بهارنارنج یک میوه سفیدرنگ است که دارای پنج کاسبرگ، پنج گلبرگ گوشتی و بیست پرچم می‌باشد. برای استفاده در طب سنتی، بهارنارنج را به صورت غنچه ناشکفته در صبح زود بعد از خشک شدن شبنم از درخت برداشته و سپس به سرعت خشک می‌کنند.

دمنوش بهارنارنج

نارنج گیاهی است درختی به ارتفاع حداکثر ۵ متر که شکوفه‌های آن را بهارنارنج می‌نامند.

این درخت حالت همیشه سبز دارد. بهارنارنج در حالت تازه، دارای بوی عطر و طعمی پسندیده است که پس از خشک شدن بوی آن ضعیف می‌شود.

بهارنارنج سفیدرنگ است و دارای پنج کاسبرگ، پنج گلبرگ گوشتی و بیست پرچم است. برای مصرف دارویی، بهارنارنج را به حالت غنچه ناشکفته هنگام صبح پس از آنکه ذرات شبنم خشک شد از درخت می‌چینند و سپس به سرعت در تاریکی خشک می‌کنند.

خواص دارویی دمنوش بهارنارنج
دمنوش بهارنارنج به عنوان ضدتشنج در بیماری‌های عصبی مانند هیستری و ضعف اعصاب مورد استفاده قرار می‌گیرد. سردرد‌های عصبی و میگرنی را کاهش می‌دهد و برای کنترل تشنج‌ها مفید است. دمنوش بهارنارنج برای رفع تپش قلب مفید است و برای کنترل حمله قلبی مؤثر است. همچنین در تقویت معده بسیار مؤثر است و به هضم غذا کمک می‌کند. از دمنوش بهارنارنج برای رفع دل‌پیچه توصیه می‌شود و گاز معده را دفع می‌کند.

دمنوش بهارنارنج برای تقویت نیروی جنسی به کار می‌رود، ضدسرفه است و برای تسکین درد سینه مفید است. همچنین از آن در رفع سکسکه استفاده می‌شود.

دمنوش بهارنارنج

موارد منع مصرف و عوارض جانبی
زیاده‌روی و مصرف بی‌رویه بهارنارنج موجب ناراحتی‌های کبدی می‌شود. بهار نارنج در دوران بارداری و شیردهی با احتیاط مصرف شود. توجه داشته باشید که طبیعت این گیاه از نظر طب سنتی ایران، گرم و خشک است.

طرز تهیه دمنوش بهارنارنج
برای درست کردن دمنوش بهارنارنج کافی است ۱۰ گرم از آن را در دو لیوان آب جوش بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه بر روی شعله غیرمستقیم بگذارید تا دم بکشد؛ سپس آن را صاف کنید و همراه با عسل میل کنید.