به نقل از مجله مراقبت از پوست و مو دکترتو آکنه به علت مسدود شدن فولیکولهای مو ایجاد میشود. چربی، آلودگی و سلولهای مرده روی سطح پوست، منافذ پوست را مسدود میکنند و منجر به ظهور جوش یا عفونتهای موضعی میشوند. درمان جوش، روی ازبینبردن باکتریها و خشککردن چربیهای اضافی که منجر به بروز آکنه میشوند، تمرکز دارد. درمانهای مختلف آکنه شامل تغییر در سبک زندگی، مصرف داروهای موضعی، داروهای خوراکی و تکنیکهای درمانی هستند. تجویز نوع روش درمانی بر اساس شرایط فردی هر شخصی متفاوت است.
جوش صورت یکی از دغدغههای بسیاری از افرادی است که به زیبایی چهرهی خود اهمیت میدهند. بدون شک داشتن جوشهای قرمز، چرکی، سرسیاه، سرسفید و انواع دیگر به اشکال متفاوت میتوانند شما را آزار دهند. مخصوصا اگر این جوشها در مواقعی بر روی پوست شما ظاهر شوند که آراستگی و زیبایی چهره برای شما اهمیت بیشتری داشته باشد. در چنین مواردی اولین راهکاری که به ذهن افراد به خصوص خانمها میرسد، آرایش کردن و پوشاندن این جوشهاست.
خبر خوشی که برای شما داریم این است که تنها راه چاره پوشاندن و پنهان کردن این جوشها نیست. بلکه میتوان با چند راهکار و تکنیک فوقالعاده از زشتی این جوشها کم کرد و آنها را بهبود بخشید. اگر شما هم یکی از آن دسته افرادی هستید که نگران برطرف کردن و از بین بردن جوشهای خود هستید و برای اینکار فرصت مراجعه به دکتر پوست را ندارید، این مطلب را تا انتها بخوانید. البته به یاد داشتهباشید که درستترین برخورد با هر نوع تظاهر پوستی، مراجعه به متخصص پوست و مو و زیبایی است.
جوش چیست و چرا جوش می زنیم؟
یکی از مسائل مهمی که در برطرف کردن جوشها وجود دارد، این است که بدانیم چرا جوش میزنیم؟ جوش زدن دلایل مختلفی دارد که در ادامه به آنها میپردازیم. دلایل جوش زدن پوست شامل موارد زیر هستند؛
- یکی از آنها آلوده بودن پوست است. هنگامی که پوست شما کثیف باشد و آن را شستشو ندهید، ممکن است که آلودگیها در منافذ پوست تجمع پیدا میکنند و ایجاد جوش و عفونت میکنند.
- یکی دیگر از دلایل بسته شدن منافذ پوست به علت قرارگیری موادی مانند مواد آرایشی و یا بهداشتی بر روی پوست برای مدت طولانی است.
- گاهی هم منافذ با چربی پوست و سلولهای مرده بسته میشوند. در هر یک از این موارد، احتمال جوش زدن بالا میرود.
- در مواقعی نیز بالانس هورمونی بدن به هم میخورد و در اثر به هم خوردن این تعادل، جوش میزنیم. چنین موردی را میتوان در زمان بلوغ مشاهده کرد.
- یکی دیگر از مواردی که ممکن است جوش زدن را باعث شود، استرس است.
راهکارهای از بین بردن جوش در خانه
یکی از نکات بسیار مهم که در زیبایی بسیار حائز اهمیت است، از بین بردن جای جوش های صرت است. هر کسی در خانه میتواند از موارد زیر کمک بگیرد و جوشهای ایجاد شده را از بین ببرد. برای از بین بردن جوشهای خود میتوانید از راهکارهای زیر کمک بگیرید.
1. بر روی جوشی که چرکی نشده است یخ بگذارید.
یکی از بهترین کارهایی که میتوان برای جلوگیری از چرکی شدن جوشی که جایش درد میکند، انجام داد، یخ گذاشتن بر روی جای جوش است.
2. ماسک های خانگی روی پوست خود بگذارید.
برخی از ماسکهایی که برای پوست استفاده میکنیم میتوانند تاثیر بسزایی بر روی جوشهای صورت بگذارند. در ادامه به معرفی برخی از این ماسکها میپردازیم. با ما همراه باشید.
