با پیشرفت های ایجاد شده در زمینه کاشت دندان، درمان آسانتر شده و میزان موفقیت درمانی به شکل مناسبی افزایش داده است. اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که نگرانی و ترس از کاشت ایمپلنت دارید، باید بدانید با روش های جدید در زمینه ایمپلنت، درمان در کمترین درد و ناراحتی انجام می گیرد.
کاشت ایمپلنت دندان روشی مناسب برای جبران بی دندانی است که با بهره گیری از روش های نوینی نظیر ایمپلنت پانچی و ایمپلنت دیجیتال یا بهره گیری از لیزر و … در این درمان، سرعت درمان و بهبودی افزایش یافته و امکان کاشت هدفمند دندان فراهم شده است.
ایمپلنت دیجیتال چیست؟
در روش کاشت ایمپلنت دیجیتال دندان، با بهره گیری از فناوری های دیجیتال، امکان کاشت دقیق و هدفمند دندان فراهم شده است. تصویر برداری های سه بعدی از دهان و دندان فرد تهیه شده و محل دقیق کاشت دندان مشخص می گردد، این در حالی است که در روش های قدیمی چنین شرایطی فراهم نیست.
کاشت دندان به روش دیجیتال، روشی نوین در دندانپزشکی به حساب آمده که تنها دندانپزشکی های معتبر از این روش درمانی بهره می گیرند. در روش دیجیتال در کمترین آسیب به سایر بافت ها انجام شده و به این دلیل در سرعت بهبودی و ترمیم بعد از عمل فوق العاده است.
در ایمپلنت دیجیتال دندانپزشک با استفاده از شبیه سازی سه بعدی رایانه ای برای بررسی وضعیت استخوان و عصب های بیمار، می تواند با حداقل برش بر روی لثه، درمان را آغاز کند و از آنجا که عمل جراحی ایمپلنت دیجیتال با ایجاد کوچکترین برش ممکن همراه است، درد به طور قابل توجهی در مقایسه با جراحی ایمپلنت معمولی کمتر است.
در Digital implant با استفاده از مدل سه بعدی، تکنسین برنامه های جراحی احتمالی را تجزیه و تحلیل می کند و هر یک را در یک سری از جراحی های ساختگی آزمایش می کند تا رویکرد جراحی بهینه را برای شما تعیین کند.
ایمپلنت پانچی چیست؟
در روش کاشت دندان به روش پانچ Punch ، برش لثه صورت نمی گیرد، در این روش درمانی، با استفاده از دستگاه خاص، پانچ لثه صورت می گیرد که این امر از تخریب سایر بافت ها جلوگیری به عمل می آورد. به روش کاشت ایمپلنت پانچی به دلیل کمترین خونریزی و دردی که دارد، ایمپلنت بدون جراحی و درد نیز گفته می شود.
برای بهره گیری از کاشت دندان به روش پانچ کردن لثه، باید فرد شرایط لازم را داشته باشد و همه ی افراد قابلیت بهره گیری از این روش درمانی را ندارند. تشخیص مناسب بودن روش پانچی برای بیماران بر عهده دندانپزشک است. بدون شک کسانی که از کمبود استخوان در فک رنج می برند، نظیر بیماران با پوکی استخوان، باید درمان پیوند استخوان را نیز انجام دهند و این نیازمند دسترسی مناسب به استخوان فک بیمار است و براحتی نمی توان از روش پانچ برای این دسته از افراد بهره گرفت.
ایمپلنت لیزری چیست؟
در روش کاشت دندان به صورت قدیمی، باید جراحی های وسیع دهانی صورت گیرد، برش بافت لثه، همراه با خونریزی و درد است. همچنین بعد از کاشت دندان، نیاز به بخیه زدن ناحیه است. به همین دلیل سرعت بهبودی بیمار در کاشت دندان به روش های قدیمی کم است.
با پیدایش لیزر و بهره گیری از آن برای درمان های دندانپزشکی، تحولی بزرگ ایجاد شده است. خصوصا درمان کاشت دندان که یک روش جراحی دهانی به حساب می آید. با استفاده از لیزر، به صورت کاملا هدفمند، برش لثه صورت می گیرد. از این رو حداقل برش صورت گرفته و خونریزی به حداقل ممکن می رسد.
