بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) به عنوان یک بیماری پیشرونده تنفس را مشکل می کند. آلرژی و قرار گرفتن در معرض آلاینده های محیطی نیز باعث تشدید علائم بیماری مزمن انسدادی ریه می شوند، بنابراین افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه باید از عوامل محرک و آزاردهنده که علائم را بدتر می کنند آگاه باشند.
برخی از افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه نیز ممکن است به آلرژی یا آسم نیز مبتلا باشند. برخورد با علائم تداخل دار آلرژی یا آسم مدیریت بیماری مزمن انسدادی ریه را سخت تر می کند. به گزارش مدیکال نیوزتودی، این مقاله به بررسی نحوه تاثیر آلرژی و داروهای مرتبط با آن بر بیماری مزمن انسدادی ریه، برخی نکات برای مقابله با آلرژی و زمان مراجعه به پزشک می پردازد.
آلرژی چگونه بر بیماری مزمن انسدادی ریه تاثیر می گذارد؟
بیماری مزمن انسدادی ریه با تاثیر بر مجاری تنفسی باعث التهاب و تولید بیش از حد مخاط می شود. این امر منجر به نازک شدن مجاری تنفسی یا مسدود شدن مخاط می شود که می تواند باعث بروز مشکلات تنفسی و علائم دیگر شود.
آلرژی های محیطی نیز روی راه های هوایی تاثیر می گذارند و مشکلات تنفسی مشابهی ایجاد می کنند. قرار گرفتن در معرض عوامل حساسیت زای محیطی مانند گرده، کنه گرد و خاک و شوره حیوانات نیز باعث بروز علائم رینیت آلرژیک یا تب یونجه می شوند.
تب یونجه هنگامی که سیستم ایمنی بدن به اشتباه مواد حساسیت زا مانند گرده را در مجاری تنفسی مورد حمله قرار می دهد ایجاد می شود و تصور می کند تهدیدی برای بدن هستند. بدن با ایجاد علائم تب یونجه شامل موارد زیر پاسخ می دهد.
عطسه
تراکم خلط
تولید مخاط
آبریزش بینی
خس خس کردن
خارش چشم، بینی یا گلو
تنگی نفس
جوش
خستگی
چشمان خیس
تب یونجه امری شایع است. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC) اذعان می دارد سالانه 60 میلیون نفر در ایالات متحده تحت تاثیر این بیماری قرار می گیرند. علاوه بر این، افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه نیز ممکن است آسم را تجربه کنند. افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه نسبت به تغییرات در مجاری تنفسی حساس تر هستند.
به عنوان مثال، در افراد مبتلا به آسم قرار گرفتن در معرض آلرژن های محیطی مانند گرده منجر به حمله آسم می شود. در موارد شدید حمله آسم نیز ممکن است مجاری تنفسی را به طور کامل ببندد که زندگی فرد را می تواند تهدید کند.
در برخی موارد تشخیص تفاوت بین علائم بیماری مزمن انسدادی ریه و آسم سخت است زیرا بسیار شبیه به هم هستند. هنگام ابتلای فرد به بیماری مزمن انسدادی ریه و آسم به طور همزمان به آن سندرم آسم-بیماری مزمن انسدادی ریه می گویند. افراد مبتلا به این سندرم همپوشانی به احتمال زیاد علائم شدیدتری را تجربه می کنند.
به عنوان مثال، مطالعه ای در سال 2015 نشان داد افرادی که هم به آسم و هم به بیماری مزمن انسدادی مزمن ریه مبتلا بودند با توجه به علائم بیشتر در بیمارستان بستری می شدند. یافتن راه هایی برای مدیریت آلرژی و آسم به جلوگیری از بدتر شدن علائم کمک می کند.
چگونه داروهای آلرژی بر بیماری مزمن انسدادی ریه تاثیر می گذارند؟
فرد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه که آلرژی نیز دارد باید گزینه های درمانی خود را با پزشک در میان بگذارد زیرا برخی داروها تداخل ایجاد می کنند. به همین دلیل همیشه باید قبل از استفاده از داروهای تجویزی یا داروهای بدون نسخه برای آسم، آلرژی یا بیماری مزمن انسدادی ریه با پزشک مشورت شود.
داروهایی مانند استروئیدهای استنشاقی، ضداحتقان ها و داروهای استنشاقی به کاهش التهاب مجاری تنفسی کمک می کنند. برخی از داروهای بدون نسخه مانند دیفن هیدرامین و ستیریزین نیز به بهبود علائم مربوط به حساسیت کمک می کنند.
این داروها با توقف واکنش سیستم ایمنی بدن به یک ماده حساسیت زا که باعث حمله می شود، عمل می کنند. اگر داروهای بدون نسخه آلرژی مانند اینها موثر باشند باعث کاهش شدت بیماری مزمن انسدادی ریه ناشی از آلرژی می شوند.
استروئیدهای استنشاقی مانند فلوتیکازون و مومتازون فوروات ممکن است به کاهش التهاب و تولید مخاط کمک کنند که به کاهش علائم واکنش آلرژیک یا حمله آسم و جلوگیری از تشدید بیماری مزمن انسدادی ریه کمک می کنند.
داروهایی مانند سودوافدرین نیز به تسکین علائم آلرژی کمک می کنند، اما ممکن است برای استفاده روزانه گزینه مناسبی نباشد. فرد باید در هر مورد با پزشک خود مشورت کند.