ماسک عسل و دارچین
عسل و دارچین یکی از ماسکهای خانگی هستند که میتوان از آنها برای بهبود جای جوش و تسریع بهبودی خود جوشها استفاده کرد. این ماسکها را میتوان در خانه تهیه کرد و از آن به عنوان یک روش ارزان و سریع برای زیبایی چهره استفاده کرد. عسل مادهای است که برای پاکیزگی و ارتقاء بهداشت صورت کاربرد دارد. از طرف دیگر دارچین ساخت سلولها را تحریک میکند و بازسازی بافت را بهبود میبخشد.
یکی از مهمترین مواردی که میتوان آن را در این ماسک در نظر گرفت، از بین بردن جای جوش و محدود کردن سرعت رشد جوش است.
ماسک روغن درخت چای
روغن درخت چای میتواند در کاهش چربی صورت موثر باشد. اگر به یاد داشتهباشید یکی از مواردی که در ایجاد جوش و آکنه موثر بود، چربی پوست بود. هنگامی که چربی پوست در حد طبیعی و نرمال قرار بگیرد، میتوان مطمئن بود که تعداد جوشهای صورت کاهش پیدا میکنند.
ماسک روغن زیتون
روغن زیتون و آبلیمو میتوانند برای ضدعفونی کردن و از بین بردن التهاب پوست موثر باشند. همچنین روغن زیتون میتواند چربی پوست را در حدی طبیعی نگه دارد و این خود به کاهش تعداد جوشها کمک میکند. روغن زیتون همراه با زردچوبه هم استفاده میشود و میتواند برای پاکسازی پوست کاربرد داشتهباشد. اگر میخواهید که پوست خود را با مواد طبیعی پاکسازی کنید، میتوانید از مواد طبیعی مانند زردچوبه و روعن زیتون کمک بگیرید.
ماسک روغن جوجوبا
روغن جوجوبا میتواند یک پاک کنندهی فوقالعاده برای پوست باشد و در صورتیکه از این روغن برای پاک کردن آرایش از روی صورت خود استفاده کنید، میتوانید تاثیرات معجزه آسای آن را ببینید. اما نکتهی دیگری که در رابطه با جوجوبا اهمیت دارد، تاثیر خوب آن بر روی جای جوش و اسکار آن است. در صورتیکه از روغن جوجوبا بر روی جوشها و آکنههای خود و یا بر روی جای انها استفاده کنید میبینید که چقدر تاثیرات خوبی میگذارد.
3. از خمیردندان برای بهبودی جوش کمک بگیرید.
جالب است بدانید که خمیردندان در هیچ جای دنیا برای درمان جوش و آکنه کاربرد ندارد. در واقع خمیردندان به علت مواد مختلفی که در خود دارد میتواند آسیبهایی به پوست بزند و آن را بیش از اندازه خشک کند. زمانی که پوست بیش از اندازه خشک شود میتواند تحت تاثیر عوامل مختلف قرار بگیرد و تحریکپذیر شود. پوست تحریک پذیر به سادگی ملتهب میشود و میتواند آسیب ببیند. اما جوشهای چرب را میتوان با استفاده از خمیردندان بهبود بخشید.
4. آبلیمو بر روی جوش قرار دهید.
اگر میخواهید در کوتاهترین زمان ممکن، پوستی که در حال جوش زدن است را تحت کنترل قرار دهید، میتوانید مقداری آبلیمو بر روی جوش بمالید. این ماده معجره میکند و تا حد امکان از چرکی شدن جوش جلوگیری میکند. آبلیمو همراه با عسل میتواند انتخاب خوبی برای پوست باشد. همچنین آبلیمو را با روغن زیتون هم ترکیب میکنند و یک پاک کنندهی مناسب و فوقالعاده برای پوست میسازند.
5. مکمل زینک بخورید.
شاید نام مکمل زینک را زیاد شنیدهباشید. این مکمل تاثیرات خوبی بر روی پوست و مو دارد و میتواند برای بهبود اثر جوشها کاربرد داشته باشد. مصرف روزانهی این مکمل و یا مصرف مواد غذایی که حاوی زینک هستند میتواند تاثیر خوبی برای جوش داشتهباشد.
یکی دیگر از ویژگیهای خوبی که زینک دارد، این است که میتوان از پماد زینک اکساید برای بهبود جای جوشها و اسکار استفاده کرد.