اگر فردی را در بین نزدیکان خود دارید که به بیماری سرطان مبتلاست، احتمالاً در روزهای اول بیماری وی مشاهده می کنید که اشتهای خود را نسبت به غذاها کاملاً از دست داده و حتی دچار مشکلات گوارشی متعددی شده است.
افرادی که این بیماری خطرناک را دارند، معمولاً بی اشتهایی خود را به شکل های زیر بروز می دهند:
- کاهش علاقه به غذای مورد علاقه خود
- کاهش حس لذت خوردن غذا
- برخورد با سیری اولیه به صورت زود هنگام
- و …
متأسفانه سبک زندگی ما انسان ها در دنیای جدید که سرشار از استرس و نگرانی است، بروز بیماری های مختلف جسمی و روحی مثل سرطان ریه، سرطان پوست و … را تضمین کرده است!
امروز می خواهیم در مورد تغذیه مناسب برای بیماران سرطان ریه صحبت کنیم! بیماری که سالانه باعث مرگ بیش از میلیون ها انسان می شود. اگر دچار این بیماری خطرناک هستید، می توانید با پیروی از دستورالعمل های غذایی که برای شما آماده کرده ایم، این دوران بیماری را به شکل بهتری بگذرانید.
تأثیر تغذیه روی سرطان ریه چیست؟
همان طور که احتمالاً می دانید برای همه انسان ها به خصوص بیماران ریوی، تأمین نیازهای غذایی روزانه بدن، عامل بسیار مهمی در پیشگیری از بروز علائم خطرناک بیماری و زنده ماندن خود فرد دارد.
بسیاری از افرادی که به سرطان ریه مبتلا می شوند در ابتدای پیشرفت بیماری دچار اختلالات گوارشی شدید، بی اشتهایی، حالت تهوع و استفراغ می شوند. هر فردی که دارای این نوع بیماری بوده و قصد دارد که از رشد بیشتر بافت های توموری و تولید عروق خونی جلوگیری کند، بهتر است که مصرف غذاهایی مثل آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها را در برنامه غذایی خود قرار دهد.
غذاها و دستورالعمل هایی که در ادامه به شما معرفی خواهیم کرد، می توانند در جهت پیشگیری و درمان سرطان ریه به شما کمک کنند.
میل کردن یک وعده غذایی پر انرژی برای صبحانه!
یکی از انواع ویتامین B که می تواند بدن را در برابر بسیاری از بیماری ها مثل سرطان های روده، راست روده و سینه حفظ کند، فولات است. این ویتامین ارزشمند به وفور در وعده های صبحانه ما ایرانی ها یافت می شود به شرطی که یک وعده صبحانه کامل را میل کنیم!
ما معمولاً در صبحانه خود از محصولات غلات غنی شده، گندم کامل، آب پرتقال، توت فرنگی و موارد این چنینی استفاده می کنیم که به عنوان منبع سرشار فولات شناخته می شوند.
مصرف فست فود را برای مدت طولانی فراموش کنید
هیچ انسانی با یک بار خوردن پیتزا، هات داگ یا ساندویچ، دچار آسیب های شدید و بیماری های جسمی نمی شود؛ اما احتمال بروز سرطان های مختلف در بدن شما افزایش پیدا می کند.
به صورت کلی کسی که در حال درمان است یا می خواهد از بروز سرطان در بدن خود جلوگیری کند، بهتر است که اصلاً به فکر استفاده از فست فودها نباشد.
سیب، میوه بهشتی پیشگیرانه و درمانگر
بر اساس تحقیقاتی که محققین بسیاری در سراسر جهان روی خواص سیب انجام داده اند، بهبود سرطان و پیشگیری از این بیماری خطرناک و پر هزینه با کمک سیب، به وضوح برای همگان اثبات شده است. سیب برای یک بیمار سرطانی جزو بهترین میان وعده های است که می تواند میل کند.
یکی از دلایل اصلی برای تشویق افراد به خوردن سیب، مصرف این میوه با پوست آن است. دلیل این امر وجود اسید اورسولیک در پوست سیب است.
