رژیم گیاهخواری یا وگان نمی توانند مانع از ابتلا به کرونا در فرد شود، اما به حمایت از سیستم ایمنی سالم بدن کمک می کنند. این امر به نوبه خود می تواند ضمن کمک به پیشگیری از عفونت کرونا ویروس سندرم حاد تنفسی خطر علائم شدید را نیز کاهش می دهد.
باید توجه داشته باشید هیچ مدرکی دال بر اثبات ارتباط بین رژیم غذایی گیاهی یا وگان و محافظت در برابر کرونا یا سایر بیماری های شدید وجود ندارد، همچنین رژیم های گیاهی خطر چاقی و بیماری های مزمن فرد را نیز کاهش می دهند که این موارد منجر به تشدید کرونا می شود.
به گزارش مدیکال نیوزتودی، این مقاله رژیم های گیاهی و فواید آنها برای سلامتی به ویژه در رابطه با کرونا را بررسی می کند.
آیا رژیم غذایی گیاهی خطر ابتلا به کرونا را کاهش می دهد؟
سازمان بهداشت جهانی (WHO) به افراد توصیه می کند رژیم غذایی متعادل برای تقویت سیستم ایمنی بدن طی بیماری همه گیر کرونا داشته باشند که این شامل خوردن مواد غذایی تازه و فرآوری نشده مانند سبزیجات، حبوبات و غلات کامل است، همچنین این سازمان توصیه می کند از مصرف چربی، قند و نمک خودداری کنید و مصرف گوشت قرمز را به یک تا 2 بار در هفته و طیور را به 2 تا 3 بار در هفته محدود کنید.
علاوه براین به جلوگیری از مصرف بیش از 160 گرم گوشت و لوبیا توصیه می کند. رژیم غذایی گیاهی دارای مزایایی برای حفظ وزن مناسب، متابولیسم انرژی و التهاب سیستمیک است. این اثرات مفید ضمن حمایت از یک سیستم ایمنی سالم خطر تاثیرات شدید ناشی از کرونا را نیز در فرد کاهش می دهد.
البته دقت داشته باشید رژیم غذایی گیاهی لزوما منجر به بهبود سیستم ایمنی نمی شود بلکه می تواند به دلیل مصرف بیش از حد غذاهای فراوری شده و گزینه های ناسالم گیاهی باعث ایجاد خلل در سلامتی فرد شود.
در صورت استفاده عمده غذاهای فرآوری شده و میزان پایین سبزیجات و میوه مواد مغذی و ضروری بدن مانند ویتامین B12 تامین نشود که این امر می تواند فواید احتمالی رژیم گیاهی را خنثی کند.
مزایای رژیم غذایی گیاهی در مقابل کرونا
در بخش های زیر برخی از مزایای رژیم گیاهی برای سلامتی و اینکه چگونه پیروی از آن بر خطر ابتلا به کرونا تاثیر می گذارد مورد بحث قرار می گیرد.
ویتامین ها و مواد معدنی بیشتر
یک بررسی در مجله تغذیه بریتانیا نشان می دهد افرادی که سطح بهینه ای از ریز مغذی ها دارند در برابر کرونا از مقاومت بیشتری برخوردار هستند.
ریز مغذی ها، ویتامین ها و مواد معدنی ها را افراد از رژیم غذایی خود دریافت می کنند، همچنین بدن انسان در پاسخ به قرار گرفتن در معرض نور خورشید ویتامین D تولید می کند.
غذاهای گیاهی حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای یک سیستم ایمنی سالم مانند زینک، سلنیوم و ویتامین های A ، C و E هستن. سلنیوم به عنوان یک ماده معدنی کمیاب از سلامت سیستم ایمنی بدن و عملکرد شناختی حمایت می کند.
با این حال، بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، از هر 10 بزرگسال در ایالات متحده فقط یک نفر به اندازه کافی میوه و سبزیجات مصرف می کند.
با روی آوردن به یک رژیم غذایی گیاهی که شامل طیف گسترده ای از میوه ها و سبزیجات یا خوردن غذاهای گیاهی بیشتر است دریافت مواد معدنی و ویتامین های ضروری مورد نیاز برای پشتیبانی از سیستم ایمنی بدن افزایش می دهند که این امر به نوبه خود مقاومت افراد در برابر کرونا را افزایش می دهد.
بیشتر بخوانید:سی روز کبد از علت تا درمان [فیلم]
افزایش آنتی اکسیدان ها و پلی فنول ها
رژیم های غذایی سالم وگان و گیاهخواری با طیف گسترده ای از میوه ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان هستند. آنتی اکسیدان ضمن مبارزه با رادیکال های آزاد به خنثی سازی استرس اکسیداتیو کمک می کند، همچنین برخی از ویتامین ها و مواد معدنی و ترکیبات گیاهی مانند پلی فنول ها به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند.
پلی فنول ها در انواع دیگر توت ها، زیتون و آجیل نیز یافت می شوند. بر اساس یک بررسی در سال 2021، در حال حاضر مطالعاتی در حال انجام است که آیا پلی فنول ها به طور بالقوه می توانند به جلوگیری یا درمان عفونت های ویروسی مانند عفونت های کرونا ویروس سندرم حاد تنفسی 2 کمک کنند یا خیر.
