شایع ترین علائم کووید-19 تب، سرفه و مشکلات تنفسی است. در صورت شدید نبودن علائم و مشابه بودن بیماری با سرماخوردگی یا آنفولانزا می توان آن را در خانه درمان کرد. اغلب افراد مبتلا به ویروس کرونا بدون نیاز به بستری در بیمارستان از کرونا بهبود می یابند، اما بهتر است در این باره با پزشک خود مشورت کنید.
دانشمندان در تلاش هستند داروهای جدیدی تولید کنند و برخی داروهای موجود را آزمایش کنند تا ببینند آیا در درمان کرونا موثر هستند یا خیر. به گزارش وب ام دی، در این بین تعدادی از موارد وجود دارد که می توانند علائم را هم در خانه و هم در بیمارستان تسکین بخشند.
درمان کرونا در خانه
در صورت خفیف بودن علائم به گونه ای که در خانه بهبود یابد، باید:
استراحت کنید. این گزینه در ایجاد بهبودی و تسریع روند آن به شما کمک می کند.
در خانه بمانید. به محل کار، مدرسه و اماکن عمومی نروید.
مایعات بنوشید. هنگام بیماری بدن آب بیشتری از دست می دهد، بنابراین کم آبی بدن می تواند علائم را بدتر کرده و مشکلات سلامتی دیگری را ایجاد کند.
مانیتور. در صورت تشدید علائم بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید. بدون تماس و مشورت به مطب و بیمارستان مراجعه نکنید. آوی می تواند به شما بگوید در خانه بمانید یا باید در بیمارستان بستری شوید.
از پزشک خود در مورد داروهای بدون نسخه برای کمک به بهبود علائم مانند استامینوفن برای کاهش تب مشورت کنید.
مهمترین کار قرنطینه کردن و جلوگیری از انتقال ویروس به افراد دیگر به ویژه افراد بالای 65 سال یا دارای بیماری زمینه ای است. یعنی:
در اتاقی جداگانه خود را قرنطینه کنید. در صورت امکان از اتاق خواب و حمام و دستشویی جداگانه استفاده کنید.
به دیگران بگویید بیمار هستید تا فاصله اجتماعی را با شما حفظ کنند.
سرفه و عطسه خود را با دستمال یا آرنج خود بپوشانید.
از ماسک روی بینی و دهان خود استفاده کنید.
به صورت مرتب دست های خود را بشویید.
ظرف ها، فنجان ها، ظروف غذاخوری، حوله ها یا ملافه ها را با دیگران به اشتراک نگذارید.
سطوح معمولی مانند دستگیره در، پیشخوان و رومیزی را تمیز و ضدعفونی کنید.
چه انتظاری باید داشت؟
علائم بیماری به طور معمول دو تا 14 روز پس از تماس با ویروس شروع می شود. بسیاری از افراد دارای عفونت خفیف ظرف دو هفته بهبود می یابند. موارد شدیدتر سه تا 6 هفته طول می کشد. با پزشک خود در مورد مدت زمان قرنطینه و کنترل علائم صحبت کنید. دستورالعمل های مرکز کنترل و پیشگیری بیماری می گویند در صورت وجود همه این موارد می توان قرنطینه را ترک کرد:
سه روز متوالی دیگر تب ندارید.
علائم تنفسی شما مانند سرفه یا تنگی نفس بهتر شده است.
حداقل 10 روز از شروع علائم می گذرد یا دو آزمایش منفی کووید-19 در فاصله 24 ساعت دارید.
