مهمترین خاصیت خیار كه در روزهای گرم تابستان مورد توجه قرار میگیرد،خاصیت خنكی آن است.خوردن خیار احساس طراوت و شادابی در فرد ایجاد كرده و به میزان قابل توجهی تشنگی و گرمازدگی را رفع می كند.
میوه های تابستانه عطش و گرمای بدن را به دلیل وجود طبع سردشان از بین می برند اما گاهی اوقات مصرف این میوههای تابستانه در فصول دیگر می تواند صدماتی را به انسان وارد کند.
افشین پرویز متخصص طب سنتی گفت: خیار این میوهی تابستانی طبع سرد و تر دارد و معمولا مصرف خیار در غیر فصل تابستان مضرات و افراد سرد مزاج بیشترین صدمه را از خیار در فصل زمستان میبینند.
وی افزود: خیار داروی افرادی است که عطش بسیار دارند و در دهان خود احساس تلخی می نمایند و گهگاهی دچار بیخوابی میشوند و در رختخوابشان تا پاسی از شب با خود کلنجار میروند و پوستشان خشک است و معمولا این علائم به خصوص در تابستان و هوای گرم شدت مییابد.
وی اذعان داشت: این افراد میتوانند از خیار به صورت مجزا یا به شکل آبدوغ خیار یا مغز خیار و سکنجبین استفاده نمایند.
ایرانیان معمولا برای جلوگیری از افزایش حرارت بدن و گرمازدگی و جلوگیری از بیماریها در تابستان از خیار زیاد استفاده میکردند.
وی تصریح کرد: اگر خود و یا افراد خانوادهتان گرم مزاج هستید، می توانید از انواع آبدوغ در طول تابستان اما با برخی خوراکیهای گرم نظیر کشمش، گل سرخ و مغز گردو استفاده نمایید تا کمی از گرمای بدنتان کاهش یابد.