با این حال، در حال حاضر هیچ مدرک معتبری در این زمینه وجود ندارد. نویسندگان این تیم تحقیقانی توضیح می دهند با افزایش سن سیستم ایمنی بدن توانایی مقابله با عفونت ها را ندارد. پلی فنول ها می توانند روند پیری را خنثی کرده و التهاب را کاهش دهند.
یک منبع معتبر نیز خاطرنشان می کند استرس اکسیداتیو بیش از حد مسئول آسیب ریوی، ترومبوز و بی نظمی گلبول های قرمز باشد که در برخی از افراد مبتلا به کرونا رخ می دهد. علاوه بر این، نویسندگان این بررسی نشان می دهند آنتی اکسیدان ها می توانند اثرات درمانی داشته باشند، بنابراین یک رژیم غذایی گیاهی غنی از آنتی اکسیدان و پلی فنول ممکن است به محافظت در برابر کرونا کمک کند.
پشتیبانی از میکروبیوم سالم روده
بر اساس برخی تحقیقات کرونا ویروس سنرم حاد تنفسی 2 میکروبیوتای روده را تغییر می دهد و پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها عملکرد ایمنی را در افراد مبتلا به کرونا بهبود می بخشند.
فیبر موجود در غذاهای گیاهی پروبیوتیک ها را برای تغذیه باکتری های روده فراهم می کند. یک منبع معتبر نشان می دهد رژیم های گیاهی روی میکروبیوم روده تاثیر مثبت می گذارند که باعث افزایش تنوع باکتریایی و بالقوه کاهش التهاب می شوند. بر اساس یک بررسی در سال 2020، یک رژیم غذایی غنی از فیبر از بیماران مبتلا به کرونا در هند محافظت می کند.
نویسندگان این تیم تحقیقاتی پیشنهاد می کنند غذاهای گیاهی به احتمال زیاد میکروبیوتای روده را تقویت می کنند که قادر به ایجاد پاسخ ضدالتهابی است.
کاهش چاقی و بیماری های همراه
رژیم گیاهی به افراد کمک می کند تا از ابتلا به چاقی و سایر شرایط سلامتی که در صورت ابتلا به کرونا باعث تشدید آن می شوند را جلوگیری کنند.
یک منبع معتبر نشان می دهد کرونا ویروس سندرم حاد تنفسی ۲ منجر به افزایش میزان بستری شدن در بیمارستان و شدت بیماری در افراد مبتلا به دیابت یا چاق می شود. بر اساس مطالعه یک منبع معتبر در سال 2020، چاقی به عنوان شایع ترین بیماری باعث بستری شدن 72.5 درصد از بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان شده است.
نویسندگان یک تحلیل در سال 2016 نیز اذعان می دارند رژیم های گیاهی می توانند التهاب و خطر بیماری مزمن را در افراد چاق کاهش دهند. علاوه بر این، رژیم غذایی گیاهی به جلوگیری از ایجاد اضافه وزن، چاقی و دیابت کمک کند، همچنین از سلامت قلب و عروق نیز پشتیبانی می کند.
بیشتر بخوانید:ترفندهای باغبانی و باغچه داری برای افراد تازه کار +ویدئو
سایر مزایای رژیم وگان و گیاهی
بر اساس نتایج یک مطالعه بزرگ در سال 2018، بین رژیم غذایی سالم گیاهی و خطر کمتر مرگ و میر ناشی از همه علت در بزرگسالان در ایالات متحده رابطه وجود دارد. علاوه بر این، مطالعات دیگر نیز نشان می دهند افراد دارای رژیم های گیاهی در معرض خطر کمتری از ابتلا به سرطان پستان، فشارخون بالا و علائم آرتریت روماتوید قرار دارند.
شواهد نشان می دهند رژیم های گیاهی به اندازه کافی از ورزش و عملکرد ورزشی فرد نیز پشتیبانی می کنند.
خلاصه
هیچ مدرک قطعی وجود ندارد که نشان دهد هر رژیم غذایی می تواند خطر ابتلا به کرونا را در فرد کاهش دهد. با این حال، یک رژیم گیاهی یا وگان از یک سیستم ایمنی سالم پشتیبانی می کند.
این امر به نوبه خود می تواند خطر ابتلا به عفونت کرونا ویروس سندرم حاد تنفسی ۲، همچنین عوارض جدی آن در سلامتی را کاهش دهد، همچنین رژیم غذایی گیاهی به جلوگیری از پیشرفت شرایط مزمن سلامتی کمک می کند و در صورت ابتلا به کرونا از بروز عوارض جانبی و تشدید علائم جلوگیری می کند.
رژیم غذایی وگان ضمن جلوگیری از چاقی به افراد در رسیدن به وزن متناسب کمک می کند و خطر عوارض جانبی کرونا را نیز کاهش می دهد.
ایان ذکر است همه غذاهای وگان نیز سالم نیستند و افراد باید از مصرف غذاهای وگان فرآوری شده خودداری کنند. در صورت پیروی از یک رژیم غذایی وگان سخت باید مکمل مواد مغذی ضروری مانند ویتامین B12 را مصرف کرد.
مترجم: الهه زارعی