۱. چای بابونه برای درمان خانگی رفلاکس معده
سعی کنید نیم ساعت تا یک ساعت قبل از خواب یک فنجان چای بابونه بنوشید. چای بابونه به دلیل خواص آرامبخش باعث خواب عمیق میشود. همچنین به بهبود التهاب و تعادل اسید معده برای حفظ سلامت روده کمک میکند
۳. برای درمان خانگی رفلاکس معده به پهلوی چپ بخوابید
خوابیدن به پشت میتواند اسید معده را تحریک کند. هنگامی که دراز کشیدهاید، اسفنکتر مری بسیار راحت باز میشود و اسید به سمت مری حرکت میکند. هنگامی که به پهلوی چپ میخوابید اسفنکتر مری را بالاتر از سطح اسید معده نگه میدارد. علاوه بر این خوابیدن روی شیب ملایم میتواند علائم رفلاکس اسید معده را بهبود بخشد.
۴. از مصرف برخی غذاها اجتناب کنید
غذاهای محرک میتوانند علائم رفلاکس اسید معده را افزایش دهند. مواد غذایی مانند گوجهفرنگی، غذاهای پرچرب و سرخ شده، الکل و کافئین، مرکبات، نعناع، سیر، پیاز و شکلات میتوانند معده را تحریک کنند. البته علائم ناشی از مصرف این مواد در هر فردی متفاوت است.
۵. جوش شیرین
PH جوش شیرین بیکربنات ۹.۰ است. مواد پایه مانند جوش شیرین یونهای هیدروژن موجود در مواد اسیدی را جذب میکنند. یک قاشق چایخوری جوش شیرین را با یک فنجان آب مخلوط کرده و سریع بنوشید. در واقع جوش شیرین از تشکیل اسید اضافی معده یا بالا آمدن آن در مری جلوگیری میکند. البته باید از مقدار کمی جوش شیرین استفاده کنید، زیرا میتواند اثر ملین (ضدیبوست) داشته باشد. در مدت ۲۴ ساعت بیشتر از سه قاشق چاییخوری جوش شیرین مصرف نکنید.
۶. نارون لغزنده
نارون لغزنده عصارهی درخت بومی آمریکای شمالی است و صدها سال است که به عنوان یک محصول دارویی مورد استفاده قرار میگیرد و بهبود رفلاکس اسید معده، سوزش سر دل و سایر مشکلات معده تنها چند مورد از کاربردهای آن است. نارون لغزنده به صورت پودری، کپسول و حتی قرص در دسترس است. یک کپسول ۵۰۰ میلیگرمی یا یک قاشق غذاخوری پوست پودر شده با آب یا چای را تا سه بار در روز به مدت حداکثر هشت هفته مصرف کنید. عسل یا شکر میتواند به خوش طعم شدن آن کمک کند.
۷. سرکهی سیب
نوشیدن سرکهی سیب خام در برخی موارد به بهبود رفلاکس اسید معده کمک میکند. این روش ممکن است فقط زمانی کار کند که معده به اندازهی کافی اسید تولید نکند که یکی از دلایل رایج این بیماری است. یک قاشق غذاخوری سرکهی سیب خام و فیلتر نشده را با یک فنجان آب مخلوط کنید. نوشیدن دو تا سه بار محلول سرکهی سیب و آب در طول روز یا قبل از غذا ممکن است به کاهش علائم رفلاکس معده کمک کند.
۸. آدامس برای درمان خانگی رفلاکس معده
جویدن آدامس میتواند به کاهش رفلاکس اسید معده کمک کند. آدامس جویدن به بدن میگوید بزاق بیشتری که یک پاک کننده طبیعی اسید در روده است تولید کند. بعد از صرف غذا یک آدامس را به مدت ۳۰ دقیقه بجوید. با جویدن آدامس غدد بزاقی فعال میشود و به آرام کردن اسید اضافی در معده کمک میکند. برای حفظ سلامت دندانها آدامسهای بدون قند را انتخاب کنید.
