طلاق همواره امر ناخوشایندی بوده و هست اما گاهی اوقات تنها راه و حتی بهترین راه برای رهایی زوجینی است که در زندگی با هم سازگاری ندارند.

یکی از انواع طلاق، طلاق توافقی است که در آن زوجین در رابطه با تمامی حق و حقوق متعلق به دو طرف به توافق می رسند و تمامی موارد به تفاهم رسیده در گواهی مربوط به طلاق ثبت می شود؛ زوجین حتی پس از طلاق نیز موظف به انجام تعهدات خود می باشند.

طلاق توافقی دارای یک سری مراحل قانونی و همچنین ضوابط و شرایط مشخص است که طبیعتا همه افراد بر این قوانین تسلط ندارند به همین دلیل وکلای خبره تهران وکیل با سابقه چندین ساله خود آماده پشتیبانی از پرونده های طلاق توافقی هستند.

اگر قصد دارید بدانید که برای انجام طلاق توافقی باید چه مراحلی را پشت سر بگذرانیم، تا انتها با ما باشید.

مزایای حضور وکیل برای طلاق توافقی

قطعا حضور یک وکیل خبره در انجام کارهای قضایی و قانونی یک سری مزایا را به دنبال خواهد داشت که این مزایا عبارتند از:

  • از آنجاییکه وکیل به تمامی ریز و درشت و مسائل قانونی تسلط دارد، می تواند مراحل قانونی انجام پرونده را در سریع ترین زمان ممکن انجام دهد.
  • در صورتیکه هر یک از زوجین به دلایلی نتوانند در دادگاه حاضر شوند، نماینده قانونی در دادگاه می تواند خود تمامی کار ها را بدون نیاز به زوجین انجام دهد.
  • تنظیم دادخواست برای اجرای طلاق توافقی یکی از مراحل مهم درخواست طلاق است که نیاز به دانش حقوقی دارد چرا که وجود اشتباه در محتوای این دادخواست موجب دوباره کاری می باشد به همین دلیل کمک از وکیل می تواند در تنظیم این دادخواست مفید واقع شود.
  • گاهی حضور زوجین با همدیگر در مراجع قانونی موجب ایجاد تنش هایی می شود که در مقابل با حضور وکیل در دادگاه و عدم نیاز به حضور زوجین این مشکل حل می شود.
  • کمک از یک وکیل خبره از دوباره کاری های قانونی و صرف هزینه های اضافی پیشگیری می کند.

مدت زمان طلاق توافقی چه مدت است؟

از آنجاییکه در طلاق توافقی زوجین بر سر تمامی مسائل با یکدیگر توافق می کنند، مراحل انجام این نوع طلاق در کمترین زمان ممکن انجام می گیرد اما این حداقل زمان نیز خود به یک سری مسائل بستگی دارد؛ به طور مثال تراکم جمعیت در شهر ها و به تبع آن شلوغی دادگاه های خانواده موجب افزایش مدت زمان رسیدگی به پرونده ها می شود.

همانطور که گفتیم یک وکیل خبره بر تمامی مسائل حقوقی آگاه است و به همین دلیل روند انجام پرونده های مربوط به طلاق توافقی تسریع می یابد تا جاییکه گاهی اوقات این پرونده ها کمتر از یک ماه به طول می انجامد اما در غیر این صورت احتمالا در بازه زمانی ۳ تا ۴ ماهه پرونده ها به نتیجه قانونی می رسند.

برای آشنایی بیشتر با طلاق توافقی به سایت تهران وکیل مراجعه نمایید :

https://www.tehran-atorney.com/

گواهی عدم امکان سازش در طلاق توافقی

زمانی که زوجین اقدام به ثبت دادخواست طلاق می کنند، به مشاور خانواده ارجاع داده می شوند که در جلسات مشاوره طی مدت زمان حداکثر ۴۵ روز شرکت نمایند. حال پس از حضور در این جلسات، در صورتیکه مشاور خانواده تشخیص دهد که زوجین هیچ سازگاری با همدیگر ندارند، اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش می کند. توجه داشته باشید که شرایط صدور این گواهی در شرایطی که زوجه باردار باشد و یا اینکه نیاز به ارجاع به پزشک قانونی وجود داشته باشد، متفاوت خواهد بود.

