بر اساس یافتههای یک تحقیق، مصرف محصولات لبنی تخمیرشده، به ویژه ماست، ممکن است تأثیر مثبتی در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ داشته باشد. طبق بیانیه اخیر سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، تولیدکنندگان مواد غذایی میتوانند اعلام کنند که “مصرف منظم ماست باعث کاهش خطر دیابت نوع ۲ میشود.” حدود پنج سال پس از درخواست ثبت شده، در تاریخ یکم مارس، FDA تأیید کرد که در صورت ارائه هشدارهای لازم و با ارائه پیامی که به ارتباط میان مصرف ماست و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ اشاره دارد، مخالفت نخواهد کرد. این سازمان بیان کرد که در پیام موجه به مصرفکنندگان، باید به ویژه ذکر شود که شواهد محدودی وجود دارد و میزان مصرف مؤثر برای کاهش خطر دیابت نوع ۲، مصرف دو فنجان یا سه وعده ماست در هر هفته است.
در درخواست دانون به مشخصات مواد مغذی، پروتئینها، ویتامینها و سدیم کم موجود در ماست و پژوهشهایی اشاره شده است که ارتباط بین مصرف منظم ماست و کاهش خطر دیابت را نشان میدهد. این درخواست به فواید ماست (مستقل از ترکیب آن با شکر یا چربی) برای سلامتی در جایگاه غذا اشاره میکند. البته میزان قند و چربی در انواع ماست بسیار متفاوت است. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، هرچند برخی از انواع کمچرب یا شیریننشده ماست، کالری کمی دارند و منبع سالمی از پروتئین، ویتامین دی و کلسیم بهشمار میروند، ماستهای طعمدار اغلب شکر افزودنی زیادی دارند و مصرف آنها باید محدود شود.
مدتها است که پژوهشها به ارتباط بین مقادیر زیاد شکر افزودنی و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ اشاره میکنند. به گزارش ایندیپندنت، برخی شواهد مرتبط با فواید ماست برای سلامتی به تحقیقی در ۲۰۲۲ برمیگردد. طبق یافتههای این تحقیق، مصرف محصولات لبنی تخمیرشده به ویژه ماست ممکن است در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ موثر باشد. ماست همچنین در کنار موادی مانند غلات کامل، روغن زیتون و ماهی از عناصر رژیم غذایی مدیترانهای است. نتایج پژوهشی در ۲۰۲۰ نشان میدهد که پایبندی به این رژیم غذایی، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا حد چشمگیری کاهش میدهد.