بقراط پزشک یونان باستان است که اغلب او را پدر طب غربی می نامند از سیر برای درمان انواع بیماری های پزشکی استفاده می کرد. دانش مدرن نیز اخیرا بسیاری از این اثرات مفید سلامتی را تایید کرده است. به گزارش هلث لاین، در اینجا چندین فواید سیر برای سلامتی که مورد حمایت علم است توضیح داده می شود.
سیر حاوی ترکیباتی با خواص دارویی قوی است
سیر گیاهی از خانواده آلیوم (پیاز) است و با پیاز، موسیر و تره فرنگی ارتباط نزدیکی دارد. به هر قسمت پیاز سیر یک میخک گفته می شود. حدود 10 تا20 میخک در یک بوته وجود دارد. سیر در بسیاری از نقاط جهان رشد می کند و به دلیل بوی قوی و طعم خوشمزه یکی از عناصر محبوب در پخت و پز محسوب می شود. با این حال، در طول تاریخ باستان استفاده اصلی از سیر برای سلامتی و خواص دارویی آن بوده است.
استفاده از آن توسط بسیاری از تمدن های بزرگ از جمله مصری ها، بابلی ها، یونانی ها، رومی ها و چینی ها به خوبی ثبت شده است. دانشمندان در حال حاضر می دانند بیشتر فواید آن برای سلامتی ناشی از ترکیبات گوگردی است که هنگام خرد شدن یا جویدن یک حبه سیر ایجاد می شود. شاید مشهورترین آنها به عنوان آلیسین شناخته شود. با این حال، آلیسین یک ترکیب ناپایدار است که پس از برش یا خرد شدن سیر تازه فقط مدت کوتاهی در آن وجود دارد.
سایر ترکیباتی که در فواید سلامتی سیر نقش دارند شامل دی آلیل دی سولفید و اس آلیل سیستین است. ترکیبات گوگردی حاصل از سیر از طریق دستگاه گوارش وارد بدن می شود و به سراسر بدن می رود و در آنجا اثرات بیولوژیکی قوی خود را اعمال می کند.
سیر بسیار مغذی، اما کم کالری است
سیر فوق العاده مغذی و حاوی کالری کمی است. یک حبه سیر خام به وزن 3 گرم حاوی:
منگنز: 2 درصد ارزش روزانه
ویتامین B6: 2 درصد ارزش روزانه
ویتامین C: یک درصد ارزش روزانه
سلنیوم: یک درصد ارزش روزانه
فیبر: 06/0 گرم
مقادیر مناسب کلسیم، مس، پتاسیم، فسفر، آهن و ویتامین B1
این مقدار با کالری 4.5، 0.2 گرم پروتئین و یک گرم کربوهیدرات همراه است، همچنین سیر حاوی مقادیر کمیابی از سایر مواد مغذی است. در واقع تقریبا کمی از هر آنچه را که بدن به آن نیاز دارد را در خود گنجانده است. سیر با بیماری ها از جمله سرماخوردگی مقابله می کند.
مکمل های سیر به عنوان تقویت کننده عملکرد سیستم ایمنی بدن شناخته شده اند. نتایج یک مطالعه نشان می دهد دوز بالای عصاره سیر (2.56 گرم در روز) تعداد روزهای بیمار مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا را 61 درصد کاهش می دهد. با این حال، یک بررسی به این نتیجه رسید شواهد کافی نیست و تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است. علی رغم فقدان شواهد قوی افزودن سیر به رژیم غذایی ارزش امتحان کردن را دارد.
ترکیبات فعال موجود در سیر فشار خون را کاهش می دهد
بیماری های قلبی عروقی مانند حملات قلبی و مغزی بزرگترین قاتل در جهان به شمار می آیند. فشار خون بالا یکی از مهمترین عوامل محرک این بیماری هاست. مطالعات در فاز انسانی نشان می دهد مکمل های سیر تاثیر قابل توجهی در کاهش فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون دارند. در یک مطالعه 600 تا هزار و 500 میلی گرم عصاره سیر مانند داروی آتنولول در کاهش فشار خون طی 24 هفته موثر بوده است. دوزهای مکمل باید برای تاثیرات مطلوب به نسبت زیاد باشد، بنابراین مقدار مورد نیاز معادل حدود 4 حبه سیر در روز است.
سیر ضمن بهبود سطح کلسترول خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد
سیر کلسترول کامل و LDL را کاهش می دهد. به نظر می رسد برای افراد مبتلا به کلسترول بالا مکمل های سیر کلسترول کل را 10 تا 15 درصد و کلسترول LDL را نیز کاهش می دهند. با نگاهی به LDL (بد) و HDL (خوب) به طور خاص کلسترول به نظر می رسد سیر LDL را کاهش می دهد، اما هیچ تاثیر قابل توجهی بر HDL ندارد. سطح بالای تری گلیسیرید یکی دیگر از عوامل خطر شناخته شده برای بیماری های قلبی است، اما به نظر می رسد سیر تاثیر قابل توجهی روی سطح تری گلیسیرید ندارد.
