زردچوبه از جمله ادویه های محبوب برای سلامتی خواص بیشماری دارد. قدمت استفاده از زردچوبه به هزار سال پیش برمیگردد و در طب چینی بسیار مورد توجه قرار می گرفت. این ماده جادویی در انواع درمان ها و دردها از سرماخوردگی و آنفولانزا گرفته تا سرطان کاربرد دارد.
از دیگر خواص زردچوبه می توان به خاصیت ضدپیری آن اشاره کرد. ضدپیری بودن زردچوبه به دلیل وجود آنتی اکسیدان فراوان موجود در زردچوبه است. زردچوبه رنگ، بو و طعم خاصی داشته و در انواع غذاها استفاده میشود.
زردچوبه بیشتر خاصیت خود را مدیون وجود مادهای به نام «کورکومین» است. کورکومین اخیرا کانون توجه مطالعات فراوانی بوده و نتایج نشان میدهد این ماده شامل مقادیر فراوانی آنتی اکسیدان، مواد سم زدا و مواد با خاصیت ضدالتهابی است.
علاوه بر این، زردچوبه سرشار از فیبر و مواد مغذی مهم مانند مواد آلی و ویتامین ها نیز است. کنترل دیابت، درمان زخم ها، تسکین درد، بهبود سلامت و ظاهر پوست، جلوگیری از بیماری دیابت، جلوگیری از آرتروز، تقویت سلامت کلی قلب، سم زدایی کبد، کمک به گوارش، پیشگیری از سرطان و بهبود سلامت روانی از جمله خواص این ادویه جادویی است.
درمان های خانگی با زردچوبه برای کاهش درد و التهاب مفاصل
در حال حاضر اکثر مردم این واقعیت را می دانند التهاب دلیل اصلی بروز بسیاری از بیماری ها است، بنابراین این امر باعث شده زردچوبه برای مبارزه با التهاب محبوبیت بسیاری کسب کند. از آن در لاته، پای، اسموتی و شیک استفاده می شود حتی به صورت کپسول نیز در بازار موجود است. اما کدام یک موثرتر است؟ افزودن زردچوبه در لاته؟ کپسول زردچوبه؟ یا استفاده از آن به عنوان ادویه؟
کورکومین به عنوان ماده فعال موجود در زردچوبه ابرقدرت نهفته این ادویه محسوب می شود، بنابراین در صورت مصرف آن به صورت کپسول باید مقدار کورکومین موجود در آن را بررسی شود. نکته قابل توجه این است کورکومینوئیدها فقط بخش کوچکی از زردچوبه را تشکیل می دهند، بنابراین برای دریافت اثر ضدالتهابی آن باید روزانه 500 تا هزار میلی گرم کورکومین دریافت کنید.
یک قاشق چایخوری زردچوبه آسیاب شده تازه حاوی حدود 200 میلی گرم کورکومین است که البته این میزان بسته به مبدا و منبع کمی متفاوت است. خوردن قرص ساده ترین راه برای تامین کورکومین مورد نیاز بدن است، اما لزوما نباید این ماده مغذی از یک منبع تهیه شود.
هر روز می توانید محصولات مختلفی از زردچوبه مصرف شود. می توان از آن به عنوان ادویه در تهیه غذا یا حتی اسموتی ها و قهوه استفاده کنید. به گزارش تایمزسوفاندیا و هلثی آپشنز، مصرف مقدار مناسب زردچوبه به حفظ سلامتی کمک می کند، اما بیماری را برطرف یا درمان نمی کند.
زردچوبه و خاصیت ضدپیری
زردچوبه را میتوان در انواع غذاها استفاده کرد، اما فردی از آن برای بهبود سیاهی دور چشم خود استفاده کرد که نتیجه آن بسیار جالب بود. وی میگوید تمام محصولات موجود در بازار را امتحان کرده و به نتیجه مطلوب دست نیافته است، اما ترکیب زردچوبه نظر وی را تغییر داده است.
این زن از خمیر زردچوبه برای محو کردن تیرگی دور چشم ها استفاده کرد و نکته جالب اینجاست در همان 5 روز نخست شاهد نتیجه دلخواه خود بود. وی اضافه می کند پس از مالیدن ترکیب زردچوبه به دور چشم ها باید مدتی این ترکیب دور چشم بماند سپس صورت را با آب شسته و طراوت پوست را مشاهده کنید.
