موارد ابتلا به کرونا در موج جدید بیش از موج های قبلی مشاهده می شود. در کنار کووید-19 در حال حاضر هند شاهد یک چالش دیگر در زمینه عفونت قارچی است.

تاکنون بیش از 9 هزار مورد ابتلا به عفونت قارچ سیاه گزارش شده به همین دلیل در چندین ایالت به عنوان اپیدمی اعلام شده است. افزایش تهدید سلامتی نگران کننده و باعث ایجاد اضطراب در بین مردم شده است. عفونت قارچ سیاه یا موكورمیكوز یک عفونت قارچی نادر است که توسط گروهی از کپک ها موسوم به موکورمیست ایجاد می شود.

به گزارش تایمزسوفاندیا، این عارضه اغلب افراد با سیستم ایمنی ضعیف و بیماری زمینه ای به ویژه دیابت و استفاده بیش از حد از استروئیدها را برای درمان عفونت شدید ناشی از کرونا شکار می کنند، اما برخی از متخصصان اظهار می کنند این عفونت حتی در افراد فاقد بیماری کرونا نیز مشاهده شده است.

چه کسی در معرض خطر است؟

عامل بیماری زا برای ایجاد عفونت قارچ سیاه همیشه در محیط به ویژه در خاک و مواد آلی در حال پوسیدگی، مانند برگ ها، توده های کمپوست یا چوب های پوسیده وجود دارد، اما فقط افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی بدن را تهدید می کند و هیچ خطری برای فرد سالم وجود ندارد. افرادی که از دیابت رنج می برند بیشتر در معرض خطر ابتلا به این عفونت قرار دارند.

این گروه از افراد حتی در صورت عدم مثبت شدن تست کرونا ممکن است در صورت بالا بودن قند خون به عفونت نادر قارچ سیاه مبتلا شوند. اگر بیمار از بیماری های قابل توجه دیگری همراه با دیابت کنترل نشده رنج ببرد خطر ابتلا به این عفونت افزایش می یابد.

بیشتر بخوانید:آشنایی با خواص درمانی بارهنگ و فواید آن برای سلامتی


دامنه خطرناک قند خون چیست؟

اگر قندخون یک بیمار مبتلا به دیابت به طور مداوم بالاتر از 300 میلی گرم در دسی لیتر در معرض خطر ابتلا به عفونت قارچ سیاه قرار دارد. این یک عارضه جدی دیابت است که در آن بدن اسیدهای خون اضافی (کتون) تولید می کند. از نظر پزشکی این وضعیت به عنوان کتواسیدوز دیابتی شناخته می شود.

این بیماری توسط بیماری های دیگر مانند ذات الریه و استفاده بیش از حد از استروئیدها که در صورت عفونت شدید ویروس کرونا معمول است تشدید می شود. افرادی دارای سیستم ایمنی قوی و سالم نباید نگران ابتلا به این عفونت قارچی باشند.

چگونه قارچ باعث عفونت می شود؟

هنگامی که فردی با سیستم ایمنی ضعیف اسپورهای قارچ موجود در محیط را تنفس می کند عوامل بیماری زا وارد سیستم تنفسی آنها شده و بر سینوس یا ریه های آنها تاثیر می گذارند. موج جدید کرونا نسبت به موج قبلی بیشتر عفونی است که به همین دلیل به اکثر افراد استروئید داده شده است. این روش درمانی باعث کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود و بیمار را مستعد ابتلا به عفونت نادر می کند.

بیشتر بخوانید:هرچقدر دوست دارید استویا بخورید

آیا شخصی که از نظر عفونت قارچی آزمایش شده است می تواند کرونا مثبت باشد؟

عفونت ویروس کرونا و قارچ سیاه به طور همزمان اتفاق نمی افتد. بر اساس نظر متخصصان، قارچ سیاه پس از خروج ویروس کرونا ظاهر می شود. پس از 14 روز از عفونت کووید-19 بیمار دیگر به درمان ضدویروسی نیاز ندارد بلکه فقط برای قارچ سیاه است. آزمایش RT-PCR ممکن است وجود ویروس را نشان دهد، اما کاذب در نظر گرفته می شود.
مترجم: الهه زارعی