در ادامه اطلاعات بیشتری درباره این میوه خشک و مزایای استفاده از آن آورده شده است، اما باید به یاد داشت که هر فرد باید با توجه به شرایط خود و با مشورت متخصص، برای کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده‌آلش اقدام کند.

انجیر

انجیر میوه‌ای بسیار خوش‌طعم و پرخاصیت است. به دلیل ویژگی‌هایی که دارد، انجیر برای لاغری هم در رژیم‌های غذایی گنجانده می‌شود. این میوه به‌صورت تازه و خشک و همچنین مربا مورد مصرف قرار می‌گیرد. انجیر در دسته میوه‌های تابستانی است و تنها مدت‌زمان کوتاهی می‌توان آن را به شکل تازه مصرف کرد. اما خشک آن در همه فصول سال در دسترس است. به همین دلیل هم وقتی صحبت از مصرف انجیر در رژیم‌های غذایی به میان می‌آید، بیشتر منظور انجیر خشک است تا تازه. انجیر خشک را می‌توان به شکل‌های مختلفی مصرف کرد.

در ادامه درباره این میوه خشک و مزایای استفاده از آن اطلاعات بیشتری آورده شده است. اما نکته مهم این است که هر فردی باید باتوجه‌به سبک زندگی، عادت‌های غذایی و وضعیت پزشکی زیر نظر متخصص برای لاغرشدن و دست‌یافتن به وزن مناسب خود اقدام کند.

انجیر خشک چیست؟
انجیر برای لاغری بیشتر به‌صورت خشک مصرف می‌شود. انجیر خشک از انجیر تازه زرد یا سیاه تهیه می‌شود. برای خشک‌کردن انجیر از شیوه‌های صنعتی و سنتی استفاده می‌کنند. در روش سنتی خشک‌کردن انجیر آن را در مقابل آفتاب می‌گذارند. اما در روش دیگر از فر و تجهیزات مخصوص استفاده می‌شود.

انجیر خشک در مقایسه با انجیر تازه دارای خواص و مزایای بیشتری است. بافت انجیر خشک مانند انجیر تازه باید نرم باشد. ضمن این که باید طعم شیرینی هم داشته باشد. همه انجیرهای خشک از کیفیت بالا برخوردار نیستند و در حین خشک‌شدن ممکن است انواع کرم و پروانه در آن دیده شود که موجب خراب‌شدن سریع انجیرها می‌شوند.

انجیر به شکل سیاه و زرد وجود دارد.

انجیر سیاه محصول درخت فیکوس است که به علت برخورداری از ویتامین‌های آ، ب۶، کا و ث و دیگر مواد مغذی مصرف آن توصیه می‌شود. این میوه بعد از رسیدن سیاه‌رنگ می‌شود و در مقایسه با انواع دیگر انجیر آنتی‌اکسیدان بیشتری دارد. فواید انجیر زرد مانند سیاه است و فرقی با هم ندارند. تنها تفاوت آنها در وجود آنتی‌اکسیدان است که به دلیل رنگ تیره انجیر سیاه است.

نوع دیگر این میوه انجیر خرمایی است. انجیر برای لاغری فرقی نمی‌کند که از کدام یک از انواع آن تهیه شده باشد. اما طعم انجیر خرمایی مطلوب‌تر از بقیه است و البته آنتی‌اکسیدان بالاتری هم دارد.

خواص و ترکیبات انجیر خشک
انجیر برای لاغری و استفاده از آن در رژیم‌های غذایی سال‌ها است که مورد تأیید قرار گرفته است. از جمله خواص انجیر خشک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

