برای شروع صبح با انرژی بیشتر، میتوانید یک لیوان آب با یک قاشق آب لیمو تازه میل کنید. لیمو حاوی پتاسیم و ویتامین C است که به سلامتی بدن کمک میکند.
بهار همیشه همراه با غذاهای سالم بوده (البته هر فصل به دنبال خود غذاهای سالمی میآورد) و تا فرصت هست باید آنها را مورد استفاده قرار داد. میتوانید با غذاهای فصل بهار برنامه غذایی خود را یک خانه تکانی بکنید. برای اینکه کارتان راحت شود لیستی از بهترین غذاهای فصل بهار را آماده کردهایم و برایتان هر کدام را توضیح خواهیم داد.
اگر به دنبال افزایش انرژی، تقویت سیستم ایمنی و یا سالم ساختن روده هستید، از دستورالعملهای غذایی بهار غافل نشوید.
در فصل بهار چه غذاهایی بخوریم؟
امسال به جای پرهیز یا حذف هر چیزی در برنامه غذایی خود، بیشتر از غذاهای تازه بهاری بخورید و به تدریج غذاهای غنی یا سنگین را حذف کنید. در فصل بهار از مواد غذایی زیر غافل نشوید:
میوهها و سبزیجات بهاری
در برنامه غذایی خود از میوهها و سبزیجات زیر غافل نشوید:
ترب
دکتر بورخس، فیزیولوژیست ورزش، میگوید: “از ترب به عنوان میان وعدهای در وسط روز استفاده کنید. این سبزی تند سرشار از ویتامین C، پتاسیم، و فیبر است – مواردی که به کاهش التهاب کمک میکنند. ” راههای زیادی برای خوردن ترب وجود دارد، اما یکی از بهترین راهها این است که آن را در سالاد استفاده کنید، و در کنار نمک، فلفل و لیمو از آن لذت ببرید.
تربچه فوق العاده کم کالری است، یک فنجان آن کمتر از ۲۰ کالری دارد. خواص ضد التهابی ترب به از بین رفتن ورم و گرفتگی کمک میکند.
تربچه یکی از بهترین سبزیجات فصل بهار است.
لیمو
برای اینکه صبح خود را با یک نوشیدنی سم زدا شروع کنید، توصیه میشود یک لیوان آب که در آن مقداری آب لیموی تازه ریخته شده باشد میل کنید. لیمو سرشار از پتاسیم و ویتامین C است، اما برای گوارش، متعادل کردن PH بدن، تقویت عملکرد ایمنی، کاهش التهاب، و تمیز نگه داشتن پوست نیز به کار میآید.
لیمو سرشار از بیوفلاونوئیدها، ویتامین C و آنتی اکسیدانها است که با خستگی مبارزه میکنند و برای بدن در برابر سرماخوردگی، آنفولانزای فصلی و همچنین برخی از انواع سرطان مانند سپر هستند. شروع روز با آنتی اکسیدانها به صورت طبیعی انرژی تان را تقویت و سیستم ایمنی را پشتیبانی میکند.
اسفناج
اسفناج یک سوپرغذای فوق العاده با خاصیت است، اما با افزایش محبوبیت کلمها شاید آن را فراموش کرده باشید.
به عنوان یکی از غذاهای فصل بهار از اسفناج در اسموتیها استفاده کنید. یکی از مواردی که متخصصان توصیه میکنند این است که اسفناج را به دو عدد سیب سبز، یک لیمو، دو عدد خرمای بدن هسته کوچک، یک عدد موز منجمد، و دو برگ کلم اضافه کنید و سپس با هم مخلوطشان نمایید.
انواع توت
بهار بهترین موقعیت برای تجدید انرژی و بیرون آمدن از خواب زمستانی است. توتها انواع بسیار فراوانی دارند و همه آنها نیز سرشار از مواد مغذی برای بدن هستند.
در فصل بهار از انواع توتها غافل نشوید.
آناناس
اگر ورزشهای فصل بهار باعث آسیب دیدگی تان شده، آناناس اینجاست تا به ریکاوری بدنتان کمک کند. آناناس حاوی آنزیمی خاص به نام بروملین است که باعث کاهش التهاب میشود. اضافه کردن آناناس به عنوان یک میان وعده میتواند به ریکاوری پس از ورزش فوق العاده کمک کند.
آناناس به لطف ویتامین C که مواد مضر را سم زدایی میکند، به تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین مبارزه با سرطان کمک میکند. یک فنجان آناناس حاوی ۱۰۰ درصد مقدار مورد نیاز روزانه بدن به ویتامین C است.
مارچوبه
اگر عاشق مارچوبه هستید، میدانید که مارچوبه یکی از غذاهای فصل بهار است. مارچوبه سرشار از ویتامین K است که برای لخته شدن خون، سلامت قلب و استخوان، پیشگیری از سرطان و بسیاری از عملکردهای دیگر به آن نیاز دارید. همچنین حاوی مس، سلنیوم، ویتامینهای B و بسیاری از مواد مغذی مهم دیگر است. مارچوبه برای لاغری و سلامت کلی بدن نیز مفید است.
