هنگامی که صحبت از چیپس سیب زمینی می شود تقریبا هیچ فردی نمی تواند مقابل خوردن آن مقاومت کند. در حالی که اغلب ما در زمان اوقات فراغت به خوردن چیپس پناه می بریم، اما اغلب تاثیر منفی آن روی سلامتی را نادیده می گیریم.
بر اساس اظهارات متخصصان، چیپس سیب زمینی به عنوان خوراکی ناسالمی برای دستگاه گوارش و مغز خطرناک است. به گزارش تایمزسوفاندیا، در اینجا واقعیت های تکان دهنده در مورد چیپس سیب زمینی توضیح داده می شود که قبل از خرید آن باید درباره آنها فکر کنید.
چیپس باعث اعتیاد می شود
چیپس سیب زمینی با داروهای سمی و نوشیدنی های الکلی مقایسه شده است نه به این دلیل که چیپس اثرات سمی ایجاد می کند بلکه به خاطر اینکه چیپس باعث می شود بارها و بارها آن را در میان وعده های خود بگنجانید که این امر منجر به اعتیاد فرد می شود. این اعتیاد برای برخی افراد به جایی می رسد که نمی توانند میزان خوردن خود را کنترل کنند و مواد غیراستاندارد آن منجر به چاقی و حتی مشکلات فشار خون می شوند.
چیپس سرشار از کالری است
اگر فکر می کنید کالری چیپس فقط به خاطر ماده اصلی آن سیب زمینی است باید بگوییم این افسانه است. دلیل این امر در سایر عناصر مورد استفاده در تهیه چیپس نهفته است. از روغن کم استاندارد گرفته تا ادویه های بی کیفیت همه آنها به افزایش کالری منجر می شود، همچنین بر سیستم هضم نیز تاثیر می گذارند.
بیشتر بخوانید:حاملگی مولار چیست؟
چیپس منجر به افزایش وزن می شود
بر اساس نتایج مطالعه ای در سال 2015، چیپس سیب زمینی آسان ترین منبع افزایش وزن محسوب می شود و ثابت شده است هر 10 گرم چیپس حاوی 160 کالری است.
چیپس از مواد غیراستاندارد تهیه می شود
بر اساس برخی گزارش ها چیپس سیب زمینی هرگز با مواد اولیه با کیفیت ساخته نمی شود. واقعیت تکان دهنده این است چیپس ها در روغن بی کیفیت سرخ می شوند و تولید کنندگان به طور عمده چنین روغن بی کیفیتی را برای کاهش هزینه تولید استفاده می کنند. بر اساس اظهارات متخصصان رژیم غذایی خوردن این چیپس ها به اندازه مصرف 5 لیتر روغن پخت و پز ضرر دارد.
چیپس غذای ناسالم است
چیپس خوشمزه و سیرکننده است، اما در عین حال سرشار از اثرات مضر است که باعث می شود در گروه غذاهای بی ارزش قرار بگیرد. بر اساس اظهارات کارشناسان حوزه بهداشت، آسیب چیپس مشابه صدمه به دستگاه گوارش ناشی از خوردن مواد غذایی مانند رشته فرنگی و سیب زمینی سرخ کرده است.
چیپس باعث فشار خون بالا می شود
چیپس سیب زمینی سرشار از سدیم است و تحقیقات نشان می دهند مصرف بیش از حد چیپس می تواند منجر به افزایش فشار خون شود. بر اساس گزارش ها، هر بسته چیپس حاوی حدود 120 تا 180 میلی گرم سدیم است که در صورت مصرف بیش از حد مجاز برای بدن خطرناک است و منجر به سکته مغزی، نارسایی قلبی، بیماری کرونر قلب و بیماری کلیه می شود.
بیشتر بخوانید:تاثیرات آب های آلوده مصرفی بر جنین
چیپس باعث افسردگی می شود
بدترین قسمت خوردن چیپس سیب زمینی اعتیاد به آن است و همین امر باعث بروز عوارض بعدی و منجر به افسردگی می شود. این اتفاق عموما در کودکان و نوجوانان اتفاق می افتد زیرا چیپس حاوی مواد افزودنی است که فرد را مستعد عدم تعادل هورمونی می کند.
احتمال ابتلا به دیابت با خوردن چیپس
خوردن بیش از حد چیپس سیب زمینی باعث نوسانات ناگهانی سطح قند خون می شود. بر اساس اظهارات متخصصان احتمال اینکه خوردن چیپس سیب زمینی باعث ابتلا به دیابت نوع 2 شود وجود دارد.
چیپس بر عملکرد مغز تاثیر می گذارد
چربی های بد موجود در چیپس در مغز ذخیره می شوند. چیپس مغز را به سیگنال های عصبی عایق بندی می کند، بنابراین عملکرد مغز را آهسته می کند. بر اساس اظهارات متخصصان، این یکی از دلایل کندی در یادگیری کودکان چاق است.
مترجم: الهه زارعی