حال گواهی که دادگاه خانواده مبنی بر عدم امکان سازش زوجین صادر کرده است، باید حداکثر در مدت زمان سه ماه به یکی از دفترخانه ها تحویل داده می شود. در صورتیکه در این مدت زمان گواهی عدم سازش به دفترخانه ها برای جاری شدن صیغه طلاق تحویل داده نشود، گواهی عدم امکان سازش از اعتبار ساقط می شود و جنبه قانونی ندارد. حال در صورتیکه زوجین همچنان متقاضی طلاق توافقی باشند بایستی مجددا دادخواست طلاق توافقی ارائه دهند.

مراحل انجام طلاق توافقی

برای انجام طلاق توافقی یک سری مراحل قانونی وجود دارد که به کمک تهران وکیل این مراحل قطعا با سرعت بیشتری انجام می شود. مراحل انجام طلاق توافقی عبارتند از:

  1. مرحله اول در طلاق توافقی مراجعه به دادگاه خانواده برای ارائه درخواست طلاق است. مشاورین حاضر در مرکز دادگاه خانواده با جلسات مشاوره ای که برگزار می کنند سعی در ایجاد سازگاری بین طرفین دارند اما در صورتیکه این سازش حاصل نگردد، نامه ای به دادگاه ارسال می گردد که در آن به تمام موارد توافقی زوجین نیز پرداخته می شود.
  2. دادگاه با دریافت درخواست از طرف دادگاه خانواده، به بررسی موارد توافقی بین زوجین می پردازد و تا حد امکان سعی می کند زوجین را از طلاق منصرف کند اما در صورت عدم موفقیت در این کار، گواهی عدم امکان سازش زوجین را صادر می کند تا پرونده به مرحله بعدی ارجاع داده شود.
  3. زوجین با در دست داشتن گواهی عدم امکان سازش به یکی از دفترخانه های رسمی ازدواج و طلاق مراجعه می نمایند.
  4. در مرحله بعد بایستی دادگاه قطعیت صدور گواهی عدم سازش را در دفترخانه مربوطه اعلام کند.
  5. حال پس از انجام تمامی مراحل فوق و نیز قطعی شدن گواهی عدم امکان سازش، زوجین به مدت زمان ۳ ماه فرصت دارند تا با تقدیم گواهی عدم امکان سازش به دفترخانه مربوطه، درخواست جاری شدن صیغه طلاق داشته باشند.
  6. و در نهایت در آخرین مرحله، صیغه طلاق توسط سر دفتر میان زوجین جاری می شود. لازم به ذکر است که در صورت عدم تحویل به موقع گواهی عدم سازش در مدت زمان سه ماهه، اعتبار گواهی ساقط می شود.

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی

به منظور ارائه درخواست طلاق توافقی، لازم است یک سری از مدارک زوجین توسط آن ها و یا وکیل قانونی به همراه دادخواست طلاق به مراجع مربوطه تحویل داده شود. این مدارک عبارتند از:

  • اصل عقدنامه زوجین و یا یک کپی از تمامی صفحات آن
  • اصل شناسنامه زوجین
  • اصل کارت ملی و کپی آن برای زوج و زوجه
  • ارائه وکالت نامه محضری طلاق
  • توافق نامه ای که در آن تکلیف تمامی موارد مربوط به مهریه، فرزندان و … مشخص شده باشد.
  • مدارک مشخص کننده عدم بارداری زوجه از پزشکی قانونی
  • گواهی بکارت زوجه برای طلاق در زمان عقد از مراکز پزشکی قانونی
  • نظر مشاور خانواده که زوجین به آن مراجعه کرده اند و جلسات مشاوره را نزد او گذرانده اند.