مارچوبه یکی از غذاهای فصل بهار است.
هویج
همه ما با این سبزی قدیمی آشنا هستیم. این غذای بهاری سرشار از ویتامین A و سایر آنتی اکسیدانهاست که برای حفظ سلامت مو، پوست و ناخنها عالی است و به همین دلیل به عنوان یک غذای “ضد پیری” در نظر گرفته میشود، به علاوه یک مبارز قوی با سرطان محسوب میشود.
نعناع
این گیاه قدرتمند مانند یک علف هرز رشد میکند و گاهی اوقات اعتبار کافی برای خواص درمانی قدرتمند خود ندارد. نعناع حاوی آنتی اکسیدانی به نام رزمارینیک اسید است که میتواند علائم آلرژی فصلی را تسکین دهد. منتول موجود در آن یک ضد احتقان طبیعی است و میتواند ناراحتی معده را تسکین دهد.
توت فرنگی
آیا چیزی بهتر از گاز زدن یک توت فرنگی تازه، رسیده، معطر و خوشمزه در اواخر بهار وجود دارد؟ خواص توت فرنگی بسیار زیاد است، زیرا در بین پنج منبع اصلی میوه غنی از آنتی اکسیدان قرار دارد و به تجدید سلولهای سالم و بسیاری از عملکردهای دیگر کمک میکند.
توت فرنگی یکی از بهترین میوههای فصل بهار است.
علاوه بر میوهها و سبزیجات بهاری غذاهای دیگری نیز وجود دارند که مخصوص فصل بهار هستند. در اینجا، مقصودمان غذاهایی است که به عنوان نهار یا شام میتوانید میل کنید.
چغاله بادام
چغاله بادام، میوهای نادر و خوشمزه است که در فصل بهار به مدت کوتاهی در دسترس است. این میوهی مغذی سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها است که فواید بیشماری برای سلامتی دارد. چغاله بادام میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود سلامت قلب و عروق، پیشگیری از سرطان، کاهش التهاب، حفظ سلامت پوست و مو و … کمک کند و یک میوهی بسیار مفید در این فصل محسوب میشود.
انواع خورشتهای مناسب برای بهار
حالا که با انواع میوهها و سبزیجات بهاری آشنا شدید، میتوانید با آنها خوراکهای مختلفی تهیه و به عنوان نهار یا شام نوش جان کنید. از معروفترین غذاهای فصل بهار به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
خورش ریواس
خورش کنگر
هویج پلو
خورش گوجه سبز
خورش چغاله بادام
پیتزای مارچوبه
لازانیای اسفناج
بورانی اسفناج
بایدهای غذایی فصل بهار
در فصل بهار برای پیشگیری از بیماریها و امراض مختلف باید نکات زیر را در نظر داشته باشید:
افزایش مصرف میوهها و سبزیجات
اضافه کردن تدریجی غذاهایی با طبع سرد
مصرف عرقیجات بهاری مثل بید، بهارنارنج، شاه تره و کاسنی
استفاده از غذاهایی مثل بورانی اسفناج، خورش چغاله بادام و …
افزایش مصرف آشهای بهاری مثل آش شبدر و …
یکی از بهترین غذاهای فصل بهار، بورانی اسفناج است، از آن غافل نشوید.
نبایدهای غذایی فصل بهار
فصل بهار به دلیل تغییرات آب و هوایی بهتر است از مصرف غذاهای زیر بپرهیزید:
غذاهای تند و پر از ادویه
غذاهای گرم وتر
غذاهای سنگین و چرب
مصرف بیش از حد غذاهای آلرژی زا
پرخوری و درهم، برهم خوری
آنچه از مقاله غذاهای فصل بهار آموختیم:
در این مقاله با انواع خوراکیها و غذاهای فصل بهار آشنا شدید. تنها به خاطر داشته باشید که این غذاها هرچند مفید و مناسب، اما نمیتوانند باعث معجزه شوند و باید قسمتی از یک برنامه غذایی و ورزشی سالم باشند. اگر استفاده از این نوع غذاها مرتب ادامه پیدا کند به مرور باعث کاهش خطر چاقی، دیابت، بیماریهای قلبی، و انواع خاصی از سرطانها خواهند شد.
سوالات متداول غذاهای فصل بهار:
۱- در فصل بهار چه غذاهایی بخوریم؟
فصل بهار بهترین فصل برای مصرف میوهها و سبزیجات تازه، انواع خورشتهای تهیه شده از سبزیجات تازهی بهاری و شربتها و عرقیجات است.
۲- در فصل بهار از چه غذاهایی پرهیز کنیم؟
غذاهای تند و پر از ادویه، غذاهای چرب و سنگین، غذاهای آلرژی زا و غذاهای گرم وتر بدترین غذاها برای مصرف در فصل بهار هستند.
۳- میوهها و سبزیجات مفید در فصل بهار کدامند؟
میوهها و سبزیجات مفید در فصل بهار عبارتند از مارچوبه، ترب، اسفناج، انواع توت، نعناع، هویج و …