مصرف سبزیجات را تا بیشترین حد ممکن، افزایش دهید!
همه غذاهایی که آنتی اکسیدان بالایی دارند، می تواند به عنوان درمانگر و پیشگیری کننده از سرطان شناخته شوند! در میان سبزیجات و میوه ها، آن هایی که دارای رنگ روشنی هستند، مقدار بسیار زیادی ویتامین A و C دارند که به عنوان بهترین مواد ضد سرطانی در میان دانشمندان شناخته می شوند.
البته این تمام خاصیت میوه ها و سبزی ها با رنگی روشن نیست! این مواد ارزشمند دارای آنتی اکسیدان زیادی هم هستند که به فرد دارای سرطان در فرایند درمان کمک زیادی می کند.
اگر به دخانیات اعتیاد دارید، مغزهای خوراکی را فراموش نکنید!
همه ما آجیل ها را دوست داریم! آجیل هایی که از نوع مغز خوراکی هستند مثل بادام، گردو، فندق و … می توانند برای تمام افرادی که در خطر ابتلا به بیماری ریوی هستند یا افرادی که به بیماری سرطان ریه مبتلا هستند، کمک کند که احتمال بروز بیماری و علائم آن تا حد زیادی کاهش پیدا کند.
در واقع اثبات شده که حتی افراد سیگاری و کسانی که علاقه زیادی به مصرف قلیان دارند، می توانند با مصرف مغزهای خوراکی خطر ابتلا به سرطان ریه را به مقدار قابل توجهی کاهش دهند.
ماهی، کاهش خطر ابتلا و بهبود بیماری سرطان ریه
همه ما در مورد خاصیت های جادویی ماهی ها شنیده ایم! در واقع ماهی ها برخلاف سایر گوشت حیوانات که می توانند به دلیل وجود چربی اشباع شده، خطر بیماری های مختلف مثل سرطان را افزایش دهند، نه تنها برای یک انسان مضر نیستند، بلکه می توانند حتی خطر ابتلا به بیماری و علائم آن را کاهش دهند.
هویج، ماده غذایی ضد سرطان ریه!
هویج به دلیل داشتن ماده ای غذایی به نام chlorogenic به عنوان یک ماده غذایی ضد سرطان ریه معروف شده است. شاید می پرسید دلیل این نام گذاری برای هویج چیست؟ در واقع chlorogenic از طریق جلوگیری از ایجاد رگ های خونی جدید در بافت توموری، به عنوان یک ماده ضد سرطان شناخته شده است.
در مورد بیماری هایی که با آن ها دست و پنجه نرم می کنید، اطلاعات بروز کسب کنید!
همه ما با مراجعه به یک پزشک بعد از یک ویزیت ساده در مورد این که آیا به یک بیماری مبتلا هستیم یا نه، اطلاعاتی کسب می کنیم؛ اما آیا پزشک می تواند در این مدت زمان کوتاه به ما راهکارهای مناسبی برای غلبه بر بیماری بدهد؟ آیا دکتر می تواند در این مدت زمان کوتاه به بیمار خود در مورد بایدها و نبایدهای بیماری، اطلاعات لازم را بدهد!
دکتر برنا فرازمند بر این اعتقاد است که حلقه گمشده در صنعت پزشکی ایران برای بیماران، آموزش است. ایشان با همین هدف اقدام به راه اندازی یک سایت با اطلاعات بسیار مفید کرده اند که می تواند برای تمامی افرادی که به سلامتی خود اهمیت می دهند، منبع بسیار مفیدی باشد.
با مراجعه به این سایت و مطالعه مقالات جالب آن در مورد انواع بیماری ها اطلاعات مفیدی در این حوزه کسب کنید. نظر شما در مورد تغذیه مناسب بیماران مبتلا به سرطان ریه چیست؟ شما چه غذاهایی را پیشنهاد می کنید؟ نظرات خود در این رابطه با ما به اشتراک بگذارید.