چکیده : لیزر گوشه ناخن زمانی به کار میرود که گوشه ناخن در بافت نرم کنار ناخن فرو میرود و دردناک میشود. بهترین و مطمئن ترین روش جراحی ناخن است
مشکلات گوشه انگشت شست پا پیشگیری و درمان خانگی و جراحی لیزر گوشه ناخن
این عارضه ، مشکلی است که معمولاً در نوجوان بیشتر دیده میشود و همچنین به غیر از انگشت شست پا در هر انگشت دیگری ممکن است پیش بیاید.
معمولاً با کوتاه کردن بیش از حد ناخن شست پا یا انگشتان دیگر دست و پا مشکلاتی برای افراد پیش می آید. عده ای از افراد وقتی ناخن انگشت های خود را می گیرند ، بر اثر عادت دو طرف آن را به صورت هلالی و خمیده در می آورند. این عادت یکی از بدترین عادات است.
اگر شما به آن مبتلا هستید ، باید این عادت را ترک کنید. چرا که با گذشت زمان و بلند شدن ناخن ، این احتمال وجود دارد که گوشه ی ناخن شما از کناره ها در گوشت های اطراف صدف ناخن فرو روند. گاهی هم دیده می شود که افراد کفش نامناسب می پوشند و در ناحیه ی شست پا احساس ناراحتی می کنند. پوشیدن کفش نامناسب هم در به وجود آمدن این عارضه تأثیر دارد .
عوامل فرورفتن گوشه های انگشت شست پا
- انحنای بیش از حد شکل هلالی ناخن
- کوتاه کردن بیش از حد ناخن به شکلی که به بافت های اطراف ناخن آسیب برساند.
- فعالیت های جسمی دائمی که به انگشت شست پا صدمه وارد می کنند .
- در مواردی این عارضه مادر زادی است . یعنی زمانی که صدف ناخن نسبت به انگشت شست پا بسیار بزرگتر است و جای کافی برای رشد نداشته و داخل بافت های اطراف انگشت فرو می رود.
- پوشیدن کفش های تنگ و نامتناسب با شکل ظاهری پنجه ی پا ، مخصوصا در مورد افرادی که ساعات بیشتری در طول شبانه روز کفش به پا دارند .
راه کارهای پیشگیری از فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت شست پا
ناخن های خود را با دقت کوتاه کنید. آن ها را سوهان بکشید. یادآوری می کنیم افرادی که مبتلا به دیابت هستند باید در کوتاه کردن ناخن هایشان دقت بیشتری به خرج دهند . پاهای خود را همیشه خشک و تمیز نگه دارید. حتماً کفش های متناسب با سایز پای خود بپوشید.
کفش های تنگ به گوشه ی انگشت شست پای شما فشار می آورند و احتمال عارض شدن این حادثه را بالا می برند. کسانی که مستعد این عارضه هستند بهتر است بیشتر از صندل استفاده کنند تا پایشان کمتر در معرض فشار باشد. اگر شغلی دارید که ممکن است به پایتان ضربه وارد شود بهتر است از کفش هایی استفاده کنید که در قسمت پنجه ی آنها فلز به کار رفته باشد ، این کفش های ایمن پای شما را از آسیب های احتمالی محفوظ نگه می دارند.
راه های درمان ناخن های فرورفته در بافت های گوشتی
بلافاصله پس از تشخیص عارضه باید درمان را شروع کرد . افرادی که بیماری های زمینه ای مانند دیابت ، اعصاب ضعیف در ساق پا یا کف پا و ضعف در گردش خون در ساق پا یا کف پا و ….. دارند ، به هیچ وجه نباید به درمان های خانگی اکتفا کنند. این دسته افراد حتماً باید تحت نظر پزشک درمان شوند .
معرفی روش های درمان خانگی
- سه یا چهار بار در طول شبانه روز پاهای خود را در تشت آب گرم و بتادین قرار دهید.
- به غیر زمانی که پایتان در تشت آب گرم است در بقیه ی اوقات باید پاها ی شما خشک باشند .
- بهتر است تا زمانی که کاملاً درمان انجام نشده است ، صندل بپوشید.
- پس از آن که پاهای خود را از محلول آب ولرم و بتادین خارج کردید ، آنها را خوب خشک کنید . اکنون از یک تکه پارچه ی سفید کتان استفاده کنید. مقدار کمی پماد تتراسیکلین به پارچه بمالید و آن را روی بخش های ملتهب قرار دهید.
- سعی کنید بعد از بر طرف شدن عفونت ها مقداری پنبه یا پارچه ی تمیز زیر ناخن خود بگذارید تا ناخن شما بالا بماند و پس از رشد مجدد ، از گوشه ها وارد بافت گوشتی اطراف صدف ناخن نشود .
- در صورت درد شدید از استامینوفن یا بروفن استفاده کنید.
روش درمانی عارضه ی گوشه ی ناخن با لیزر گوشه ناخن
در بعضی از افراد ورود ناخن به بافت های گوشتی اطراف در انگشتان منجر به بروز عفونت یا ترشحات چرکی در انگشتان می شود .
در صورت عفونی شدن بافت های اطراف ناخن ها و دیر اقدام کردن فرد مبتلا ، عفونت حاد و پخش می شود و شرایط سختی برای فرد ایجاد می کند .
