چکیده : آشنایی با انواع ویلچر و کاربرد هر ویلچر نسبت به آسیب توانیاب
ویلچر ها، نوعی صندلی چرخدار هستند که برای کسانی که در حرکت کردن دچار مشکل میباشند، مورد استفاده قرار میگیرند و خرید ویلچر امری بدیعی است. این صندلیهای کارآمد میتوانند به این دست افراد کمک کنند تا در زندگی روزمره خود دچار مشکل نشوند و به راحتی به کارهای خود بپردازند ..
انواع ویلچر
ویلچرها به طور کلی به دو دسته تقسیم میشوند: ویلچرهای برقی و غیربرقی یا همان دستی. حال بیایید با انواع ویلچر آشنا شویم:
ویلچرهای اسپرت یا ورزشی: درست همانطور که در سایر ورزشها، تجهیزات و مهارتهای خاصی مورد نیاز است، در ورزشهای مخصوص افراد معلول نیز تجهیزات خاصی مورد نیاز میباشد. رشته های ورزشی گسترده ای برای افراد معلول وجود دارد. با توجه به نوع ورزش و سطح بازی کاربر، صندلیهای چرخدار ورزشی مناسب فرد انتخاب میشود.
ویلچر اطفال
صندلیهای چرخدار کودکان به طور خاص برای اطفال طراحی شدهاند. آنها اغلب نسخه کوچکی از ویلچر بزرگسالان هستند.
ویلچر برانکاردی و سی پی
همانطور که از اسم این نوع ویلچر پیدا است، ویلچرهای برانکاردی قابلیت بازشو دارند و به یک برانکارد تبدیل میشوند. دستهها و پایههای ویلچر باز میشوند و فرد میتواند آن را به حالت دلخواه خود تنظیم کند. ویلچر های برانکاردی و سی پی به طوری طراحی شده اند که قابلیت تخت خواب شو دارند. این ویلچر ها دارای جاپایی های قابل تنظیم ارتفاع هستند تا کاربر بتواند پای خود را نسبت به زاویه ای که روی ویلچر مینشیند تنظیم کند. دسته های کنار این ویلچر ها متحرک هستند و زیر دستی ها برای ارتفاع محل قرارگیری دستها قابل تنظیم هستند. نشیمنگاه این ویلچر قابلیت جداسازی از روی ویلچر را داند تا در راحت تر بتوانید ویلچر را به حالت تاشو دربیاورید. در قسمت دسته های این ویلچر دو اهرم قرار گرفته شده است اهرم اول برای ترمز ویلچر است و اهرم دوم برای برانکارد شدن ویلچر است به طوری که با فشار دادن اهرم میتوانید قسمت پشتی ویلچر را به حالت تخت دربیاورید. این ویلچر ها دارای پشتی گردن هستند . در ویلچر های سی پی پشتی گردن هم به طوری طراحی شده است که نسبت به ابعاد گردن جمع شوند. و در کناره ویلچر دو کنترل کننده بدن وجود دارد و در قسمت وسط نشیمنگاه کنترل کننده پا وجود دارد. این ویلچر ها طوری طراحی شده است که بدن و سرو گردن ویلچر را برای افرادی که تعادل سر و گردن و بدن ندارند، کنترل کند.
ویلچر حمامی و توالت
این نوع ویلچرها، طوری طراحی شدهاند که فرد به راحتی بتواند حمام و توالت رفته و کارهای خود را به تنهایی انجام دهد. جنس ویلچرهای حمام و توالت از استیل ضدزنگ است و به راحتی میتوان با آنها از چهارچوبهای مورد استفاده برای حمام و سرویس بهداشتی عبور کرد.
ویلچر های حمامی به ویلچرهایی گفته میشود که برای استفاده در حمام ها، سرویس های بهداشتی طراحی شده است. این ویلچر ها اغلب ضد آب هستند و در برابر رطوبت مقاومت دارند به همین خاطر جنس کفی و پشتی ای ویلچر ها از چرم بوده. ویلچر های حمامی طوری طراحی شده اند تا با عرض کمی از درب های حمام و سرویس بهداشتی عبور کنند. برای راحتی در سوار و پیاده شدن از این ویلچر ها دسته های کناری آنها متحرک طراحی شده است. برای حفظ ایمنی این ویلچر ها کمربند ایمنی روی ویلچر و ترمز روی چرخ ها قرار گرفته شده است. همه ویلچر های حمامی دارای لگن تخلیه هستند که در قسمت زیر نشیمنگاه قرار گرفته شده است. این لگن های تخلیه قابلیت جداسازی از روی ویلچر را دارند. جاپایی این ویلچر ها از قابلیت جداسازی از ویلچر برخوردار است تا در حمام یا سرویس های بهداشتی کوچک با برداشتن جاپایی ها از روی ویلچر به راحتی آن را داخل حمام و سرویس بهداشتی جای داد.
