سبک زندگی و غذاهایی که ما مصرف میکنیم، تاثیر بسیاری در فرآیند پیری بیولوژیکی بدن ما دارند.
رژیم غذایی ناسالم یا رژیمی که فاقد مواد مغذی ضروری و سرشار از قندها و چربیهای ناسالم است، میتواند منجر به التهاب مزمن، استرس اکسیداتیو، مشکلات متابولیک و درنهایت تسریع روند پیری و افزایش سن بیولوژیکی شود. بهتر است از مصرف زیاد این دو گروه غذایی بپرهیزید تا روند پیری بیولوژیکی را به تعویق بیندازید:
۱) غذای سرخشده
غذاهای سرخشده مانند ناگت مرغ، همبرگر و سیب زمینی سرخشده اغلب حاوی چربیهای ترانس هستند و باعث بروز التهاب و استرس اکسیداتیو در بدن میشوند، پیری سلولی را تسریع میکنند و خطر ابتلا به بیماریهای مرتبط با افزایش سن مانند بیماری قلبی و دیابت را افزایش میدهند.
۲) گوشتهای فرآوریشده
مصرف ژامبون، هات داگ، سالامی، سوسیس و کالباس که اغلب دارای مواد نگهدارنده زیادی مانند سدیم و نیترات هستند، از طریق ترویج استرس اکسیداتیو و التهاب در بدن و آسیب سلولی، منجر به پیری بیولوژیکی میشود.