طیف وسیعی از افراد هستند که علی رغم داشتن کم شنوایی و مشکل در ارتباط مناسب گفتاری، از گذاشتن و استفاده از سمعک خوداری می کنند. دلیل اصلی برای استفاده نکردن از سمعک ترس و نگرانی از دیده شدن سمعک و برچسب خوردن کم شنوایی است. هرچند این تفکر غلط است و استفاده نکردن از سمعک باعث افت بیشتر کم شنوایی می شود با این وجود اگر به این افراد این اطمینان را داد که سمعک های هستند که می توان بدون دیده شدن یا به اصطلاح نامرئی بودن در دسترس هستند رغبت این افراد برای استفاده شدن و رفع مشکل کم شنوایی بیشتر می شود. سمعک نامرئی به سمعکی اطلاق می شود که به طور کامل داخل مجرای گوش قرار می گیرد و به صورت صدرصد نامرئی است یعنی در تمامی زوایا قابل دیده شدن نیست. دیده نشدن سمعک هوشمند هرچند ممکن است بسیار برای افراد مبتلا به کم شنوایی بسیار خوشایند باشد اما هنگامیکه مبادرت به استفاده از این وسایل کنند تازه متوجه می شوند که سهم شنیدن و به دست آوردن شنوایی به مراتب بهتر و بالاتر از دیده شدن یا نشدن سمعک است. چنین سمعک های به صورت یک وسیله کاملا مفید و کاربردی در زندگی تک تک افراد با هر نوع اختلال شنوایی نقش ایفا می کند.
تجویز سمعک نامرئی
استفاده از سمعک نامرئی برای هر فرد با کم شنوایی دلچسب خواهد بود چرا که بدون دیده شدن سمعک می توانند مانند یک فرد طبیعی و بلکه بهتر اصوات را دریافت کنند اما نکته ای که وجود دارد این است که تمامی افرادی که دچار مشکل کم شنوایی هستند نمی توانند از سمعک نامرئی استفاده کنند. دلایل عدم استفاده در درجه اول به میزان کم شنوایی بستگی دارد این سمعک ها و از جمله سمعک فوناک و یا سمعک اینترتون که دارای قدرت بالایی برای پوشش میزان کم شنوایی هستند باز در بهترین حالت برای افرادی که کمتر از 70 درصد کم شنوایی دارند قابل استفاده هستند و اگر فردی میزان افت شنوایی بیشتر از این میزان باشد نمی توانند از این وسایل استفاده کنند. عامل مهم و اصلی بعدی، میزان حجم کانال مجرای گوش است که باید فضای کافی برای جایگزاری سمعک نامرئی داشته باشد. افرادی که کانال گوش باریکی دارند یا در بچه ها که دارای کانال طبیعی باریک و کوچک هستند تا بزرگسالی و افزایش حجم کانال، قادر به استفاده از این سمعک ها در این ابعاد نیستند. با این حال اگر شرایط فیزیکی گوش اجازه ساخت این مدل سمعک ها را بدهد در مرحله بعد استفاده از برندها و مدل های خاصی از سمعک ها است که دارای کوچکترین کیت برای ساخت سمعک های داخل گوش را دارند. برند های سمعک فوناک، سمعک اینترتون، سمعک زیمنس و سمعک اتیکن از گروه سمعک هایی هستند که پتانسیل ساخت این سمعک ها را دارند.
قیمت سمعک نامرئی
سمعک در درجه اول یک کالا یا وسیله پزشکی است که چون توسط برندها و کشورهای مختلفی ساخته و عرضه می شوند دارای طیف گسترده کیفیتی و قیمتی می باشند. استفاده از تکنولوژی برتر در سمعک ها که منجر به تولید صدای واضح و شفاف و نیز حذف صداهای مزاحم می شود، تفاوت اصلی در قیمت سمعک نامرئی می باشد. به صورت کلی می توان گفت طیف قیمتی سمعک های نامرئی از حداقل 4 میلیون شروع می شود و در بالاترین حد خود به بیش از 15 میلیون تومان برای هر عدد سمعک می رسد. برندها معتبر جهانی مانند اتیکن دانمارک، زیمنس آلمان، استارکی آمریکا، سمعک فوناک سوئیس و سمعک اینترتون دانمارک دارای سمعک های خوب نامرئی برای کم شنوایی های مختلف می باشند. تبحر و مهارت متخصص شنوایی در ساخت و قالبگیری و نیز اعمال تعدیلات آکوستیکی و نهایتا تنظیم مناسب سمعک در استفاده بهینه و ایجاد صدای واضح سمعک بی تاثیر نخواهد بود. کلینیک سمعک تهران صفیر با مدیریت جناب آقای دکتر ولدبیگی متخصص حوزه سمعک و شنوایی یکی از مراکز معتبر برای دریافت سمعک های نامرئی می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر می تواند با شماره 22648270 متعلق به کلینیک تماس حاصل نماید یا به سایت مربوط به کلینیک به آدرس وب www.tehransafir.com مراجعه نمایید.
خوب بشنوید بهتر زندگی کنید
سمعک تهران صفیر
دکتر ولدبیگی