ویلچر ارتوپدی
ویلچر های ارتوپدی دارای جاپایی های متحرک هستند که میتوان آنها را از روی ویلچر جدا کرد. ویلچر های ارتوپدی به صورتی طراحی شده اند که دسته های کناری ویلچر متحرک هستند و با بالا بردن دسته های کناری کاربر میتواند روی ویلچر خود بنشیند. در ویلچر های ارتوپدی دسته های کناری را میتوان به قسمت عقب ویلچر هدایت کرد. ویلچرهای تمام ارتوپدی طوری طراحی شده است که وسط چرخ های عقب دو پیم وجود دارد که با فشار دادن آن میتوان چرخ های عقب ویلچر را از روی ویلچر جداسازی کرد. جاپایی ویلچر های ارتوپدی از جنس فلز یا پلاستیک های نشکن میباشد.
بدنه ویلچرهای ارتوپدی در دو نوع فلزی و آلومینیومی تولید میشود. در ویلچر های ارتوپدی آلومینیومی روی دسته های آن دو عدد دسته ترمز وجود دارد. ویلچر های ارتوپدی در دو نوع تو پر و بادی تولید میشود. نشیمنگاه ویلچر ارتوپد در دو نوع چرم و برزنت تولید میشود. ویلچر های ارتوپدی با توجه به اینکه اجزای ویلچر از روی آنها جدا میشود و خود ویلچر و دسته های پشتی آن تا میشوند، بسیار مناسب برای گشت و گذار بوده. ویلچر های ارتوپدی انعطاف بیشتری دارند این ویلچرها برای افرادی که دارای ضایعه نخاعی هستند نیز کاربرد دارد.
ویلچر برقی
ویلچرهای برقی که به عنوان صندلی چرخدار برقی یا صندلی برقی نیز شناخته می شوند، برای افرادی طراحی شده اند که عملکرد حرکتی یا قدرت قلبی عروقی برای کار با ویلچر دستی ندارند. این شامل افراد دارای مشکلات حرکتی و سالمندانی است که در خانه های سالمندان، زندگی کمکی یا در خانه زندگی می کنند. بیشتر صندلی های برقی را می توان در داخل یا خارج از منزل استفاده کرد و با باتری کار می کنند. برخی از ویلچرهای برقی برای حمل و نقل به چند قسمت تا می شوند یا از هم جدا می شوند انواع اصلی ویلچر برقی چیست؟ سه نوع اصلی ویلچر برقی وجود دارد: مسافرتی، قابل حمل، اندازه کامل و سنگین، ویلچرهای برقی مسافرتی که به عنوان ویلچرهای برقی قابل حمل یا ویلچرهای برقی تاشو نیز شناخته می شوند، می توانند تا شوند یا به راحتی جدا شوند تا در صندوق عقب خودرو یا در محموله هواپیما قرار گیرند.
ویلچر ساده
به ویلچرهایی گفته میشود که برای استفاده عمومی و معمولی طراحی شده است. در واقع ویلچر ساده را میتوان به عنوان یک ویلچر کاربردی و کار راه انداز شناخت. ویلچر های ساده برای افراد سالمند، نوجوان، و اطفال و بزرگسال استفاده میشوند. این ویلچر ها برای بیماری خاصی طراحی نشده است و برای کسانی که توانایی حرکت کردن روی پاهای خود را ندارند کاربرد دارد. شما با کمک ویلچر های ساده میتوانید مسافت های زیادی را طی کنید. اگر چه نام این ویلچر ها را ساده است اما ویلچر های ساده دارای قابلیت های بخصوصی هستند. ویلچر های ساده جی تی اس تاشو هستند. روی صندلی ها دو دستگیره وجود دارد که با هدایت آن ها به سمت بالا میتوانید ویلچر را به حالت تاشو در بیاورید. تمام ویلچر های ساده جی تی اس دارای کمربند ایمنی هستند و این باعث میشود بدن کاربر کنترل شود. جای پای این ویلچر ها به صورت متحرک هست و در هنگام تاشو کردن ویلچر میتوان جاپایی را به داخل ویلچر برد تا فضای کمتری را اشغال کند.
خرید ویلچر
خرید یک ویلچر خوب و ارزان قیمت و با کیفیت نیاز به تحقیق زیادی دارد اما وقتی قصد خرید ویلچر دارید مطمئنا باید آن را از مراکز تخصصی این کار تهیه کنید، یعنی تولید کننده ویلچر که دقیقا نیاز مشتری رو بداند.
برچسب ها : ویلچر,خرید ویلچر,ویلچر ساده,ویلچر برقی