غذاهای بهاری علاوه بر طعم تازه و خوشمزه، دارای خواص فوقالعادهای هستند. این غذاها به عنوان یک منبع غنی از فلاونوئید و آنتیاکسیدان شناخته میشوند و همچنین مواد مغذی ضروری را به بدن ارائه میدهند.
خوراکیهای بهاری شامل طیف وسیعی از سبزیجات و میوهها هستند که مصرف آنها در یک رژیم غذایی سالم ضروری است. سعی کنید این خوراکیهای طبیعی و سالم را در برنامه غذایی خود بگنجانید:
۱. هویج
هویج با دارا بودن ویتامین A و آنتیاکسیدانهای مختلف، برای حفظ سلامت مو، پوست و ناخن یک انتخاب عالی است و از همین رو به عنوان یک اکسیر ضد پیری شناخته میشود. همچنین هویج یک مبارز قوی در برابر سرطان است.
۲. نعناع
نعناع معروفترین سبزی بهاری و حاوی آنتیاکسیدانی به نام رزمارینیک اسید است که میتواند علائم آلرژی فصلی را تسکین دهد. منتول موجود در آن یک ضد احتقان طبیعی است و همچنین قادر است ناراحتیهای معده را بهبود ببخشد.
۳. نخودفرنگی
نخودفرنگی حاوی طیف گستردهای از ویتامینها و مواد معدنی از جمله منگنز، فسفر، پروتئین و ویتامینهای C، K، B است و یک خوراکی ضد التهاب به شمار میآید.
۴. پیازچه
پیازچه حاوی مقدار زیادی از فلاونوئیدها است؛ که نقش مهمی در پیشگیری از بیماریها، کاهش استرس اکسیداتیو و دفع سموم دارند. پیازچه نوعی آنتیهیستامین طبیعی است و خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی هم دارد.
۵. تربچه
تربچه یک سمزدای عالی و یک خوراکی بهاری فوقالعاده است که در دفع مواد زائد و سموم از معده و کبد نقش پررنگی دارد. این ماده غذایی بهاری همچنین یک ادرارآور طبیعی است و به درمان بیماریهای ادراری و کلیوی و به مبارزه با سرطان کمک میکند، تب را کاهش میدهد و خاصیت آبرسانی به پوست را دارد.