گربه ها در نگهداری از خود خوب و کار درست هستند، اما حتی گربه سانان در برخی شرایط از عهده جلوگیری از برخی بیماری های رایج بین خودشان برنمی آیند. به گزارش وب ام دی، در ادامه برخی از این مشکلات رایج در گربه های خانگی توضیح داده می شود که در زیر می خوانید:

استفراغ

استفراغ یک مشکل بسیار رایج بین گربه ها است که دلایل زیادی برای بروز آن وجود دارد. گربه ها از خوردن مواد غذایی مسموم یا غیرقابل خوردن گرفته تا عفونت، بیماری مجاری ادراری یا دیابت تا گلوله مو متغیر هستند. علائم به طور معمول واضح و شامل جاری شدن آب دهان و بالا آمدن و سفت شدن شکم است. استفراغ به سرعت گربه را دچار کم آبی می کند، بنابراین در صورت تداوم استفراغ بچه گربه استفراغ بلافاصله به دامپزشک مراجعه کنید تماس بگیرید. احتمال می رود جمع آوری نمونه ای از استفراغ گربه و بردن آن با خود به کلینیک به دامپزشک در تشخیص کمک کند.

بیماری تحتانی دستگاه ادراری گربه

برخی تخمین ها اذعان می دارند تقریبا 3 درصد از گربه های معاینه شده توسط دامپزشکان مبتلا به بیماری تحتانی دستگاه ادراری گربه هستند که در واقع گروهی از بیماری های گربه سانان است که علل مختلفی برای بروز آن وجود دارد. گربه های ماده و نر می توانند به این بیماری مبتلا شوند و این حالت اغلب در گربه های دارای اضافه وزن یا گربه هایی که غذای خشک مصرف می کنند مشاهده می شود.

استرس یک خانواده چند گربه ای و تغییرات ناگهانی همگی خطر ابتلا به بیماری تحتانی دستگاه ادراری گربه را افزایش دهند و درمان به نوع این بیماری گربه بستگی دارد. علائم آن عبارتند از:
بیشتر نوشیدن
فشار برای ادرار کردن
ادرار خونین
ادرار در مکان های غیرمعمول
گریه هنگام ادرار کردن
لیس زدن اطراف ناحیه ادرار (اغلب به دلیل درد)
افسردگی
کمبود آب بدن
بی اشتهایی
استفراغ
اگر گربه نتواند ادرار کند همیشه به عنوان یک وضعیت اضطراری شناخته می شود. اگر مشکوک به مشکلات دستگاه ادراری در گربه تان هستید به سرعت به دامپزشک مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید:دیابت در میان حیوانات خانگی

کک و مک

کک مک یک مشکل بهداشتی رایج بین گربه ها به شمار می آید، اما به راحتی هم قابل درمان هستند. علائم کک مک گربه ها عبارتند از:
کثیفی کک روی پوست آن (مانند نقاط سیاه و ریزی به نظر می رسند)
خراش مداوم
لیسیدن مکرر
پوست قرمز یا تحریک شده
ریزش مو
عفونت های پوستی یا لکه های گرم
کک و مک می تواند بیش از یک سال زنده بماند و گربه در صورت جدی شدن مشکل دچار کم خونی می شود، بنابراین حتما مشکل کک گربه خود را درمان کرده و از آلودگی های بعدی جلوگیری کنید. با دامپزشک خود در مورد کنترل بهتر کک برای گربه خود صحبت کنید. درمان ها شامل مصرف داروهای خوراکی، پودرها، کف ها و داروهای موضعی است.

کرم های نواری

یکی از رایج ترین مشکلات بهداشتی گربه سانان وجود کرم های نواری در روده کوچک است که برخی اوقات تا 2 یکا نیز رشد می کنند. کرم های نواری تقسیم بندی می شوند و هنگام خروج به طور معمول از بین می روند.

بسیار بعید است کرم کاملی را مشاهده کنید به طور معمول بخش هایی از آنها را مشاهده خواهند شد. علائم عفونت کرم می تواند خفیف باشد، اما احتمال می رود شامل استفراغ و کاهش وزن باشد. ساده ترین راه برای تشخیص اینکه گربه کرم های نواری دارد یا خیر این است که به مدفوع، اطراف مقعد و جای خواب حیوان نگاه کنید.

اغلب کرم های نواری هنگام خواب یا آرامش از مقعد خارج می شوند. اگر کرم های سفید کوچک یا شبیه دانه های برنج یا کنجد می بینید به احتمال زیاد گربه شما به کرم نواری مبتلا است. گزینه های درمانی شامل داروهای تزریقی، خوراکی یا موضعی است، اما از آنجا که گربه ها تقریبا همیشه در اثر بلعیدن کک دچار کرم نواری می شوند حتما قبل از درمان با کرم های نواری مشکلات کک حیوان را مرتفع کنید.

بیشتر بخوانید:اطلاعات کامل درباره عقیم سازی سگ و گربه

اسهال

بسیاری از موارد از جمله انگل روده، غذای فاسد، آلرژی، عفونت، بیماری کبد، سرطان و موارد دیگر می توانند باعث بروز اسهال در گربه ها شوند. از علائم اسهال می توان به مدفوع شل، آبکی یا مایع اشاره کرد بسته به علت بروز آن اسهال می تواند یک روز، یک هفته یا حتی تا چند ماه ادامه داشته باشد.

اگر گربه شما اسهال دارد برای جلوگیری از کم آبی بدن آب شیرین و تمیز زیادی به گربه خود بدهید. اگر بعد از یک روز هنوز اسهال داشت یا بلافاصله در صورت مشاهده استفراغ، مدفوع تیره یا خونی، تب، بی حالی، از دست دادن اشتها یا تلاش خود گربه برای اجابت مزاج به دامپزشک مراجعه کنید.

مشکلات چشم

مشکلات چشمی در گربه ها می تواند به دلیل موارد مختلفی از جمله التهاب ملتحمه، زخم قرنیه، آب مروارید، گلوکوم، ضربه، ویروس ها، التهاب و بیماری شبکیه ایجاد شود. از علائم رایج این عارضه می توان به آب ریزش چشم، وجود لکه در چشم، کدر شدن و مژه های پلک قرمز یا سفید اشاره کرد.

برای بررسی و تشخیص علت دقیق بروز آن باید به دامپزشک مراجعه کنید. مشکلات چشمی به عنوان مشکل اورژانسی شناخته می شوند و باید بلافاصله به دامپزشک مراجعه کنید.

مترجم: الهه زارعی