چگونه می توان فهمید علائم در حال تشدید است؟
در صورت داشتن موارد زیر بلافاصله مراقبت های پزشکی را باید دریافت کنید:
مشکل در تنفس
درد یا فشار در قفسه سینه
گیجی یا خواب آلودگی شدید
رنگ آبی لب ها یا صورت
درمان کرونا در بیمارستان
در صورت داشتن علائم اولیه کووید-19 مانند تب خفیف یا سرفه نیازی به مراجعه به بیمارستان یا اورژانس نیست زیرا بسیاری از بیمارستان ها در این موارد شما را به خانه می فرستند. در صورت تشدید علائم اعضای کادر پزشکی ضمن بررسی نشانه ها تشخیص می دهند آیا بیماری باعث بروز مشکلات جدی تری شده است یا خیر. آنها ممکن است:
سطح اکسیژن خون خود را با دستگاه تست اکسیژن بررسی می کنند
به ریه های بیمار گوش می دهند
تست کرونا دهید که اغلب شامل قرار دادن سواب پنبه ای 6 اینچی در بینیبه مدت 15 ثانیه است
رادیوگرافی قفسه سینه یا سی تی اسکن انجام دهید
برخی افراد ممکن است اکسیژن اضافی را از طریق دو لوله کوچک که درست داخل سوراخ های بینی قرار می گیرند دریافت کنند. در موارد بسیار جدی، پزشکان فرد را به دستگاهی به نام ونتیلاتور متصل می کنند که بتواند نفس بکشد.
همچنین احتمال می رود مایعات از طریق لوله یا تزریق وریدی در بازو دریافت شود تا از کم آبی بدن جلوگیری شود، همچنین پزشکان تنفس را زیر نظر می گیرند.
هدف این روند درمانی این است عفونت روند خود را طی کند و ریه ها آنقدر بهبود یابند که بتوانند دوباره به تنهایی تنفس کنند.
پزشکان ممکن است داروی ضد ویروسی به نام رمدسیویر را تجویز کنند. رمدسیویر نخستین داروی مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا برای درمان بیماران مبتلا به کرونا ویروس بالای 12 سال در بیمارستان است. تحقیقات نشان می دهد برخی از بیماران پس از مصرف به سرعت بهبود می یابند.
رمدسیویر برای مبارزه با ابولا تولید شده است، اما سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز استفاده اضطراری آن را برای درمان کووید-19 نیز صادر کرده است، همچنین پزشک ممکن است دارویی برای رقیق شدن خون و جلوگیری از لخته شدن نیز تجویز کند.
در صورت استفاده از داروهایی مانند بازدارنده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE)، مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین (ARBs) یا استاتین ها برای سایر مشکلات سلامتی پزشک می گوید مصرف این داروها را طبق روال عادی ادامه دهید. فاویپیراویر یکی از دیگر از داروهای مصرفی در روند درمان بیماران مبتلا به کرونا محسوب می شود.
سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز استفاده اضطراری را برای داروهایی به نام آنتی بادی های مونوکلونال برای درمان کووید-19 نیز صادر کرده است. سوتروویماب یا ترکیبی از ایمدیمیماب را می توان به بیماران در معرض خطر که اخیرا بیماری خفیف تا متوسط برای آنها تشخیص داده شده برای کاهش سطح ویروس در بدن و خطر بستری شدن استفاده کرد، همچنین ایمدیمیماب برای درمان پیشگیرانه در افرادی که در معرض خطر کووید-19 مجوز استفاده اضطراری گرفته است.
بسیاری از آزمایش های بالینی در حال انجام است تا درمان هایی که برای سایر داروهایی که می توانند با کووید -19 مبارزه کنند کشف شوند، همچینین سازمان غذا و داروی آمریکا پلاسمای خون افراد بهبود یافته از کووید-19 را به منظور کمک به بیماران مبتلا به موارد شدید یا تهدید کننده زندگی موثر می داند.
آزمایش های بالینی برای داروهای دیگر از جمله توسیلیزوماب که برای درمان شرایط خود ایمنی و بیماری التهابی به نام سندروم آزادسازی سیتوکین استفاده می شود در حال انجام است. سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز اضطراری برای استفاده از هیدروکسی کلروکین و کلروکین را برای درمان افراد مبتلا به کرونا و بستری در بیمارستان به دلیل وجود نگرانی های جدی در مورد ایمنی و نحوه عملکرد آنها در برابر ویروس لغو کرد.
این داروها برای درمان مالاریا و شرایط خود ایمنی مانند آرتریت روماتوئید و لوپوس مورد تاییدد قرار گرفته بودند. نتایج یک مطالعه نشان می دهد دگزامتازون به عنوان یک داروی رایج استروئیدی می تواند به افراد دارای عوارض شدید کووید-19 و بستری در بیمارستان کمک کند، اما این یافته ها مقدماتی است و محققان مطالعه را به طور کامل منتشر نکرده اند.
مترجم: الهه زارعی