دکتر فارغ‌التحصیل دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد توضیح داد که طبع آلبالو در طب سنتی ایرانی به صورت کلی سرد و خشک است و اگر بسیار شیرین باشد، سرد و تر است. او افزود: خواص خنک‌کننده آلبالو در کاهش تب و تعادل بدن در فصل‌های گرم و تابستان بسیار موثر است و باعث کاهش حرارت بدن می‌شود.

آلبالو

دکتر الهه دلشادبا بیان اینکه آلبالو از میوه های فصل تابستان است که هم به صورت خام به عنوان میوه، هم دمنوش و مربا و دسر استفاده می‌شود  خاطر نشان کرد: بهترین آلبالو برای خوردن ، آلبالوی تازه است که رنگ قرمز تیره دارد،آلبالوی نارس، دیرهضم است و کار روده ها را مختل می کند.

دانش آموخته دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد راجع به خواص این میوه تابستانه گفت: به طور کلی آلبالو، سرشار از ویتامین های A,B و C می باشد و مقدار زیادی نیز کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، منیزیم، پتاسیم، مس و روی دارد.

دکتر دلشاد به خواص درمانی این میوه اشاره کرد و گفت:آلبالو تصفیه کننده خون بوده و نیز کلسترول بد خون را پایین می آورد و برای بهبود تصلب شرایین (گرفتگی رگ ها) مفید است.در باب یکی دیگر از خواص دارویی این میوه باید افزود که، در بهبود علائم غلظت خون نیز، کمک کننده می‌باشد.

وی در خصوص موارد درمانی این میوه تابستانه تصریح کرد: آلبالو اثر ضدعفونی کننده بر روده ها دارد. مقوی معده است و ورم آن را کم می کند. سوءهاضمه را درمان می کند و ورم دستگاه هاضمه را بهبود می بخشد و همچنین مصرف آلبالو برای ناراحتی های کبدی نیز، مفید است.

متخصص طب ایرانی و مکمل تصریح کرد: آلبالو آرام بخش است و می تواند زمان خواب را در بدن تنظیم کند. همچنین این میوه حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای ملاتونین است و وجود هورمون ملاتونین نیز برای داشتن یک خواب آرام ضروری است.

 آلبالو

دکتر دلشاد بیان کرد: دمنوش دُم آلبالو از قدیم برای درمان ناراحتی های کلیه و مجاری ادراری مانند ورم کلیه، سنگ کلیه، ادم و دفع رسوبات ادراری استفاده می شده است.  این میوه ادرارآور است و برای بهبود التهاب کلیه و دفع سنگ کلیه و نیز در بهبود نقرس اثرات مفیدی دارد.

وی با بیان اینکه مصرف این میوه برای افراد گرم مزاج مفید است اظهار کرد: مصرف این میوه خارش پوستی را نیز بهبود می بخشد همچنین این میوه تشنگی را رفع می کند و شربت آن بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوان دارند.