انبه میوه ای استوایی از خانواده میوه های هسته دار است. انبه که برخی اوقات “پادشاه میوه ها” نامیده می شود یکی از میوه های پرمصرف در جهان به شمار می آید.
انبه از حدود 5 هزار سال پیش در هند منشا گرفت. گوشت طلایی رنگ و شیرین آن در حال حاضر در سراسر جهان محبوب شده است. برخی از رایج ترین انواع انبه که امروزه مصرف می شود در مکزیک، پرو و اکوادور کشت می شود. انبه نه تنها خوشمزه است بلکه مقوی هم است. مانند اکثر مواد غذایی تعدیل در مصرف آن مهم است. میوه های شیرین مانند انبه حاوی قند زیادی هستند، اما قند میوه با شکر فرآوری شده متفاوت است زیرا با فیبر و بسیاری از مواد مغذی بدن متعادل می شود. میوه های شیرین مانند انبه نیز جایگزین مناسبی برای میان وعده های ناسالم هستند.
به گزارش هلث لاین، اگر هوس خوردن خوراکی شیرین می کنید به جای آن مقداری انبه بخورید. هنگام شروع حذف تدریجی مواد ناخواسته دیگر هوس خوردن آنها نیز کاهش می یابد.
ارزش غذایی انبه
هر فنجان انبه خرد شده معادل165 گرم تقریبا حاوی:
107 کالری
3 گرم فیبر
24 گرم قند
1 گرم پروتئین
25 درصد مقدار روزانه ویتامین A
76 درصد مقدار روزانه ویتامین C
257 میلی گرم پتاسیم
0.2 میلی گرم ویتامین B6
بیشتر بخوانید:خواص چشمگیر نارگیل برای سلامتی + خطرات مصرف
فواید انبه برای سلامتی
در اینجا تجزیه و تحلیل بسیاری از مزایای انبه از تامین ویتامین های اساسی تا بهبود هضم وجود دارد.
ویتامین A
انبه سرشار از ویتامین A است. همانطور که در بالا ذکر شد یک فنجان انبه حدود 25 درصد از مقدار توصیه شده روزانه ویتامین A را دارد. این ویتامین عملکردهای مهم بسیاری در بدن به ویژه برای چشم ها و پوست برعهده دارد، همچنین باعث افزایش سلامت استخوان ها، سیستم تولید مثل و سیستم ایمنی بدن می شود.
ویتامین C
انبه یکی از بالاترین منابع غذایی حاوی ویتامین C است. این ویتامین برای سیستم ایمنی بدن گزینه ضروری است، همچنین در رشد عضلات، تاندون و استخوان نقش دارد. خوردن انبه به دلیل داشتن ویتامین C، جذب آهن گیاهی را بهبود می بخشد. یک فنجان انبه حاوی 46 میلی گرم ویتامین C است یا حدود 76 درصد از آنچه در روز باید دریافت کنید.
بیشتر بخوانید:بهترین و بدترین موقع غذا خوردن برای لاغری ،چه هنگامی است؟
کنترل وزن با انبه
انبه هنگام کنترل سالم وزن برخی از پتانسیل های مهیج را از خود نشان می دهد. تحقیقات اخیر نشان می دهد انبه و مواد شیمیایی موجود در آن در واقع سلول های چربی و ژن های مرتبط با چربی را سرکوب می کنند. مطالعه دیگری نیز نشان داد پوست انبه مانند بافت آنتی اکسیدان رسوراترول از ایجاد بافت های چرب جلوگیری می کند.
خاصیت ضدسرطانی انبه
ریز مغذی های موجود در انبه با سرطان مقابله می کنند و تحقیقات در مورد سرطان پستان به خصوص امیدوار کننده بوده است. در یک مطالعه حیوانی انبه ضمن کاهش اندازه تومور عوامل رشد سرطان را نیز سرکوب کرد. در مطالعه دیگری انبه پیشرفت سرطان پستان در مراحل اولیه به نام کارسینوم مجاری را متوقف کرد.
هضم بهبود یافته با خوردن انبه
مصرف انبه در افراد مبتلا به یبوست مزمن نتایج چشمگیری را نشان داده است. در تحقیقی که در مجله رسمی فدراسیون انجمن های آمریکایی زیست شناسی تجربی منتشر شده است گروهی از افراد که هر روز انبه می خوردند نسبت به افرادی که مقدار معادل فیبر می خورند بهبودی بیشتری در علائم یبوست خود مشاهده کردند، همچنین به راحتی به برنامه درمانی خود پایبند بودند و افزایش اسیدهای چرب سالم و سایر اقدامات خوب هضم را نیز نشان دادند مانند ترشحات معده که به هضم غذا کمک می کنند. این اثرات مثبت علاوه بر آنتی اکسیدان های سالم به دلیل داشتن مقدار زیادی آب و فیبر در انبه است. انبه یکی از شیرین ترین میوه ها و دارای فیبر کمتری نسبت به میوه های دیگر است، بنابراین قانون خوب این است بیش از دو وعده در روز مصرف نشود. وزارت کشاورزی ایالات متحده توصیه می کند بزرگسالان روزانه 1/2 تا 2 فنجان میوه بخورند. اگر به دیابت یا بیماری دیگری مبتلا هستید که باعث حساسیت به میوه یا قند می شود با پزشک خود در مورد آنچه مناسب شماست مشورت کنید.
مترجم: الهه زارعی