نظر می رسد عوامل خاصی خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند، از جمله:
افزایش سن. خطر ابتلا به سرطان ولوو با افزایش سن افزایش می یابد اگرچه ممکن است در هر سنی رخ دهد، اما میانگین سنی در تشخیص 65 سال است.
قرار گرفتن در معرض ویروس پاپیلوم انسانی (HPV). ویروس پاپیلوم انسانی نوعی عفونت آمیزشی است که خطر ابتلا به چندین سرطان از جمله سرطان ولوو و دهانه رحم را افزایش می دهد. بسیاری از افراد جوان فعال جنسی در معرض این ویروس قرار دارند، اما در بیشتر موارد عفونت به خودی خود از بین می رود. برای برخی افراد این عفونت باعث تغییرات سلولی می شود و خطر ابتلا به سرطان را در آینده افزایش می دهد.
سیگار کشیدن. سیگار کشیدن خطر ابتلا به سرطان ولوو را افزایش می دهد.
داشتن سیستم ایمنی ضعیف. افرادی که برای سرکوب سیستم ایمنی بدن از داروهایی استفاده می کنند مانند افرادی که پیوند اعضا انجام داده اند و افرادی که شرایطی برای ضعف سیستم ایمنی بدن دارند مانند ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) خطر ابتلا به سرطان ولوو را افزایش می دهند.
داشتن سابقه شرایط پیش سرطانی ولوو. نئوپلازی داخل اپیتلیال ولوو، یک بیماری پیش سرطانی است که خطر ابتلا به سرطان ولوو را افزایش می دهد. بیشتر موارد نئوپلازی داخل اپیتلیال هرگز به سرطان تبدیل نمی شوند، اما تعداد کمی از آنها به سرطان مهاجم ولوو تبدیل می شوند. به همین دلیل پزشک ممکن است درمانی را برای برداشتن ناحیه سلول های غیرطبیعی و بررسی های دوره ای پیگیری توصیه کند.
داشتن یک بیماری پوستی که شامل ولو است. لیکن اسکلروزوس که باعث نازک شدن و خارش پوست ولو می شود خطر ابتلا به سرطان ولوو را افزایش می دهد.
بیشتر بخوانید:مقابله با خطرناک ترین سرطان های زنانه
را های جلوگیری از سرطان ولوو
خطر ابتلا به عفونت های مقاربتی را کاهش دهید
برای کاهش خطر ابتلا به سرطان ولوو خطر ابتلا به عفونت آمیزشی HPV را کاهش دهید:
هر زمان رابطه جنسی دارید برای محافظت از کاندوم استفاده کنید. کاندوم خطر ابتلا به HPV را کاهش می دهد، اما نمی تواند به طور کامل در برابر آن از شما محافظت کند.
واکسن HPV را دریافت کنید. کودکان و بزرگسالان واکسن HPV را تزریق کنند که از گونه های ویروسی محافظت می کند که تصور می شود بیشتر موارد سرطان ولوو را ایجاد می کنند.
در مورد معاینات لگنی از پزشک خود سوال کنید
از پزشک خود بپرسید هر چند وقت یکبار باید معاینات لگنی را انجام دهید. این معاینات به پزشک این امکان را می دهد که ضمن معاینه مجرای ولو اندام های تولید مثل داخلی را نیز برای بررسی ناهنجاری ها به صورت دستی بررسی کند. با پزشک خود در مورد عوامل خطر ابتلا به سرطان ولوو و سایر سرطان های مربوط به ناحیه لگن صحبت کنید تا مناسب ترین برنامه آزمایش غربالگری را برای شما تعیین کند.
مترجم: الهه زارعی