سبزیجاتی همچون بروکلی، گلکلم و خیار دارای آب و فیبر بالایی هستند که باعث ایجاد احساس سیری پس از مصرف آنها میشود. بسیاری از افراد برای کاهش وزن به میوهها و سبزیجات متوجه میشوند که مصرف این مواد غذایی، علاوه بر فواید بهداشتی، در کاهش وزن نیز تأثیرگذار است. آنیکا گدارت، متخصص تغذیه، در روز جهانی چاقی به نشریه میرر اظهار داشت: “خوردن برخی از میوهها و سبزیجات میتواند در کاهش وزن به افراد کمک کرده و احساس سیری طولانیتری را همراه داشته باشد.” وی بیان کرد که مصرف این میوهها و سبزیجات به عنوان بخشی از رژیم غذایی متنوع، میتواند باعث افزایش احساس اشباع شده و در نتیجه، کاهش مصرف کالری و کمک به کنترل وزن شود. همچنین افزود که تحقیقات نشان داده است که این مواد غذایی باعث افزایش انرژی، حفظ سلامتی و بهبود فرآیندهای متابولیکی در بدن میشوند. بنابراین، افزودن میوهها و سبزیجات به روزمره غذایی خود، به علاوه از نظر سلامتی، میتواند در تلاش برای کاهش وزن نیز تاثیرگذار باشد.
به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در ایالات متحده، ۴۱ درصد آمریکاییها به چاقی دچارند. چاقی ممکن است به بیماریهای مزمنی نظیر دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی و عروقی و برخی از انواع سرطانها بینجامد. گدارت و همکارانش چهار گروه از سبزیجات و میوهها را در مقابله با تودههای چربی بدن مؤثر میدانند.
کرفس
با این سبزی کمکالری میتوان وزن را کنترل کرد.
گدرات میگوید: «در فهرست من از میوهها و سبزیجات مناسب برای کاهش وزن، کرفس شماره یک است. کرفس اغلب بهدلیل تاثیر کالریسوزی پیشنهاد میشود، به این دلیل که بدن برای هضم آن بیش از کالری که در خود کرفس موجود است کالری میسوزاند.»
همچنین آنتیاکسیدانهای موجود در کرفس التهاب را از بین میبرند.
سیب
به گزارش نیویورکپست، سیب مقداربسیار زیادی فیبر دارد و برای مدت طولانیتری احساس سیری میدهد و به این ترتیب در کنترل اشتها و وزن موثر است.
گدارت توصیه میکند که در رژیم غذاییتان جایی برای سیب باز کنید. او میگوید: «سیب گزینه عالی دیگری است برای افرادی که بهدنبال کاهش وزناند. سیب از فیبر غذایی و پکتین سرشار است که به دفع چربیها کمک میکند.»
توتها
به گزارش هلتلاین، انواع توت یکی از بهترین گزینهها برای کم کردن وزن است.
به گفته گدارت، توتفرنگی، بلوبری و تمشک قند کم و آنتیاکسیدان و فیبر بالایی دارند. بنابراین برای کسانی که قصد کاهش وزن دارند و هوس شیرینی میکنند گزینهای عالیاند.
سبزیجاتی که نشاسته ندارند
طبق گفته گدارت، سبزیجاتی مانند بروکلی، گلکلم و خیار، آب و فیبر بالایی دارند که باعث میشوند پس از خوردنشان احساس سیری کنیم.