یکی از دغدغههای افراد در تابستان بوی بد بدن است. همین موضوع باعث شده تا افراد، بیشتر به سمت استفاه از ضدتعریقها بروند. اما برای جلوگیری از این بو، استفاده از کدام مدل دئودورانت بهتر است؟ اسپری یا مام؟ مامهای صابونی یا کرمی؟
با شروع فصل تابستان و گرما، یکی از دغدغههای مهم افراد، بوی بد ناشی از تعریق بدن است. خیلی وقتها شده که از برخی افراد به دلیل بوی عرق فاصله گرفتهایم. یکی از راههای مقابله با این بوی بد، استفاده از دئودورانتها است. با رفتن به سمت گرما، استفاده از دئودورانتها افزایش مییابد اما استفاده از آنها هم مسائل خود را مانند ایجاد خارش، سوزش، حساسیتهای پوستی، تنفسی و… دارد. پزشکان و محققان دلیل این مدل حساسیت و خارش را آلومنیوم کلرید موجود در دئودورانتها اعلام کردهاند. همین موضوع باعث شده تا خیلی از افراد از این محصولات برای جلوگیری از بوی بد بدن استفاده نکنند. اما سوالی که مطرح میشود این است که آیا همه ضدتغریقها اینطورهستند یا بستگی به نوعی که استفاده میشود دارد؟
انواع ضدتعریقها
ضدتعریقها و دئودورانتها انواع مختلفی دارند. از اسپری گرفته تا دئودورانتهای صابونی، گچی و کرمی که هرکدام مصرف کننده خود را دارند. اما هر کدام از این محصولات با مشکلاتی همراه هستند. مثلا استفاده از اسپریها در طولانی مدت ممکن است مشکلات تنفسی و ریوی ایجاد کند. دئودورانتهای صابونی جلوی منافذ پوستی را گرفته و از تعریق بدن جلوگیری میکند. همین موضع باعث میشود تا به مرور زمان غدد تعریق و لنفاوی با مشکل روبرو شوند.
نوع دیگری از ضدتعریقهایی که امروز استفاده از آنها در دنیا ترند شده، دئودورانتهای کرمی است. این نوع از دئودورانتها و ضدتعریقها یا فاقد آلومینیوم هستند یا درصد بسیار ناچیزی از آن را دارند. همین موضوع باعث شده تا کمترین میزان حساسیت را بین مصرفکنندگان داشته باشد.
رابطه مستقیم آلومینیوم در ضدتعریقها با حسیاستهای پوستی و خارش
یکی از دلایل اصلی ایجاد خارش وحساسیتهای پوستی بعد از استفاده از دئودورانتها، درصد بالای آلومینیوم کلراید موجود در آنها است. اسپریها و مامهای صابونی برای جلوگیری از تعریق، درصد بالایی از آلومینیوم کلرید استفاده میکنند. همین موضوع باعث شده تا بعد از مدتی، استفاده از آنها باعث ایجاد حساسیتهای پوستی، خارش و سوزش شود. با گرم شدن هوا افراد برای جلوگیری از بوی بد عرق، بیشتر از اسپریها و مامها استفاده کنند و همین مسئله باعث شده تا پوست بیشتر در معرض آلومینیوم کلرید قرار گیرد و ابتلا به خارش و حساسیت بیشتر شود.
در یک مطالعه بزرگ، ۶۹۱ نفر بیمار مبتلا به تعرق زیاد، برای جلوگیری از تعریق و کنترل آن، از اسپریهای حاوی آلومینیوم کلرید استفاده کردند. در این آزمایش ۷۰ درصد افراد احساس خارش کم تا متوسط داشتند و ۲۰ درصد احساس خارش شدید کردند همچنین ۳۶ درصد از آنها در پوست خود احساس سوزش داشتند. همچنین این افراد اعلام کردند که آلومینیوم کلراید، موجب پوسیدگی پارچه لباس آنها در ناحیه زیربغل شده است. همین موضوع باعث شده تانخواهند در زمان استفاده از اسپری یا مام٬های صابونی لباسهای گران قیمت خود را بپوشند.
دئودورانت کرمی چطور به پوست کمک میکند
پس از بررسیهای زیادی که روی ضدتعریقهای اسپریای و صابونی انجام شد، تولیدکنندگان این محصولات به سمت تولید محصولی رفتند که هم خاصیت ضدتعریقی داشته باشد و هم مانع حساسیت یا ایجاد خارش و خشکی پوست شود. محصولی که تولید شد دئودورانت کرمی نام گرفت. این نوع از دئودورانتها به دلیل خاصیت درمانی که دارند یا آلومینیوم کلراید در آنها استفاده نمیشود یا حجم بسیار کمی از آن را دارند. همچنین به دلیل داشتن مرطوبکننده، حساسیت پوستی ایجاد نکرده و باعث نرمی پوست و روشن شدن آن میشود. دروافع مصرف این نوع از دئودورانتها به دلیل خاصیت درمانی که دارند، توسط پزشکان پوست توصیه میشوند.
محافظت در برابر بو
کرمهای ضدتعریق از سه راه اصلی بوی عرق را کاهش میدهند. برخی باکتریهای روی پوست ما، با تجزیه عرق، باعث بد بو شدن آن میشود. ضدتعریقها شدت عرق را کاهش داده و این باکتریها را از منبع تغذیهشان محروم میکنند. همچنین به دلیل کاهش تعریق در اثر استفاده از کرمهای ضدعرق، زیر بغل خیس نخواهد شد؛ با این کاهش رطوبت، شرایط برای رشد و تکثیر باکتریهای تجزیه کننده دشوار میشود. این ترکیبات با از بین بردن باکتریها، تولید بو را کنترل میکنند.
سخن پایانی
ضدتعریقهای کرمی به دلیل داشتن بافت ملایم و نرم ، جذب سریع، تاثیر قوی در کاهش عرق و بو، دارا بودن ترکیبات مفید و التیامبخش برای پوست، مورد توجه بسیاری از مصرفکنندگان امروزی قرار گرفتهاند. آنها هیچ حساسیتی ایجاد نمیکنند و در زیبایی پوستتان تاثیر مثبت دارند. برای همین در این روزها اگر به دنبال انتخاب بهتری برای این موضوع هستید، استفاده از دئودورانت٬های کرمی توصیخ میشود.