انواع طالبی، ملون، گرمک و شاه پسند با تنوع در شکل، رنگ و خصوصیت های خاص هر ذائقه ای را به خود جذب می کنند که با تفاوت های اساسی آنها آشنا و انتخاب را راحت تر میکنیم.
با شروع فصل گرما، میوههای تابستانی هم روانۀ بازار میشوند و به دلیل رنگ و طعم خوب آنها، مورد توجه همه مردم و به ویژه کودکان هستند. طالبی، ملون، گرمک و شاه پسند جزو پرطرفدارترین میوه های تابستانی هستند که بسیاری از افراد تفاوت آنها را با یکدیگر نمی دانند، در این بخش شما را با تفاوت طالبی، ملون، گرمک و شاه پسند آشنا می کنیم.
طالبی:سبز و خط دار
رنگ پوست طالبی رسیده باید زرد و داخل آن سبز و سطح پوست طالبی حالت زبری داشته باشد. سبز بودن یا صاف بودن پوست طالبی نشانه نارس بودن آن است.
ملون:سبز و بی خط
ملون هایی را انتخاب کنید که سنگین و دارای پوستی صاف و بدون آسیب باشد. از ملون هایی که بیش از حد نرم هستند یا در انتهای ساقه احساس مرطوب هستند، خودداری کنید.
گرمک:نارنجی و بدون خط
پوست گرمک رسیده نارنجی روشن یا کرم است؛ رنگ سبز نشانه کالبودن میوه است.در قسمت اتصال میوه به ساقه، باید یک لکه صاف و گرد وجود داشته باشد. وجود فرورفتگی یعنی میوه زمانی چیده شده که رسیده بوده است.گرمک سفت که بوی کمی دارد، مزه خوبی ندارد.
شاه پسند:نارنجی و خط دار
برخی عقیده دارند که طالبی شاه پسند و خانواده ملون (مثل هندوانه، گرمک و خربزه)از هند می آیند. نقوش و بافت پوست خارجی آن بسیار به گرمک شباهت دارد، اما رنگ قسمت داخلی آن مثل خربزه قندک،نارنجی و زرد روشن است.