۹. آب آلوئهورا برای درمان خانگی اسید معده در گلو
مصرف چیزی تسکین دهنده میتواند درد معده را کاهش دهد و به ترمیم مری نیز کمک کند. قبل از غذا نصف فنجان آب آلوئهورا بنوشید تا گلو را تسکین داده و با کاهش التهاب معده را آرام کند. از آلوئهورا برای درمان زخمهای سطحی نیز استفاده میشود
۱۰. برای درمان خانگی اسید معده در گلو از ریشهی زنجبیل استفاده کنید
زنجبیل دارای خواص ضدالتهابی است و به جذب و هضم بهتر غذا کمک میکند. همهی این ویژگیها برای معده مفید است و رفلاکس اسید معده را کاهش میدهد. روزانه یک قاشق چایخوری ریشهی زنجبیل تازه و رنده شده را بخورید یا یک قسمت از ریشهی زنجبیل را در آب داغ له کنید و آن را به صورت چای دو تا سه بار در روز بنوشید.
۱۱. پوشیدن لباسهای راحت برای درمان اسید معده
لباسهای تنگ میتواند به معده فشار وارد کند، اسید را وارد مری کند و رفلاکس اسید معده را بدتر کند. از پوشیدن لباسهای تنگ خودداری کنید. لباسهای گشاد یا کشدار میتواند از تحریک سوزش سر دل و اسید معده جلوگیری کند. همچنین کمربند لباس خود را محکم نبندید. لباس راحت و مناسب میتواند عمل هضم و حرکت غذا را از طریق دستگاه گوارش آسان کند.
۱۲. صاف نشستن
در بسیاری از افراد با بهبود وضعیت بدن رفلاکس اسید معده تسکین مییابد. تحقیقات نشان میدهد که خم شدن بعد از غذا باعث کاهش سرعت انتقال غذا میشود. وضعیت نامناسب بدن نیز به شکم فشار وارد میکند و اسید معده را به سمت بالا هدایت میکند. برای یک وضعیت مناسب ستون فقرات، شانههای خود را به سمت پایین و عقب قرار دهید. سر خود را به عقب بکشید و عضلات مرکزی را درگیر کنید. از یک بالش کمر برای صاف نشستن استفاده کنید و هر ۳۰ تا ۶۰ دقیقه موقعیت خود را تغییر دهید.
۱۳. آرامش و کاهش استرس
محققان بر این باورند که تنفس عمیق در حین تمرین ریلکسیشن باعث افزایش فشار روی دیافراگم و اسفنکتر تحتانی مری میشود که در نهایت علائم رفلاکس اسید معده را کاهش میدهد.
۱۴. عدم مصرف سیگار
احتمال رفلاکس اسید معده در افراد سیگاری بیشتر از افراد غیرسیگاری است. بزاق حاوی بیکربنات است که اسید معده را خنثی میکند و در افراد سیگاری این ماده کمتر تولید میشود. علاوه بر این تنباکو عضلات اسفنکتر تحتانی مری را ضعیف میکند و به اسید اجازه میدهد وارد مری شود. نیکوتین همچنین تولید اسید معده را افزایش میدهد، باعث حرکت نمکهای صفراوی به معده میشود و رفلاکس اسید معده را تشدید میکند. تحقیقات نشان میدهد که ترک سیگار میتواند به طور قابل توجهی علائم رفلاکس معده را برای حداقل یک سال پس از ترک بهبود بخشد.
۱۵. کاهش وزن
افرادی که اضافه وزن دارند از نظر آماری رفلاکس اسید معده را بیشتر تجربه میکند. برخی تحقیقات نشان میدهد که افزایش وزن ممکن است باعث ایجاد تغییراتی در محل اتصال معده به مری شود که میتواند باعث برگشت اسید معده شود. چربی احشایی همچنین میتواند مواد شیمیایی آزاد کند و عملکرد طبیعی گوارش را دچار اختلال کند. اقداماتی مانند کاهش کالری و افزایش فعالیت بدنی میتواند علائم رفلاکس معده را در بسیاری از افراد برطرف کند. حتی کاهش وزن اندک نیز میتواند به کاهش دورههای رفلاکس معده کمک کند.
رفلاکس اسید معده باعث سوزش سر دل میشود و احساس سوزش زمانی اتفاق میافتد که مقداری از اسید معده به سمت مری برود. روشهای خانگی مانند استفاده از چای بابونه و شیرین بیان، جویدن آدامس و آب آلوئهورا باعث بهبود رفلاکس معده میشود. در صورت مشکلات حاد معده حتما به پزشک مراجعه کنید.