همچنین بعضی از افراد دچار بیماری های زمینه ای مانند دیابت ، اعصاب ضعیف در ساق پا یا کف پا و ضعف در گردش خون در ساق پا یا کف پا و ….. هستند . همچنین افرادی که مبتلا به ایدز هستند بیشتر در معرض این عارضه قرار می گیرند . این افراد به هیچ وجه نباید به درمان های خانگی اکتفا کنند و حتماً باید تحت نظر پزشک درمان شوند . آن ها بلافاصله پس از تشخیص عارضه باید درمان را شروع کنند و نباید در پیش برد روند درمانی تعلل کنند .
اگر عفونت شدید شود ، استخوان را تهدید می کند . جدی نگرفتن این عارضه از سمت افراد با مشکلات زمینه ای و پخش شدن عفونت در یدن ، ممکن است حتی به قطع عضو عفونی بینجامد . در واقع این اتفاق در افراد با بیماریهای زمینه ای بر اثر عدم درمان به موقع فرورفتگی ناخن در بافت های گوشتی اطراف ناخن به وجود می آید. چرا که پخش شدن عفونت در کل بدن منجر به مرگ فرد می شود .
اکنون به بررسی روش های پزشکی برای درمان این عارضه می پردازیم.
- مصرف آنتی بیوتیک
- کشیدن ناخن شست پا
- درمان با کمک لیزرتراپی
1- مصرف آنتی بیوتیک
در موارد خفیف تر این عارضه استفاده از آنتی بیوتیک ها در درمان آن موثر هستند. معمولاً پزشکان سفالکسین را تجویز می کنند . با این کار باکتری های هوازی و بی هوازی که در ایجاد عفونت نقش دارند کنترل می شوند و کاهش می یابند.
2- کشیدن ناخن شست پا
این روش یک روش سریع و آسان برای بهبود بخش های آسیب دیده است و شامل برداشتن همه یا بخشی از ناخن پا در بخش های دردناک و عفونی می شود. با این کار بخشی از بستر صدف ناخن از بین می رود تا از رشد مجدد ناخواسته و دردناک ناخن جلوگیری شود .
پس از برداشتن صدف ناخن ، پوششی از یک ماده ی شیمیایی بر بستر ناخن جایگزین می شود . بیمار تا ۴۸ ساعت باید دست یا پایش را بالاتر از سطح قلب نگه دارد . معمولاً پس از جراحی و برطرف شدن اثر مواد بی حسی ، درد شدید ، خونریزی یا ترشح مایعی از اطراف زخم و حتی تورم باعث بروز مشکلاتی برای فرد می شود که به مرور زمان کاهش می یابند.
مزایای استفاده از روش درمانی جراحی با کشیدن ناخن
- جراحی با سرعت بالا انجام می شود و اصولاً ۴۵ تا ۶۰ دقیقه زمان نیاز دارد .
- ظاهر ناخن پس از بهبودی کاملاً عادی و طبیعی جلوه می کند .
- معمولاً عارضه به صورت کلی رفع می شود.
- زمان بهبودی پس از جراحی کوتاه است.
- این جراحی در ۹۸ درصد موارد با موفقیت همراه بوده است.
2- درمان با کمک لیزرتراپی ( لیزر گوشه ناخن)
عفونت گوشه ی ناخن با نام پارونیشیا شناخته می شود.
این عارضه به عفونت هایی اتلاق می شود که در آن بافت های گوشتی اطراف ناخن دچار عفونت شدید و دردناک می شوند . لیزر تراپی یکی از بهترین شیوه های درمان این عارضه است. عفونت یا چرک در گوشه های اطراف ناخن آبسه می کند و برای فرد مبتلا با درد و فشار همراه است .
لیزرتراپی روش موثر و مناسبی برای درمان عفونتهای گوشه ی ناخن به حساب می آید.
روش درمانی لیزرتراپی برای درمان عارضه ی گوشه ی ناخن چگونه انجام می شود .
در این روش نوین پزشکی ، اشعه ی لیزر به محل آسیب دیده تابیده می شود و در بافت های گوشتی عفونی شده نفوذ میکند. قارچ های موجود در این نواحی بدون آسیب دیدن بافت های اطراف با تابش نور لیزر از بین می روند.
در این روش برخلاف داروهای موضعی که تنها از شدت عفونت های قارچی می کاهند ، شاهد تأثیرات بهتر و مفیدتری بر روی بافت های گوشتی اطراف ناخن هستیم . جراحی ناخن قسمت های گوشتی اطراف ناخن را قوی تر و محکم تر می کند تا کمتر در معرض فشار ناخن ، آسیب ببینند. در حقیقت در این روش فرایند بازسازی سلول های اطراف ناخن فعال می شود. بنابراین این قسمت ها را در برابر آسیب مقاوم تر می کند.
اثرات مفید این شیوه ی درمانی با گذشت زمان پس از جراحی هویدا می شود. پس از انجام لیزر گوشه ناخن بخش های آسیب دیده اطراف ناخن کاملاً التیام و بهبود یافته و بازسازی می شوند .
مزایای استفاده از روش درمانی جراحی ناخن(لیزر) برای درمان عارضه ی گوشه ی ناخن
- در این روش نوین پزشکی سرعت و دقت پزشک بالاتر است.
- لیزرتراپی یک روش جایگزین برای درمان های طولانی مدت در شیوه ی قدیمی درمان این عارضه است.
- مقاوم شدن بافت های گوشتی اطراف ناخن پس از پایان دوره ی نقاهت در لیزرتراپی
- بازسازی و تقویت صدف ناخن پس از پایان طول درمان
- روش لیزرتراپی در ۹۵ درصد موارد با موفقیت همراه بوده است.
در این مقاله سعی کردیم تا اطلاعات مفیدی در مورد مشکلات گوشه انگشت شست پا ، راه های پیشگیری و درمان خانگی و جراحی را به شما بدهیم.