انجیر خشک حاوی مقادیر زیادی فیبر است. فیبر از جمله مواد مفیدی است که هم یبوست را برطرف می‌کند و هم مدت‌زمان طولانی احساس سیری در مصرف‌کننده ایجاد می‌کند.
انجیر برای تقویت استخوان‌ها خوراکی بسیار مفیدی محسوب می‌شود، زیرا حاوی مقادیر زیادی کلسیم است که برای سلامت استخوان‌ها توصیه می‌شود.
انجیر را می‌توان منبعی غنی از ویتامین‌های آ، ب۱ و ب۲، منگنز، پتاسیم، منیزیم، مس، آهن و فسفر دانست. پتاسیم بالا و سدیم پایین آن را به خوراکی مطلوب برای افراد مبتلا به فشارخون بدل کرده است.
یکی از روش‌های مصرف انجیر خشک خیساندن آن در آب است. لعابی که از این میوه در آب ایجاد می‌شود، برای گلودرد بسیار مفید است.
هورمون استروژن اضافه در بدن به ایجاد مشکلات یائسگی، بالارفتن وزن و تغییرات خلقی در بدن منجر می‌شود. انجیر خشک قادر است آن را از بدن پاک می‌کند.
شاید یکی از دلایل خوب‌بودن انجیر برای لاغری این مسئله باشد که در عملکرد دستگاه گوارش مؤثر است. زیرا حاوی بتاکاروتن، بنزالدئید و فلاونوئیدها است که به هضم غذا کمک می‌کنند.
انجیر دارای آنزیمی به اسم فیسین است که پروتئین‌ها را به اسیدهای آمینه بدل می‌کند که این فرایند می‌تواند در لاغری و کاهش وزن مؤثر واقع شود.
انجیر دارای مقادیری آنتی‌اکسیدان به نام فنول است که برای قسمت‌های مختلف بدن مفید هستند.
انجیر علاوه بر فیبر دارای کربوهیدرات و پروتئین نیز هست. برای تأمین پروتئین و کربوهیدرات بدن می‌توان این خوراکی را به رژیم غذایی اضافه کرد.

انجیر

خواص انجیر برای لاغری
انجیر برای لاغری می‌تواند مفید باشد، به‌شرط این که به‌اندازه و در زمان مناسب مصرف شود. کالری انجیر خشک از انجیر تازه بیشتر است. به همین دلیل مهم است که به‌اعتدال از آن استفاده شود. طعم خوب و شیرین این میوه برای برخی وسوسه‌برانگیز است و موجب می‌شود که بیشتر از حد برای خوردن آن اقدام شود. شاخص گلیسمی و بار گلیسمی نیز در این میوه بالا هستند. بار گلیسمی بالای انجیر موجب بالارفتن قند خون می‌شود که برای افراد مبتلا به دیابت و دارای اضافه‌وزن مضر است.

خوراکی‌های شیرین و پر انرژی مانند انجیر خشک بهتر است اول صبح مصرف شوند تا انرژی به‌دست‌آمده در طول روز سوزانده شود. برای بهره‌بردن کامل از فواید انجیر، خوب است که به‌صورت ناشتا مصرف شود. مصرف انجیر با معده خالی باعث می‌شود که آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌های بدن به طور کامل جذب شوند و مواد زائد به‌سرعت از بدن دفع شوند.

گفتیم که این میوه حاوی فیبر زیادی است که هم احساس گرسنگی را به تأخیر می‌اندازد و هم به هضم غذاها کمک می‌کند. این خواص موجب می‌شود که دفع در بدن با سهولت انجام گیرد. به همین دلیل برای درمان بیماری بواسیر نیز توصیه می‌شود. این خواص انجیر در کنار یک رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی زیر نظر فرد متخصص ممکن است به لاغری منجر شود. البته شاید یکی از دلایل مفیدبودن انجیر برای لاغری این باشد که با مصرف آن مقدار چربی زیادی به بدن نمی‌رسد.

خواص انجیر برای پوست و مو
خواص انجیر برای لاغری انکارناپذیر است. ولی این میوه خواص دیگری هم دارد که از آن جمله می‌توان به مفیدبودن برای پوست و مو اشاره کرد. مصرف انجیر از چین‌وچروک پوست جلوگیری و به جوان‌سازی آن کمک می‌کند. برای درمان جوش و آکنه نیز گزینه مناسبی است. آن را برای مرطوب‌سازی پوست هم پیشنهاد می‌دهند. برای جلوگیری از شوره سر و افزایش رشد موها و کیفیت تارهای مو نیز مفید است. در ساخت بسیاری از کرم‌های مرطوب‌کننده از خواص انجیر استفاده می‌شود.