دردهای کمری و دیسک کمر یکی از شایع ترین مشکلات مردم جهان به شمار می آیند. این جمله بدون هیچ اغراقی حقیقت دارد. اگر از این مشکل رنج می برید، بدانید که یک روز در سال را به کمر درد اختصاص دادند تا با شما و میلیون ها نفر دیگر در جهان همدردی کرده باشند.
کمر درد یکی از اصلی ترین علل غیبت از کار به حساب می آید و افراد زیادی هستند که به دلیل پارگی دیسک کمر خود باید قید کار و فعالیت جدی را بزنند.
بله این موضوع تا این حد جدی است! سبک زندگی که در پیش گرفته اید، فشار زیادی به ستون فقراتتان وارد می کند. کمر دردهای ساده شما، ممکن است روزی به اندازه ای وخیم شوند که مجبور باشید به زیر تیغ جراحی بروید!
نگران نباشید ما در این مقاله از دل آخرین مقالات پزشکی جهان، صفر تا صد این بیماری را بیرون کشیده ایم تا با آگاهی رسانی به شما کمک کنیم از شر دردهای منحوس کمری خود نجات پیدا کنید.
کمر درد دارم، چقدر احتمالش هست به دیسک کمر دچار شده باشم؟!
ما معمولا عادت داریم وقتی یک مشکلی برایمان پیش میآید، به بدترین اتفاقی که ممکن است برایمان بیفتد فکر می کنیم. در خصوص کمردرد هم داستان از همین قرار است. به محض اینکه درد به سراغتان آمد فکر و خیال بد نکنید. کمر درد به دلایل مختلفی ایجاد می شود و تنها یکی از دلایل آن دیسک کمر است.
کمردرد می تواند یکی از علامت های رایج بیماری های دیگر باشد. از جمله شایع ترین دلایل درد کمر یا پارگی دیسک کمر، مواردی را می توان نام برد که در زیر برایتان لیست شده است.
- گرفتگی رگ سیاتیک کمر
- اسپاسم عضلانی
- کش آمدن و پاره شدن لیگامان
- سنگ کلیه
- سنگ کیسه صفرا
- مشکلات پروستات
- آنوریسم آئورت شکمی
- پارگی یا بیرون زدگی دیسک کمر
- اختلالات ستون فقرات
- پوکی استخوان و آرتروز
- مشکلات اعصاب کانال نخاع
همانطور که دیدید دیسک کمر فقط یکی از دلایل آن به شمار می آمد. البته نمی توان از این قضیه فرار کرد که در میان این همه، مشکلات دیسکی شیوع بیشتری دارند. خب حالا اجازه بدهید به شما بگویم اصلا کمر درد چیست و چرا به سراغ ما می آید.
کمر درد چیست و چگونه به وجود می آید؟
اگر بنا به دلیلی قسمت پایینی کمرمان درد بگیرد، اصطلاحا می گوییم کمر درد گرفته ایم. کمر دردها به سه دسته اساسی تقسیم می شوند.
اگر مراقب حرکاتی که انجام می دهید نباشید ممکن است دچار کمر درد مکانیکی شوید. این نوع دردها معمولا نیاز به استراحت ویژه دارند. پارگی یا بیرون زدگی دیسک کمر ،تنگی کانال نخاعی و لیز خوردن مهره ها از جمله این مشکلات هستند.
صبح ها که از خواب بلند می شوید کمرتان بدجور درد می گیرد؟! با گرم کردن ناحیه درد، کمی آرامتر می شوید؟ اگر اینطور است، احتمالا به کمر دردهای التهابی دچار شده اید. از مهمترین انواع کمر دردهای التهابی می توان به آرتریت روماتوئید اشاره کرد.
نوع دیگر دردهای کمری به پوکی استخوان و آسیب دیدگی های ناشی از آن مربوط می شود.
هر یک از این انواع کمر درد به دلیل مشخصی به وجود می آید. به عنوان مثال پوکی استخوان، اغلب ارثی است و بر اثر کاهش تراکم استخوان ایجاد می شود. یا اینکه آسیبهای وارده بر ستون فقرات میتواند منجر به بیرون زدگی بخش ژلاتینی از لایه سخت خارجی دیسک های کمری شوند و کمر دردهای عذاب آوری را ایجاد نمایند.
اصلا از چه راهی بفهمیم دلیل کمر درد ما از چه هست؟!
