doctors_600x450

عوض شدن  حالات صورت  در امراض مبتلا به نارسایی شدید قلبی و ریوی  از حد طبیعی کمتر است، از این رو این عوش شدنها  به عنوان  معیارهای بصری مهم محسوب می شوند. بدیهی است که در امراض  مبتلا به ذات الریه، سندروم کرونری حاد، آمبولی ریوی، نارسایی قلبی، پنوموتوراکس، مدیاستن و دیسیکسیون آئورت تشخیص زود هنگام  تاثیر بسیار مهمی در معالجه  و بهبود بیماری

دارد. برای تشخیص زودرس، “متد گشتالت” محبوب ترین متد در بین پزشکان است. متد گشتالت نوعی ارزیابی بصری سریع است که بیش از آن که به منابع متکی باشد به فرایندهای فکری انسان وابسته است. روش استفاده از این متد در هر بیمار با بیمار دیگر متفاوت است. جنبه ذهنیت متد گشتالت کمی نگران کننده است ولی تجزیه و تحلیل متا 2011 نشان داد که تشخیص هایی که به کمک این روش صورت می گیرد به اندازه متدهای عینی دقیق بوده و به کارگیری همزمان آن با سایر روش های تشخیصی، نتیجه بسیار مطلوب تری به دنبال خواهد داشت. به عبارت دیگر، تطبیق استدلال گشتالت با معاینات بالینی، دقت افزون تری به همراه دارد.

تغییر حالات چهره، شاخص مهم بیماری

در چهره بیماران مبتلا به ایسکمیک قلبی، حالت خشم، لبخندهای خالی از احساس و حتی اخم ببیشتر از افراد سالم مشاهده می شود.

طی آزمایشی که بر روی 50 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی و ریوی حاد به مدت دو هفته انجام شد، به منظور تحریک احساسات بیماران سه نشانه بصری شامل یک انیمیشن طنز، عکسی از چهره متعجب و عکس دیگری از چهره گریان به آنان نشان داده شد و همزمان تغییر حالات چهره بیماران از طریق دوربین ضبط شد. تغییرات چهره بر اساس استاندارد FACS (سیستم کدگذاری حرکات صورت) که تغییر فعالیت عضلات صورت را بررسی می کند، مورد ارزیابی قرار گرفت.

محققان پس از آنالیز تصاویر ضبط شده، امتیازهای FACS را با تشخیص های پزشکی عینی مقایسه کردند. نتایج نشان داد که بیماران مبتلا به تنگی نفس و درد قفسه سینه در برابر نشانه های بصری (انیمیشن و عکس) کمترین تغییر حالت چهره را از خود بروز دادند.

به اعتقاد محققان بسته به شدت بیماری، واکنش بیماران به محرک های احساسی متفاوت است. هدف از انجام مطالعات فوق، ارائه و جایگزینی روش های تشخیصی فیزیکی با روش های غیرضروری نظیر سی تی اسکن است.

دانشمندان یافته های فوق را تاکیدی بر مهارت چهره خوانی پزشکان می دانند و پیش بینی می کنند که در آینده نزدیک بیماران بتوانند از طریق اسکایپ تحت مشاوره و چهره خوانی با پزشک خود قرار گیرند.

منبع-نامی مد