نکاتی برای مقابله با آلرژی در صورت ابتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه
هر فرد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه و آلرژی می تواند برای مقابله یا جلوگیری از آلرژی اقداماتی را انجام دهد. بخش های بعدی این مراحل را با جزئیات بیشتری مورد بررسی قرار می دهد.
تست دهید
افراد مشکوک به آلرژی یا گروهی که علائم آلرژی آنها باعث تشدید بیماری مزمن انسدادی ریه شان می شود باید برای آزمایش آلرژی به پزشک مراجعه کنند. متخصص آلرژی قبل از انجام آزمایش حساسیت، سابقه پزشکی خود را از فرد بخواهد و معاینه فیزیکی انجام دهد.
شناسایی عوامل محرک آلرژی فردی می تواند در جلوگیری از آلرژن ها و بروز هرگونه علائمی کمک کند.
زمان حضور در بیرون را در فصل آلرژی محدود کنید
برای افراد مبتلا به آلرژی مهم است تا حد ممکن تماس با آلرژن ها را کاهش دهند. در صورت تشدید حساسیت فرد به گرده در زمان خاصی از سال زمان حضور گرده در هوا بهتر است از خانه خارج نشوید به طور کلی به زمان صبح و اوایل بعدازظهر اشاره دارد.
محیط را تمیز نگه دارید
فضای نشیمن به هم ریخته یعنی بستر برای تجمع گرد و غبار و آلرژن ها مهیا است. این امر در آینده باعث ایجاد حساسیت می شود. تمیز نگه داشتن محل زندگی به کاهش حساسیت در برخی افراد کمک می کند. علاوه بر این، تعویض لباس، کفش و دوش گرفتن هنگام ورود به خانه از ورود آلرژن های بیرون به خانه جلوگیری می کند.
شوره حیوانات خانگی را مدیریت کنید
شوره زدن حیوانات خانگی حساسیت را برای برخی از افراد بدتر می کند. اگر فردی نسبت به شوره حیوان خانگی حساسیت دارد باید حیوانات خانگی را از اتاقی که در آن می خوابد دور نگه دارد. تمیز کردن مرتب موها و شستن حیوان خانگی نیز به کاهش علائم آلرژی کمک می کند.
از دستگاه تصفیه هوا استفاده کنید
استفاده از دستگاه تصفیه هوا به کاهش آلرژن های موجود در هوای داخل خانه کمک می کند، همچنین استفاده از فیلتر هپا یا اولپا روی دستگاه تهویه مطبوع یا گرمایش در به دام انداختن ذرات بسیار ریز مانند گرده، شوره و گرد و غبار کمک می کند. فیلتر آن باید برای تقویت عملکرد صحیح آن به طور مرتب تعویض شود.
از سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض دود سیگار خودداری کنید
سیگار کشیدن شایع ترین علت ابتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه است. برخی از افراد مبتلا به آلرژی نسبت به سیگار حساس هستند. قرار گرفتن در معرض دود سیگار نیز باعث بروز واکنش آلرژیک و علائم تب یونجه می شود.
ترک سیگار در صورت وجود و اجتناب از قرارگیری در معرض دود سیگار تا آنجا که ممکن است به جلوگیری از بروز علائم یا تشدید بیماری کمک می کند.
ایمنی درمانی یا ایمونوتراپی
ایمونوتراپی با استفاده از تزریقات آلرژی یا قرار گرفتن در معرض زیر زبانی برای افرادی که نمی توانند علائم حساسیت خود را کنترل کنند گزینه ای مناسب محسوب می شود. این فرآیند شامل معرفی آلرژن به بدن فرد به تدریج در طول زمان است. این روش درمانی به بدن در ایجاد دفاع طبیعی در برابر آلرژن کمک می کند.
با این حال، تزریقات آلرژی برای همه افراد هم گزینه مناسبی نیست و در برخی افراد موثر نیست. فرد باید با پزشک مشورت کند تا بفهمد آیا این گزینه درمانی برای وی مناسب است یا خیر.
زمان مراجعه به پزشک
فردی که از بیماری مزمن انسدادی ریه با آسم یا آلرژی رنج می برد باید باید برای یافتن راه حل با پزشک مشورت کند. داشتن آلرژی، آسم یا هر دو باعث تشدید علائم بیماری مزمن انسدادی ریه می شود. علاوه بر این، همپوشانی بین این شرایط فرد را در معرض عوارض و مشکلات تنفسی قرار می دهد.
یافتن راهی برای مدیریت این علائم در زندگی روزمره مهم است، بنابراین با کمک پزشک خود در این زمینه قدم بردارید. پزشک می تواند داروها یا ترکیبی از داروها را برای کمک به کنترل علائم با حداقل تداخل یا عوارض جانبی تجویز کند.
خلاصه
بیماری مزمن انسدادی ریه به عنوان یک بیماری مزمن بر عملکرد صحیح ریه ها تاثیر می گذارد. افراد مبتلا به آلرژی یا آسم به دلیل عوامل محیطی دچار مشکلات تنفسی می شوند. علائم افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه و آلرژی یا آسم به دلیل واکنش آلرژیک بدتر می شود.
برای کاهش قرار گرفتن در معرض آلرژن ها ایجاد تغییر در شیوه زندگی بسیار مهم است. این نکته می تواند به فرد در مدیریت علائم کمک کند. هر فردی که با بیماری مزمن انسدادی ریه با آلرژی یا آسم دست و پنجه نرم می کند باید در مورد داروهای مصرفی و روش های احتمالی برای مدیریت شرایط با پزشک خود مشورت کند.
مترجم: الهه زارعی