کسانی که از روش لیزری برای کاشت دندان استفاده می کنند، سریعتر بهبود یافته و می توانند از ایمپلنت خود بهره گیرند. ایمپلنت لیزری گزینه خاص برای برخی از بیماران است، به عنوان مثال در بیماران دیابتی که قند کنترل شده دارند، با ایمپلنت لیزری بنا به تشخیص دندانپزشک می تواند کاشت دندان را انجام داد زیرا با لیزر کمترین جراحات را ایجاد نموده و سرعت بهبودی بالاتر است.
مراحل کاشت ایمپلنت چگونه است؟
درمان کاشت دندان، به صورت چند مرحله ای است. ابتدا فیکسچر که بخشی از ایمپلنت است، درون استخوان فک بیمار جایگذاری می گردد، سپس روکش تهیه شده برای آن نصب می گردد. مراحل کاشت دندان به شرح زیر می باشد:
- بررسی ها و مشاوره های قبل از عمل، برای کاشت دندان ابتدا باید شرایط بیمار مورد بررسی قرار گیرد. انجام تصویربرداری های دهان و دندان فرد قبل از درمان، شمای کلی از فرایند درمان را تعیین می کند. بهره گیری از تجهیزات دیجیتال تصویربرداری امکان تهیه تصاویر سه بعدی از دهان و دندان فرد را فراهم می نماید.
- مرحله کاشت فیکسچر، پس از انجام معاینات لازم، به روش جراحی یا استفاده از روش های نوین در این مورد، فیکسچر که بخشی از ایمپلنت دندانی است، درون استخوان فک بیمار جایگذاری می گردد. به مرور زمان بین فیکسچر و استخوان فک بیمار اتاصل برقرار می گردد.
- نصب روکش دندانی، پس از ایجاد اتصال مناسب بین فیکسچر و استخوان فک، روکش تهیه شده بر روی آن نصب می گردد. جنس روکش های دندانی و تهیه آن ها توسط دندانپزشک مشخص می گردد. فناوری های نوین نظیر کد کم در این زمینه می تواند در ساخت روکش های دندانی کمک فراوانی نماید.
ذکر این نکته لازم است که در برخی از بیماران باید شرایط خاص را نیز در نظر گرفت، به عنوان مثال برای بیمارانی که کمبود استخوان دارند، باید درمان پیوند استخوان صورت گیرد. تمامی شرایط درمانی را متخصص ایمپلنت تعیین می نماید.
پس از کاشت دندان نیز باید بیمار مراقبت های لازم و نکات تجویزی دندانپزشک را رعایت نماید، تا با درصد موفقیت بالا کاشت دندان انجام گیرد.
روش های نوین کاشت دندان، گزینه ای مناسب برای کاهش نگرانی ها
بسیاری از افراد هستند که درمان های دندانپزشکی از جمله کاشت دندان برای آن ها استرس زا بوده و نگرانی فراوانی از درمان دارند. آن ها باید بدانند که درمان کاشت دندان درد چندانی ندارد، زیرا با استفاده از بی حسی های موضعی به راحتی قابل انجام است، یا در مورد کسانی که با بیهوشی کاشت دندان انجام می دهند که اصلا دردی احساس نمی کنند.
کاشت دندان از روش هایی نظیر کشیدن دندان نیز می تواند کم درد تر باشد، البته باید از متخصص حرفه ای کاشت را انجام دهد. با این وجود روش های نوین می تواند کمک فراوانی برای درمان به این دسته از افراد نمایند. این روش ها درد و خونریزی را به حداقل ممکن رسانده و مراقبت های پس از درمان را نیز آسانتر می نمایند.
مراکز معتبر تنها اقدام به ارائه روش های نوین در زمینه کاشت دندان می نمایند. اگر قصد درمان با روش های نوین دارید، توجه نمایید که کدام مرکز درمانی این روش های درمانی را ارائه می دهد. برای موفقیت درمانی در کاشت دندان باید سعی نمایید بهترین و به روزترین مراکز را در این زمینه انتخاب نمایید.