برای تهیه این ترکیب کمی پودر زردچوبه را با نصف قاشق چایخوری آب لیمو و یک قاشق چایخوری آب گوجه فرنگی و کمی آرد ترکیب کنید. ترکیب فوق را روی سیاهی دور چشم مالیده و اجازه دهید 10 دقیقه به همان حالت بماند.
راه دیگر ترکیب زردچوبه و آب آناناس است. این ترکیب را نیز میتوانید مانند ترکیب قبلی روی تیرگی دور چشم مالیده سپس بعد از 10 دقیقه آن را بشویید. هر دو مورد موجب روشن شدن رنگ پوست دور چشم میشوند.
فواید افزودن زردچوبه به رژیم غذایی
زردچوبه جدا از دادن رنگ زرد روشن به غذا دارای برخی از مزایای بالقوه سلامتی است. طب آیورودا و علم نوین به دلیل خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی زردچوبه از مزایای آن برای سلامتی حمایت می کنند. کورکومین موجود در زردچوبه مسئول فواید قوی برای سلامتی است.
کاهش وزن: مطالعات نشان می دهد کورکومین شاخص توده بدن و التهاب مربوط به چاقی را در بدن کاهش می دهد، بنابراین در صورت مصرف آن به صورت منظم روند چربی سوزی را تسریع می کند.
بهبود روحیه: این ادویه طلایی رنگ می تواند علائم افسردگی و اضطراب را کاهش دهد، اما ممکن است روحیه را نیز افزایش دهد.
کنترل فشار خون: زردچوبه به کنترل و کاهش گلوکز خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند.
سلامت پوست: خواص ضد التهابی، ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی زردچوبه نیز می تواند به سلامت و بدون لک شدن پوست کمک کند.
آیا مصرف بیش از حد زردچوبه مضر است؟
سازمان غذا و داروی ایالات متحده زردچوبه را به طور کلی بی خطر تشخیص داده و آن را با عوارض جانبی همراه نکرده است. با این حال، مصرف بیش از حد هر چیزی می تواند برای سلامتی مضر باشد. مصرف دوزهای بالای زردچوبه اغلب منجر به بروز عوارض برای معده می شود.
عوارض جانبی متداول مصرف زیاد زردچوبه شامل واکنش های آلرژیک، اسهال، یبوست، درد شکم، حالت تهوع و استفراغ است. با این حال، مزایای طولانی مدت مصرف زردچوبه بیش از عوارض جانبی آن است به همین دلیل به یک ماده اصلی غذایی در آشپزخانه هر خانواده تبدیل شده است.
مقدار دقیق زردچوبه ای که باید در یک روز مصرف کنید
500 میلی گرم کورکومینوئید دوز خوبی برای تقویت سلامت روده و دور نگه داشتن التهاب است. کورکومین قدرتمند است، اما به خودی خود ضعیف جذب می شود، بنابراین حتی در صورت مصرف دوز توصیه شده شاید مزایای زیادی به همراه نداشته باشد. راه حل تقویت خواص آن این است زردچوبه را با یک ادویه قوی دیگر مانند فلفل سیاه ترکیب کنید.
ترکیب فلفل سیاه با زردچوبه توانایی بدن را برای جذب ماده ضدالتهاب افزایش می دهد به همین دلیل در بسیاری از کپسول های زردچوبه فلفل سیاه نیز به عنوان ماده تشکیل دهنده آن وجود دارد.
طرز تهیه شیر طلایی و خواص آن برای سلامتی
نوشیدن ترکیب زردچوبه و شیر می تواند نتایج شگفت انگیزی در کاهش درد و التهاب مفاصل به همراه داشته باشد. یک لیوان شیر گرم حاوی زردچوبه ضمن از بین بردن استرس به شما در حفظ آرامش کمک می کند، همچنین تهیه آن نیز راحت است.
