دستگاه اکسیژن ساز برای بیمارانی با مشکلات تنفسی که نیاز به اکسیژن تراپی دارند بهترین جایگزین کپسول های اکسیژن است که البته طبق دستور پزشک باید تهیه شود.
تنوع گسترده ای از دستگاه های اکسیژن ساز از برندهای مختلف ایرانی و خارجی در بازار تجهیزات پزشکی وجود دارد و از آنجا که تامین اکسیژن مورد نیاز برای بیمار بسیار حیاتی است در انتخاب دستگاه اکسیژن ساز باید بسیار دقت کرد.
تجهیزات پزشکی کاویان مدیکال عرضه کننده انواع مختلف تجهیزات پزشکی از جمله دستگاه های اکسیژن ساز می باشد و ما در این مقاله با عنوان راهنمای خرید دستگاه اکسیژن ساز قصد داریم در ابتدا شما را با انواع دستگاه اکسیژن ساز و کاربردهای آن آَشنا کنیم و سپس شما را برای خرید دستگاه متناسب با نیازتان راهنمایی کنیم.
دستگاه اکسیژن ساز اکسیژن مورد نیاز بیماران تنفسی را تامین می کند و برخلاف کپسول اکسیژن نیاز به پر کردن و درد سر رفت و آمد ندارد و کافی است که دستگاه را به برق زده و اکسیژن خالص با فشار قابل تنظیم (0.5 تا 10 لیتر) دریافت کنید.
نحوه عملکرد کار دستگاه اکسیژن ساز به صورتی است که هوای موجود در محیط را دریافت و با عبور آن از مخزن زئولیت ،اکسیژن (21%)آن را متراکم و به خلوص بالای 90% می رساند.
انواع کلی دستگاه اکسیژن ساز
دستگاه های اکسیژن ساز را می توان به دو نوع کلی اکسیژن ساز ثابت و اکسیژن ساز قابل حمل یا پرتابل طبقه بندی کرد که از هرکدام برای کاربردهای مختلف می توان استفاده کرد.
اکسیژن ساز ثابت یا اکسیژن ساز خانگی
دستگاه اکسیژن ساز ثابت در ظرفیت های ۳ و ۵ و ۸ و ۱۰ لیتر اکسیژن در دقیقه تولید و عرضه می گردند و اکسیژن مورد نیاز بیماران را به صورت سیستم پیوسته تولید می کنند.
اکثر اکسیژن سازهای خانگی چرخ دارند و بنابراین حمل و نقل آن ها از اتاقی به اتاق دیگر به راحتی امکان پذیر می باشد و همچنین بیماران می توانند با استفاده از سوند اکسیژن های بلند به راحتی در منزل حرکت کنند.
دستگاه اکسیژن ساز قابل حمل یا اکسیژن ساز پرتابل
این دستگاه ظرفیت ۲ و ۳و ۵ لیتر اکسیژن در دقیقه را دارد و از آن می توان در محیط بیرون از منزل استفاده کرد. در دستگاه اکسیژن ساز پرتابل اکسیژن مورد نیاز بیماران به صورت سیستم Impuls تولید می شود.
در سیستم Impuls سنسورهای فشار بسیار حساس داخل دستگاه وجود دارد که دم و بازدم بیمار را تشخیص داده و در هنگام دم اکسیژن را خارج و در هنگام بازدم آن را قطع می نماید و بدین وسیله در مصرف انرژی دستگاه صرفه جویی می گردد.
این نوع اکسیژن ساز با نوع خانگی آن از نظر اندازه و وزن دستگاه تفاوت دارد و هم چنین مجهز به باتری شارژی داخلی می باشد. در صورت متصل بودن دستگاه به برق ۲۲۰ ولت شهری و یا ۱۲ ولت فندکی اتومبیل باتری شارژی داخل دستگاه شارژ می شود تا در مواقع مورد نیاز، برق دستگاه را تامین نماید.
