تحقیقات جدید در مورد ترکیبات پیاز نشان داده است که می‌تواند جلوگیری از تکثیر سلول‌های سرطانی را ارائه دهد. محققان توصیه کرده‌اند که این ترکیبات، به ویژه برای زنان، می‌تواند موثر باشد و در پیشگیری از بروز سرطان تخمدان تاثیرگذار باشد. پیاز، علاوه بر اینکه دارای کم‌کالری است، حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های غنی است. تحقیقات پیشین نشان داده بود که پیاز خواص سلامتی زیادی دارد، و حالا به نظر می‌رسد که می‌تواند در جلوگیری از گسترش سلول‌های سرطانی در تخمدان نیز نقش داشته باشد.

پژوهش‌گران دانشگاه «کوماموتو» ژاپن به‌تازگی موفق به کشف ترکیباتی در پیاز شده‌اند که مانع از تکثیر و پیشرفت سلول‌های سرطان تخمدان می‌شود. سرطان تخمدان اپیتلیال از شایع‌ترین انواع سرطان تخمدان به شمار می‌رود و ۴۰ درصد از مبتلایان به آن فقط تا ۵ سال امید به زندگی دارند. از این رو درمان‌های موثر برای این بیماری باید در دستور کار قرار گیرد تا بتوان امید به زندگی را در این بیماران افزایش داد. همچنین در ۸۰ درصد مبتلایان، بعد از اولین دوره شیمی درمانی، بیماری عود می‌کند.

دانشمندان به تازگی ترکیبی را موسوم به «پیاز A» یا ONA در پیاز کشف کرده‌اند که مانع از تکثیر و پیشرفت سلول‌های سرطانی تخمدان می‌شود. بررسی‌ها نشان داد که بعد از تزریق ترکیب ONA به مبتلایان سرطان تخمدان اپیتلیال، رشد سلول‌های سرطانی کاهش یافت. در واقع، این ترکیبات موجود در پیاز فعالیت تومور‌های سلول‌های سرطانی را متوقف می‌کنند.

محققان دریافتند که از این ترکیبات می‌توان در تولید دارو‌هایی با خاصیت ضد توانایی تکثیر تومور‌های سرطانی استفاده کرد. آن‌ها این ترکیب موثر را در قالب داروی خوراکی به موش‌ها دادند. نتایج به دست آمده حاکی از آن بود که بعد از دوره درمانی، علاوه بر اینکه طول عمر موش‌های مبتلا افزایش پیدا کرد، پیشرفت تومور‌های سرطانی نیز تا حد قابل ملاحظه‌ای کاهش یافت.

این درمان آزمایشی روی حیوانات عوارض جانبی نیز به دنبال نداشته و محققان امیدوارند که با آزمایش‌ها و بررسی‌های بیشتر بتوانند در آینده‌ای نزدیک این روش موثر درمانی را روی بیماران انسانی مبتلا به سرطان تخمدان مورد استفاده قرار دهند.