وسایلی مثل کمربند یا گن‌های لاغری و داروهایی که تبلیغات زیادی روی آن‌ها انجام می‌شود، تاثیری بر روی لاغری افراد ندارند و تنها تاثیری موقتی و کوتاه مدت را در افراد ایجاد می‌کنند که البته تاثیرات مخربی نیز به همراه دارند.

گن‌هایی که پزشکان بعد از عمل جراحی یا در مواردی خاص تجویز می‌کنند حتما باید طبق دستور استفاده شوند.

شاید شما هم مثل بیشتر خانم‌ها از دیدن چربی‌های اضافه بدنتان کلافه وعصبی هستید به خصوص وقتی قرار است به یک مهمانی بروید. در این شرایط عصبی‌تر می‌شوید و حاضرید هر کاری بکنید تا اندامتان جمع‌وجور شود. حالا اگر در این شرایط، گن‌های لاغری به شما پیشنهاد شود، تمام فکر و ذکرتان مشغول آن می‌شود تا با یک تیر دو نشان بزنید. هم اندامتان شکل بهتری پیدا ‌کند هم به مرور زمان لاغر شوید. اما آیا واقعا استفاده از این گن، توصیه می‌شود و مهم‌تر اینکه آیا این گن‌ها در لاغری تاثیرگذارند؟

۱.گن به چه درد می‌خورد؟

گن‌ها سال‌های زیادی است که وارد زندگی آدم‌ها شده‌اند. اولین دلیل شهرت گن به مسایل پزشکی برمی‌گردد چون در ترمیم، تاثیر عجیب و شگفت‌انگیزی دارد. مثلا بعد از بعضی جراحی‌ها به کار می‌رود تا در ترمیم و بهبود زخم محل عمل کمک کند. گن‌ها از پارچه‌های کشی مثل لیکرا و اسپاندکس تهیه می‌شوند. وقتی گن می‌پوشید، پارچه کشی و محکم آن، ناحیه مربوط در بدن را تحت‌فشار قرار می‌دهد و اگر در محل مربوطه تجمع چربی یا بدشکلی خاصی وجود داشته باشد، تا حدی ظاهر آن را بهتر نشان می‌دهد.

۲.گن لاغر می کند؟

بعضی تولیدکننده‌های گن، مدعی هستند گن‌های مخصوص لاغری تولید کرده‌اند. آنها بر این باورند که به دلیل تعریق زیاد هنگام پوشیدن گن، کاهش وزن (کاهش توده چربی محل موردنظر) اتفاق می‌افتد. این ادعا هم درست است و هم غلط. گن مثل تمام لباس‌ها و پوشش‌های سفت و محکم باعث می‌شود میزان تعریق در ناحیه مربوطه بیشتر و در نتیجه حجم آب بدن به سرعت کم شود و همین کاهش حجم آب به‌طور موقت کاهش وزن ایجاد می‌کند. نکته اینجاست که این وضعیت بلافاصله برمی‌گردد یعنی به محض کاهش حجم آب بدن، فرایند تشنگی باعث می‌شود سطح آب بدن دوباره به حالت قبلی برگردد و وزن به شرایط قبلی برسد. در کشور ما و طبق اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اثربخشی گن‌های لاغری مورد تایید نیست.

