یک استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد بیماری سلیاک اظهار کرد: بیشتر افراد مبتلا به این بیماری علائم بالینی ندارند.

بیماری سلیاک

امیر صادقی، با اشاره به اینکه بیشتر بیماری‌های گوارشی علامت و یا نشانه اختصاصی ندارند، افزود: این بیماری‌ها معمولاً از جمله بیماری‌های بدون علامت تلقی می‌شوند به طور مثال بیشتر مبتلایان به کبد چرب از بیماری خود اطلاعی ندارند، چون این بیماری علامت خاصی ایجاد نمی‌کند ضمن اینکه مبتلایان به عفونت‌های هلیکوباکترپیلوری و زخم‌های گوارشی تا زمانی که دچار عوارضی مثل خونریزی و انسداد نشوند و یا حتی در فاز‌های انتهای مبتلا به سرطان نشوند، بدون نشانه هستند.

فوق تخصص گوارش و کبد، درباره بیماری سلیاک نیز گفت: اغلب مبتلایان فاقد علامت‌های بالینی هستند.

وی اضافه کرد: چنانچه مبتلایان به بیماری‌های گوارشی تحت غربالگری و برنامه‌های تشخیصی زودهنگام غربالگری قرار نگیرند ممکن است در فاز نهایی بیماری، درمان بسیار پیچیده یا غیرممکن شود.

بیماری سلیاک

صادقی در ادامه اهمیت اجرای برنامه‌های تشخیص زودهنگام و غربالگری را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: عمده سرطان‌های دستگاه گوارش تا زمانیکه علامتی ندارند بدون تشخیص می‌مانند و زمانیکه علامت دار می‌شوند، اقدامات درمانی به اندازه کفایت کارساز و مؤثر نیست.