مهمترین هدف بازیهای رایانه ای جنبه تفریحی و هیجانی آنهاست، بازیهای کامپیوتری می توانند نقش بسیار مهمی در کمک به درک مفاهیم و همچنین بهبود توجه و تمرکز و روحیه افراد داشته باشند.
بازیهای کامپیوتری بزرگ و کوچک نمیشناسد و همه افراد را در هر گروه سنی به خود جذب میکند.در این میان برخی تصور میکنند تنها کودکان باید از این بازیها استفاده کنند ولی تحقیقات اخیر نشان میدهد گرایش به انجام بازیهای کامپیوتری در سالمندانی که از افسردگی رنج میبرند، تا حد قابل توجهی میتواند بیماری آنها را بهبود بخشد.
داروهای ضدافسردگی معمولترین درمانهایی هستند که برای درمان مبتلایان به افسردگی مورد استفاده قرار میگیرند ولی در این میان بسیاری از افراد به این داروها واکنش مثبتی نشان نداده و بهبود احساس نمیکنند. محققان بر این باورند که بازیهای کامپیوتری میتواند در سالمندان مبتلا به افسردگی موثرتر از داروهای ضدافسردگی عمل کرده و علاوه بر کاهش علائم، بیماری آنها را درمان کند.
نتایج به دست آمده از بررسیهای اخیر حاکی از آن است که اثرات درمانی ناشی از انجام بازیهای کامپیوتری در سالمندان مبتلا به افسرده طی چهار هفته با مصرف 12 هفتهای داروهای ضدافسردگی برابری میکند و اثرات درمانی در مدت زمان کمتری ظاهر میشوند. در واقع، بازیهای کامپیوتری عملکردهای اجرایی بدن را مانند مهارتهای تفکر بالا میبرند. از این قابلیتها در برنامهریزی و سازماندهی رفتاری استفاده شده و نقص در این عملکردها با بروز افسردگی در افراد سالمند ارتباط مستقیم دارد. یافتههای جدید حاکی از آن است که کامپیوتردرمانی از جمله روشهای درمانی است که علاوهبر درمان افسردگی، برخی دیگر از اختلالات مغزی را نیز درمان میکند.
به دلیل شیوع بیش از حد افسردگی میان سالمندان دنیا، یافتن روشی موثر برای درمان آنها بسیار مورد توجه دانشمندان و پزشکان قرار میگیرد. افسردگی بیماری جدی و خطرناکی است که حتی در موارد شدید، جان بیماران را در معرض خطر قرار میدهد. درمانهای دارویی ضدافسردگی معمولا با عوارض جانبی شدیدی همراه هستند و سلامت برخی افراد را به خطر میاندازند. در این میان، سالمندان به دلیل ضعیف بودن بدن بیشتر در معرض عوارض ناشی از این داروها قرار میگیرند. تنها نیمی از مبتلایان به افسردگی و افرادی که دچار اختلالات عملکرد اجرایی هستند، با مصرف داروهای ضدافسردگی بهبود یافته و عوارض آنها کاهش مییابد. حدود 40 درصد از سالمندان افسرده از این اختلالات رنج میبرند. این بازی کامپیوتری خاص که برای درمان بیماران افسرده طراحی شده، شامل توپهایی است که روی صفحه حرکت میکنند؛ بیماران باید هنگام تغییر رنگ توپها، دگمهای را بفشارند. این بازی تمرکز و دقت بیماران را بالا برده و سرعت و دقت تکلم را نیز در آنها بهبود میبخشد. پزشکان این بررسیها را روی سالمندان 60 تا 89 سال مبتلا به افسردگی انجام دادند.