بیشتر بخوانید:خواص نشاسته برای سلامتی / از کاهش وزن تا درمان دیابت و سرطان روده بزرگ
سیر به جلوگیری از بیماری آلزایمر و زوال عقل کمک می کند
آسیب اکسیداتیو حاصل از رادیکال های آزاد به روند پیری منجر می شود. سیر حاوی آنتی اکسیدان است که از مکانیسم های محافظتی بدن در برابر آسیب اکسیداتیو پشتیبانی می کند.
تحقیقات نشان می دهد دوزهای بالای مکمل های سیر باعث افزایش آنزیم های آنتی اکسیدانی در انسان می شود، همچنین استرس اکسیداتیو را در افرادی که فشار خون بالا دارند کاهش می دهد. اثرات ترکیبی در کاهش کلسترول و فشار خون، همچنین خواص آنتی اکسیدانی خطر ابتلا به بیماری های شایع مغزی مانند بیماری آلزایمر و زوال عقل را کاهش می دهد.
سیر به شما در داشتن عمر طولانی کمک می کند
تاثیرات احتمالی سیر بر طول عمر اساسا در انسان غیرممکن است، اما با توجه به اثرات مفید روی عوامل خطر مهمی مانند فشار خون منطقی است که سیر به شما در طول عمر بیشتر کمک می کند.
این واقعیت که می تواند با بیماری های عفونی مقابله کند نیز فاکتور مهمی است زیرا اینها علل شایع مرگ و میر به ویژه در افراد مسن یا دارای سیستم ایمنی ناکارآمد هستند.
عملکرد ورزشی با مکمل های سیر بهبود می یابد
سیر یکی از مواد اولیه “افزایش عملکرد” به شمار می آید. به طور سنتی در فرهنگ های باستان برای کاهش خستگی و افزایش ظرفیت کار کارگران مورد استفاده قرار می گرفت. از همه قابل توجه تر سیر به ورزشکاران شرکت کننده در المپیک یونان باستان نیز اهدا شده است. مطالعات روی جوندگان نشان می دهد سیر به عملکرد ورزشی کمک می کند، اما مطالعات کمی در مورد انسان انجام شده است. نتایج یک مطالعه نشان می دهد خستگی ناشی از ورزش با سیر کاهش می یابد.
خوردن سیر به سم زدایی بدن از فلزات سنگین کمک می کند
در دوزهای بالا نشان داده شده است ترکیبات گوگرد موجود در سیر از آسیب اندام ها در برابر سمیت فلزات سنگین محافظت می کند. یک مطالعه 4 هفته ای روی پرسنل یک کارخانه تولید باتری اتومبیل (قرار گرفتن بیش از حد در معرض سرب) نشان داد سیر 19 درصد سطح سرب را در خون کاهش می دهد، همچنین بسیاری از علائم بالینی سمیت از جمله سردرد و فشار خون را نیز کاهش داد.
بیشتر بخوانید:مواد غذایی که قد شما را بلندتر می کند
سیر سلامت استخوان را بهبود می بخشد
هیچ مطالعه انسانی اثر سیر را در از دست دادن استخوان اندازه گیری نکرده است. با این حال، مطالعات مربوط به جوندگان نشان داده است با افزایش استروژن در زنان از دست دادن استخوان را به حداقل می رساند.
یک مطالعه در زنان یائسه نشان داد دوز روزانه عصاره سیر خشک برابر با 2 گرم سیر خام به طور قابل توجهی نشانگر کمبود استروژن را کاهش می دهد. این نشان می دهد این مکمل اثرات مفیدی بر سلامت استخوان در زنان دارد. غذاهایی مانند سیر و پیاز نیز اثرات مفیدی بر آرتروز دارند.
سیر خوشمزه به راحتی در رژیم غذایی گنجانده می شود
مصرف سیر در رژیم غذایی بسیار آسان و خوشمزه است. این مکمل در بیشتر غذاها به ویژه سوپ ها و سس ها استفاده می شود، همچنین طعم و مزه سیر می تواند به غذاها عطر و طعم دلپذیری ببخشد. سیر به صورت بوته ای، حبه ای، خمیر شده، حریره سیر، پودر و مکمل هایی مانند عصاره یا روغن سیر موجود است.
با این حال، به خاطر داشته باشید برخی از نکات منفی مصرف سیر مانند بوی بد دهان نیز وجود دارد، همچنین برخی از افراد نسبت به آن حساسیت دارند. اگر دچار اختلال خونریزی هستید یا داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنید قبل از افزایش مصرف سیر با پزشک خود مشورت کنید. یک روش معمول برای استفاده از سیر فشار دادن چند حبه سیر تازه با پرس سیر سپس مخلوط آن با روغن زیتون بکر و کمی نمک است.
در پایان
برای هزاران سال اعتقاد بر این بود سیر دارای خواص دارویی است که در حال حاضر علم آن را تایید کرده است.
مترجم: الهه زارعی