شیر طلایی از دیرباز در یوگا مورد استفاده قرار می گرفت. طرز تهیه آن راحت بود و در درمان انگل، عفونت های کلیوی، چروک پوست، عفونت مثانه، اسهال، سرماخوردگی، تب، دردهای ماهیچه ای، برونشیت و سردرد کاربرد دارد.
- یک دوم فنجان زردچوبه آسیاب شده
- یک فنجان شیر
- یک قاشق چایخوری عسل
- نصف قاشق چایخوری روغن نارگیل طبیعی
- یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه تازه
- کمی دارچین
شیر را جوشانده و دارچین را به آن اضافه کرده سپس عسل، زردچوبه، فلفل سیاه و روغن نارگیل را به آن اضافه کنید.
مراقب تبلیغات دروغین باشید
برخی از برندها با عدم فروش دقیق آنچه ادعا می کنند افراد را فریب می دهند. به عنوان مثال، یک نوار زردچوبه سالم که حاوی 20 گرم قند، مواد نگهدارنده و دارای زردچوبه است بدیهی است برای شما گزینه سالمی نیست.
این مدل قرص ها به دلیل داشتن قند بیشتر باعث می شود مواد ضدالتهابی موجود در آن ناچیز باشد، بنابراین آنها در لباس مبدل از یک نوار زردچوبه سالم مانند ناسالم ترین نوشیدنی یعنی نوشابه پر از قند به مشتری می فروشند.
زردچوبه، زنجبیل و عسل
زردچوبه و زنجبیل هر دو دارای خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی هستند. زردچوبه به عنوان یک داروی خانگی برای مفاصل به کاهش درد و سفتی بدن به ویژه هنگام ترکیب با زنجبیل کمک می کند.
ترکیب این دو ادویه قوی در یک نوشیدنی مزایای بی شماری برای سلامتی، تسکین التهاب و درد به همراه دارد. دو فنجان آب را جوشانده سپس یک قاشق غذاخوری زردچوبه خرد شده و زنجبیل به آن اضافه کنید، همچنین می توان از یک دوم قاشق چایخوری زردچوبه به شکل پودر نیز استفاده کرد.
اجازه دهید این ترکیب به مدت پنج دقیقه بجوشد سپس آن را صاف کنید. قبل از افزودن یک تا 2 قاشق چایخوری عسل اجازه دهید دمای آن کاهش یابد. با نوشیدن روزانه یک لیوان از این ترکیب آرامش بخش از بهترین مزایای آنها برای سلامتی بهره مند شوید.
زردچوبه و روغن نارگیل
کورکومین به عنوان یکی از اجزای زردچوبه بیشترین فواید را برای سلامتی تامین می کند. برای جذب کامل بدن لازم است آن را با سایر مواد به ویژه چربی ترکیب کنید. ترکیب زردچوبه با روغن نارگیل می تواند نتایج مثبتی برای بدن به همراه داشته باشد زیرا کورکومین با همه فواید سلامتی آن می تواند آزادانه در بدن حرکت کند.
می توان این ترکیب قدرتمند را به عنوان مواد اولیه به غذای سرخ شده مورد علاقه خود یا در دستور غذای دلچسب دیگر اضافه کنید، همچنین می توانید با مخلوط کردن یک قاشق چایخوری پودر زردچوبه با روغن نارگیل خمیری تهیه کنید. این خمیر را به مدت 3 ساعت روی قسمت های دردناک بدن و مفاصل بمالید سپس با آب بشویید.
نتیجه
زردچوبه برای مفاصل و التهاب مفید است. داروهای خانگی برای درخشندگی پوست با استفاده از زردچوبه در بین علاقه مندان به زیبایی طبیعی محبوب است، همچنین انواع مختلفی از درمان های خانگی برای آکنه با استفاده از زردچوبه و داروهای خانگی پسوریازیس با زردچوبه برای از بین بردن چربی اضافی، باکتری ها و التهاب روی پوست وجود دارد.
با روش های مختلف این ادویه شگفت انگیز را به برنامه غذایی خود استفاده کنید. زردچوبه برای درمان انواع بیماری ها مفید است بدون اینکه نگران عوارض جانبی مضر آن باشید. در حال حاضر می توانید از این سلاح مخفی جدید خود در برابر بیماری های شایع لذت ببرید!
مترجم: الهه زارعی