۳.گن باعث تسریع لاغری می شود؟

بعضی تولیدکنندگان گن‌های لاغری معتقدند این گن‌ها با ماساژ ظریف (میکروماساژ) فشاری آرام و مداوم روی بدن ایجاد می‌کند اما طبق نظر متخصصان مدارکی وجود ندارد که نشان دهد این فرایند در لاغری تاثیر داشته باشد. البته میکروماساژ در رفع سلولیت (فرورفتگی‌های موجود در بافت چربی) تا حدی موثر است اما در کاهش وزن نقشی ثابت شده ندارد. گروهی دیگر از تولیدکنندگان ادعا می‌کنند فشار نسبتا شدید ناشی از گن‌های لاغری باعث تسریع لاغری می‌شود. این ادعا نیز از طرف متخصصان تایید نشده و فقط فشار زیاد گن باعث جمع و جور شدن بافت چربی می‌شود و این موضوع باعث می‌شود فرد ظاهرا لاغرتر به نظر برسد. نکته جالب توجه این است که این حمایت مصنوعی از بافت‌های بدن با گن حتی ممکن است روند کاهش وزن را کند کند، چون باعث تحلیل (آتروفی) عضلات حمایت‌کننده بدن می‌شود. متخصصان فقط در یک مورد تاثیر گن را در لاغری تایید کرده‌اند و آن هم در ورزشکاران است. گن‌های مخصوص ورزشکاران برعکس گن‌های زیبایی، باعث بهبود ظاهر ورزشکاران می‌شوند. این گن‌ها گردش خون را بهبود می‌بخشند و حمایتی مضاعف برای عضلات تامین می‌کنند. وقتی ظاهر یک ورزشکار بهتر شود، انگیزه او برای ورزش بیشتر می‌شود و علاوه بر کاهش وزن، اندامی متناسب پیدا می‌کند.

۴.گن بعد از عمل جراحی مفید است؟

گن‌هایی که پزشکان بعد از عمل جراحی یا در مواردی خاص تجویز می‌کنند حتما باید طبق دستور استفاده شوند زیرا با توجه به بیماری یا جراحی مربوطه، آثار سودمندی دارند. معمولا این گن‌ها، روزی ۲۴ ساعت به مدت ۲ هفته تجویز و باعث بهبود جریان خون ناحیه و ترمیم محل عمل می‌شوند ضمنا حمایتی خوب از محل موردنظر به وجود می‌آورند. در مواردی که فرد به دیابت مبتلاست یا زیاد سرپا می‌ایستد یا خیلی به مسافرت می‌رود، استفاده از گن‌های مخصوص پا توصیه می‌شود تا جریان خون را بهبود دهد و جلوی لخته‌شدن آن را بگیرد. در این موارد گن مخصوص باید حتما با مشورت پزشک تهیه شود. گن‌هایی که ناحیه شکم و کمر را می‌پوشانند تا حدی فشار روی ستون فقرات را کاهش و کمردرد را تسکین می‌دهند.

۵.گن عارضه دارد؟

گاهی بعد از پوشیدن گن، خارش و قرمزی پوست دیده می‌شود. جنس این گن‌ها به شکلی است که گرما و تعریق اضافی را در خود نگه می‌دارد و در بیشتر مواقع چند لایه مختلف پارچه و الیاف در آنها به کار می‌رود. بنابراین امکان دارد فرد به یکی از این مواد، حساسیت نشان دهد و اتفاقا چون در محل گن، دما بالا می‌رود و تعریق اتفاق می‌افتد، محیط مرطوب‌ می‌شود و واکنش حساسیت بیشتر می‌شود. گاهی آنقدر حساسیت شدید است که خارش و ضایعات اگزمایی هم به وجود می‌آید. در بعضی موارد نادر، به خصوص اگر گن تنگ‌تر از سایز واقعی باشد، امکان کبودی‌های زیرپوستی هم وجود دارد.

۶.گن کوچک خطر دارد؟

اگر گن کوچک‌تر از سایز باشد، احتمال دارد چین‌های ریزی روی پوست به وجود بیاید. در ضمن گن می‌تواند حرکات بدن و خاصیت الاستیکی (کشسانی) پوست را کاهش دهد. به همین دلیل بهتر است زیاد از آن استفاده نشود. در شرایطی که سایز گن مناسب نباشد و بسیار تنگ باشد، ممکن است عروق لنفاوی را ببندد و در ناحیه موردنظر ورم ایجاد کند.


اینستاگرام گن مارنا / تلگرام گن مارنا