چای سبز، چای سیاه و حتی چای سفید هرکدام به نحوی دارای خواص پیشگیری از سرطان هستند.
بر اساس یک تحقیق در سال ۲۰۱۵، چای سیاه توانایی القای آپوپتوز (مرگ سلولی) در سلولهای سرطانی در روده بزرگ انسان را دارد.
دلایلی وجود دارد که نشان میدهد چرا چای سیاه یکی از محبوبترین نوشیدنیهای جهان است و بعد از آب در رتبه دوم قرار دارد. نوشیدن یک فنجان چای سیاه صرف نظر از اینکه آرامشبخش است، فواید بسیاری هم برای سلامتی دارد. فلاونوئیدهای موجود در چای سیاه به پیشگیری از بسیاری از بیماریها مانند سکته مغزی و ناراحتیهای قلبی کمک میکنند.
چای سیاه، سبز، اولانگ (چای سنتی چینی) و سفید همگی از گیاه Camellia sinensis به بار میآیند. چای با دمنوشهای گیاهی که از گیاهان خشک، ادویهجات، ترشیجات یا برگ گیاهان دیگر تهیه میشوند، متفاوت است؛ چرا که مزایای خارقالعادهای دارد که هرگز در دیگر نوشیدنیهای گیاهی یافت نخواهد شد.
۱. با التهاب و بیماری مبارزه میکند
۲. سلامت قلب و عروق را بهبود میبخشد، تیافلاوینها (نوعی فلاونوئید) دلیل رنگ سیاه و تیره چای هستند. یک مطالعه نشان داد که تافلاوینها میتوانند با کاهش میزان کلسترول جذبشده توسط دستگاه گوارش، به کاهش سطح کلسترول کمک کنند.
۳. انرژیبخش است، کافئین یک محرک است و اگر برای گذراندن یک روز به انرژی بیشتری نیاز دارید، مصرف کافئین برای شما مفید است. یک فنجان چای سیاه ۴۷ میلیگرم کافئین دارد. از آنجایی که این مقدار تقریباً نیمی از کافئین قهوه است، گزینه خوبی برای کسانی است که نمیخواهند کافئین بالایی دریافت کنند.
۴. اثرات ضد پیری دارد
۵. ضد سرطان است
۶. افسردگی را رفع میکند، تحقیقات اخیر ارتباطی را میان مصرف چای و خطر ابتلا به افسردگی نشان میدهند. گفته میشود کسانی که روزانه سه فنجان فنجان مینوشند به مراتب کمتر از اختلال افسردگی رنج میبرند.
۷. سلامت روان را ارتقا میدهد
۸. از سنگ کلیه جلوگیری میکند
۹. دیابت را مدیریت میکند
۱۰. کلسترول را کاهش میدهد