 

برای آشنایی کامل با طلاق توافقی میتوانید مقاله جامع سایت تهران طلاق را مطالعه نمایید:

https://tehran-talagh.com/consensual-divorce/

شرایط طلاق توافقی برای زن باردار

حضانت فرزند معمولا یکی از موارد اختلاف بین زوجینی است که قصد طلاق دارند اما در صورتیکه طرفین درخواست  طلاق توافقی داشته باشند به احتمال زیاد درباره تمامی مسائل به توافق رسیده اند و در این میان نیز دادگاه موظف به اجرای موارد توافق شده خواهد بود. در شرایطی که زوجین درخواست طلاق توافقی دارند اما بر سر مسئله حضانت به توافق نرسیده باشند، دادگاه بر اساس قوانین و احکام موجود اقدام به تصمیم گیری خواهد کرد.

قانون حکم می کند که برای حضانت فرزند تا قبل از ۷ سالگی، مادر در اولویت خواهد بود و می تواند حضانت فرزند را بر عهده بگیرد اما پس از ۷ سالگی این اولویت به پدر ارجاع داده می شود. در حالتی که در سن هفت سالگی به بعد کودک، باز هم اختلافاتی میان زوجین در شرایط خاص وجود داشته باشد، دادگاه صلاحیت تعیین تکلیف حضانت کودک را خواهد داشت.

مهریه در طلاق توافقی

برخی ها اینگونه تصور می کنند که به در طلاق توافقی، تمامی مهریه زن به مرد بخشیده می شود اما این تصور کاملا اشتباه است و واقعیت چیز دیگریست. در واقع در طلاق توافقی نحوه دریافت مهریه و یا بخشیدن آن به مرد بر اساس توافق زوجین صورت می گیرد؛ به این معنا که زوجه می تواند مهریه خود را ببخشد، تمام و کمال آن را دریافت کند، بخشی از آن را دریافت کند، تمام مهریه را نقدا دریافت کند و یا قسط بندی انجام گیرد. تمامی این موارد بر اساس توافق زوجین صورت می گیرد و هیچ اجباری در ببخشش و یا دریافت مهریه توسط زوجه وجود ندارد.

شرایط طلاق توافقی در دوران نامزدی

در قانون مدنی دوران نامزدی به دورانی اطلاق می شود که هنوز عقد نکاحی بیت زوجین جاری نشده است؛ در واقع بر اساس تعریف قانون مدنی، زوجینی که قرار ازدواج بسته اند اما هنوز عقد دائم انجام نداده اند، نامزد خوانده شده و در این حالت می توانند بدون هیچگونه منعی از ازدواج با هم کناره گیری کنند. بر اساس این قانون هیچ رسمیتی بین زوجین در دوران نامزدی وجود ندارد و اگر بخواهند در این دوران از همدیگر جدا شوند، از نظر قانونی منعی برای آن ها وجود ندارد و در مجموع این نوع جدایی، در دایره طلاق توافقی گنجانده نمی شود. لازم به ذکر است که مهریه، نفقه و …هیچ مسئله دیگری در طلاق در دوران نامزدی، یعنی پیش از عقد رسمی، مطرح نخواهد شد.

و در پایان

طلاق توافقی یکی از انواع طلاق است که در آن زوجین بر سر تمامی مسائل با یکدیگر به توافق می رسند و در صورتیکه در موردی به توافق نرسیده باشند، دادگاه می تواند بر اساس احکام موجود نسبت به مورد مشخص تصمیم گیری کند. طلاق توافقی یک پروسه نه چندان طولانی مدت دارد که در این مسیر وکلای مجموعه تهران وکیل که تسلط کافی بر تمامی مسائل حقوقی دارند، شما را از صفر تا صد پشتیبانی می کنند. جالب است بدانید که با حضور این وکلا دیگر حتی نیازی به مراجعه حضوری در دادگاه ندارید بلکه وکلای گروه تهران وکیل به نیابت از شما در دادگاه حاضر شده و اقدامات قانونی را برای رسیدن به نتیجه مطلوب انجام می دهد.

 

مرجع : گروه وکلای دیوان