مطمئنا اولین قدم برای درمان هر دردی تشخیص درست و به موقع آن است. برای این کار نسبت به تمامی علائمی که تجربه می کنید، هوشیار باشید. نزد یک متخصص ارتوپد مجرب بروید تا او بر اساس علائم و روش های شناسایی خاص تشخیص نهایی را به شما بگوید. متخصصین برای تشخیص علت دردهای کمری معمولا از روش های زیر استفاده می کنند:
- معاینه فیزیکی
- آزمون های حرکتی
- تست واکنش غیر ارادی (رفلکس)
- عکسبرداری MPI
- سی تی اسکن
- دیسکوگرام
اگر علت بیماری شما دیسک کمر گزارش داده شود، لازم است بدانید که پارگی و به طور کلی هرگونه آسیب دیدگی دیسک کمر بسته به شدت آن علائم خاص خود را بروز می دهد. درد دیسک فقط محدود به ناحیه کمری نمی شود و گاها پاها و گردن را نیز درگیر می سازد.
دیسک کمر را چگونه درمان می کنند؟
برای اینکه پزشک دیسک کمرتان را معالجه کنند، ابتدا نیاز دارد بداند شدت آسیب دیدگی شما چقدر است.
توجه داشته باشید که در پزشکی مدرن امروز روش های درمانی گوناگونی برای درمان این مشکل وجود دارد که می توانید از آنها بهره مند شوید.
برای هر آسیب دیدگی لزوما نیاز به عمل جراحی نخواهید داشت. متخصصین نیز این موضوع را به خوبی می دانند و تنها در موارد شدید یا خاص، بسته به ضرورت امر دستور به عمل جراحی می دهند.
ورزش و فیزیوتراپی برای درمان دیسک کمر معجزه می کند. متدهای کارآمد دیگری همچون آب درمانی، اوزون تراپی، لیزرتراپی و درمان های تزریقی هم بسیار موثر می باشند.
شایان ذکر است که استفاده از کمربندهای طبی با تسهیل حرکات کمر و جلوگیری از آسیب های فیزیکی به روند بهبود کمک می کند.
جراحی دیسک کمر
در برخی موارد که بیماری شدت پیدا می کند، پزشک صلاح می داند بر روی کمر شما جراحی انجام دهد. برخی از پارگی های دیسک کمر تنها با عمل جراحی درمان می شوند.
اگر به این مرحله رسیدید، از اقدامات قبل و بعد از عمل جراحی دیسک کمر آگاهی کامل پیدا کنید تا هر چه زودتر سلامت خود را بازیابید.
این حق شماست که بدانید انجام این عمل جراحی چه خطرات احتمالی دارد و از طرفی دیگر سر باز زدن از آن چه عواقبی می تواند به همراه داشته باشد.
نحوه استراحت برای بیماران دیسک کمر چگونه می باشد؟
برای اینکه با استراحت کردن هر چه زودتر خوب شوید باید نحوه صحیح خوابیدن، نشستن و ایستادن را یاد بگیرید. علاوه بر اصلاح حرکات روزمره، بیماران مبتلا به دیسک کمر باید از تشک های مخصوصی برای خوابیدن استفاده کنند که محکم تر از حالت معمول بوده و صندلی خود را به گونه ای تنظیم کنند که شیب و ارتفاع مناسبی داشته باشد.
در مراحل مختلف درمان، انجام حرکات اصلاحی و ورزش های سبک برای سرعت بخشیدن به بهبودی مفید و موثر است. ورزش های مخصوص برای تسکین درد کمر این روزها طرفداران زیادی دارد. در دوران نقاهت می توانید این تمرینات را زیرنظر متخصصین انجام دهید.
فراموش نکنید برخی از ورزش ها برای بیماری شما مضر و خطرناک می باشند. به طور مثال اگر در دوران استراحت خود دراز نشست یا پرس پا انجام دهید، ممکن است آسیب های جبران ناپذیری به خود وارد کنید.
بد نیست به این نکته هم اشاره کنم که روش های مختلفی برای کاهش درد دیسک کمر وجود دارد که باعث می شود عذاب کمتری را متحمل شوید. به طور مثال برخی درمان های گیاهی، ماساژ و سرمادرمانی می توانند درد شما را کاهش دهند.
در آخر اگر قصد دارید با روش های نوین درمان دیسک کمر بدون جراحی، ورزش های اصلاحی و کنترل و پیشگیری از این بیماری آشنا شوید، بد نیست سری به سایت سلامت سنتر به آدرس salamatcenter.com بزنید و از مقاله دیسک کمر دیدن کنید و با روش های درمان آن آشنا شوید.
دیسک کمر یدونه ر داره :))))