نکاتی که در زمان خرید دستگاه اکسیژن ساز باید به آن ها توجه کرد
مقدار تولید اکسیژن در دقیقه
مهم ترین ویژگی هر دستگاه اکسیژن ساز جریان اکسیژن تولید شده در دقیقه با خلوص بالای ۹۰ درصد است و بنابراین در درجه اول باید مقدار اکسیژن مورد نیاز برای کاربر تعیین گردد. در بعضی موارد بیمار احتیاج به اکسیژن درمانی شبانه روزی دارد و در بعضی موارد تنفس از طریق این دستگاه ۳۰ الی ۶۰ دقیقه در روز کافی است.
در مواردی که بیمار به استفاده ۲۴ ساعته از دستگاه نیاز دارد، باید دستگاه هایی که ۵ لیتر و یا بیشتر اکسیژن با خلوص ۹۰درصد در دقیقه تولید می نمایند را تهیه کرد. بنایراین تمام مدل هایی که کمتر از ۵ لیتر اکسیژن در دقیقه تولید می نمایند را از لیست حذف کنید.
زیرا آن ها معمولا برای آماده سازی کوکتل های اکسیژن و نارسایی های ساده تر استفاده می گردند و در مواردی که اکسیژن درمانی برای یک یا چند ساعت در روز نیاز است باید به سراغ دستگاه های با تولید اکسیژن تا ۴ لیتر در دقیقه بروید.
صدای دستگاه
عامل مهم دیگر در انتخاب دستگاه اکسیژن ساز صدای دستگاه است. اگر دستگاه اکسیژن ساز برای درمان دراز مدت استفاده می گردد و در اکثر موارد دستگاه ها بطور متداول و پیوسته کار می کنند باید به بلندی صدای دستگاه توجه کرد.
گوش انسان صدا را در سطح ۲۰ الی ۲۵ دسی بل دریافت می نماید و هر دسی بل بیشتر در صدای دستگاه اکسیژن ساز در استفاده طولانی حائز اهمیت بوده و ممکن است نه تنها باعث بهم زدن آرامش بیمار بلکه باعث آزار اطرفیان او شود.
قابلیت حمل و جابجایی
اگر بیمار به هر دلیلی اجبارا باید در محیط بیرون حضور داشته باشد و یا به لحاظ روحی پر جنب و جوش و اکتیوی می باشد و علاقه به پیاده روی در خیابان و پارک، رفتن به مغازه و هرگونه جابجایی دارد لازم است دستگاه های اکسیژن ساز پرتابل را تهیه کنید.
دستگاه های اکسیژن ساز پرتابل کمتر از ۵ لیتر اکسیژن را بطور پیوسته و ۵-۶ لیتراکسیژن خالص را در حالت ایمپالسیو یعنی کارکردن با نیروی آنی در دقیقه تولید می کند و بنابراین مدل پرتابل در اکسیژن درمانی دراز مدت کاربرد دارد.
دانستن نوع دستگاه
اگر مطمئن نیستید که کدام نوع دستگاه یعنی پرتابل یا ثابت برای شما مناسب است، قیمت مدت زمان گارانتی می تواند فاکتور مهمی در تصمیم گیری شما باشد. نکته حائز اهمیت دیگر این است که دستگاه های قابل حمل به دلیل موارد کاربرد بیشتری که دارند قیمت بالاتری نسبت به دستگاه های خانگی قیمت دارند.
تجهیزات پزشکی کاویان مدیکال سابقه طولانی و درخشان در زمینه عرضه تجهیزات پزشکی، بیهوشی و ICU دارد و می تواند پاسخگوی شما و بیماران عزیزتان باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر و توضیحات کامل در زمینه انواع مختلف دستگاه اکسیژن ساز و همم چنین اطلاع از قیمت دستگاه های اکسیژن ساز می توانید وبسایت به نشانی https://www.kavianmedical.com/ را مشاهده کنید.
هم چنین تجهیزات پزشکی کاویان مدیکال امکان خرید اینترنتی دستگاه اکسیژن ساز را برای شما عزیزان فراهم کرده است و پاسخگوی نیازهای شما می باشد.
منبع: https://www.kavianmedical.com/